intrarea domnului in ierusalim
Vin Floriile! Ce-i drept, triste în anul acesta, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus, când va trebui să ne supunem restricțiilor sociale și sanitare impuse de cârmuirea țării; clericii și obștile monahale slujind cu bisericile închise, iar poporul iubitor de Dumnezeu va rămâne acasă, neparticipând fizic la bucuria sărbătorii din sfintele locașuri. Nu le vine ușor nici clericilor să slujească în bisericile goale, dar mai cu seamă credincioșilor, care trăiesc un moment dureros aflându-se departe de Casa Domnului pe pământ.

DSCF4646 copy 890x593
Doamne ajută,

Azi a fost prima dintre Deniile pe care nu le-am putut săvărși în chip obișnuit, împreună cu credincioșii, a Canonului celui Mare. Unii l-or fi urmărit la televizor, alții pe Net, poate cei mai nevoitori l-au citit acasă, singuri sau în familie. Până la urmă e valabil cuvântul Mântuitorului: „unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.“ Canonul acesta, ca și cea mai mare parte a slujbelor noastre, nu depind, de fapt, la modul strict de cadrul liturgic.

baconski„Nimic nou sub soare”, scria Ecleziastul, în vremea Vechiului Testament. „Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le facem pe toate” – citim în Apocalipsa Sf. Ioan Teologul (21, 5). Înțeleptul Legii vechi se referea la faptul că firea omului, stricată prin păcatul originar, are puține perspective de schimbare, dar și la legile cosmosului, definite printr-o misterioasă constanță. De partea sa, „Descoperirea” din Patmos recunoaște atotputernicia lui Dumnezeu: cine a făcut lumea, o poate și distruge, așa cum o poate reface, primeni, transfigura.

VirgiliuGheorghe
În contextul în care discuțiile pe seama coronavirusului sunt din ce în ce mai diverse, iar zvonurile își fac apariția cu lejeritate, ActiveNews a stat de vorbă cu cunoscutul cercetător în domeniul medical, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, pe tema vitaminei C și a efectelor sale în cazul Covid-19.
Iată dialogul ce a urmat:

Domnule Virgiliu Gheorghe, în societatea românească s-a născut în ultima săptămână o adevărată controversă privind vitamina C ca mijloc de prevenție și tratament al noului virus care se răspândește rapid în populație. Care credeți că sunt resorturile acesteia și cum vedeți efectele administrării vitaminei C?

mamacaresi adorit fiul sfant
Parenting-ul a devenit un cuvânt la modă. Este pe buzele tuturor, transformat într-o adevărată știință, cu specialiști, cercetare, manuale, cursuri și conferințe, metode și practici. Toate, în final ne învață cum să fim mai buni părinți.
Ce ne dorim de la copiii noștri? Vrem să fie primii la școală, să treacă ușor peste refuzuri, respingeri sau greutăți, să devină un fel de supereroi, care să facă în plus tot felul de lucruri față de ceea ce făceam noi la vârsta lor.

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2