ȘTIRILE NOASTRE

picturaPr.A.BocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IISUS SI SLABANOGUL”
„Iisus le avea pe amandoua: si puterea de-a ierta pacatele si puterea de-a tamadui firea de neputinte. Facea ochi unde nu erau din nastere, indrepta garbovi, invia nervii omorati de pacate,

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 30 iunie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- produse alimentare cum ar fi: zacuscă, pate de post, mezeluri, pulpe, griș, ouă, măsline, dulciuri;
- produse de curățenie: saci menajeri 35 l, soluție pardoseală, hârtie igienică.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.
Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.
În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 25 iunie, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 28 iunie.
Persoană de contact: Simona Șandru, telefon 0724332389, e-mail sandrusimona@yahoo.com.
Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

EVENIMENTE / INVITAȚII

bisericaSf.Chirilsi Metodiu
Pentru a găsi cuvânt de întărire pentru vremea de încercare, vineri 22 iunie 2018 ora 18.30, grupul de studiu și cugetare asupra Noului Testament continuă studiul Epistolei întâi soborniceşti a Sf. Ap. Petru, la Biserica „Sf. Chiril și Metodiu” - Campus Agronomie.

10.0605
Cu mila Domnului, duminică 10 iunie 2018, ora 7.00, am pornit în pelerinajul organizat de Fundația noastră, către Biserica „Sf. Grigorie Teologul” din Alexandria, Biserica Letca Nouă și Biserica din Drăgănescu. 
Cel dintâi popas de închinare și participare la Sfânta Liturghie, l-am făcut la Biserica „Sf. Grigore Teologul” din Alexandria care își sărbătorea cel de-al doilea hram: „Duminica Sfinților Români”. Aceasta zi a fost deosebită atât pentru pelerinii noștri, îmbrăcați de sărbătoare, în straie tradiționale, luînd parte la o Liturghie plină de măreţie, cât și pentru comunitatea Bisericii „Sf. Grigorie Teologul”, din Campusul Universitar al orașului. Părintele Daniel Dumitru, prietenul nostru și parohul acestei biserici, ne-a întâmpinat cu dragoste și blândețe.

0
0
0
s2sdefault

Așa cum v-am anunțat, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza un frumos pelerinaj, în perioada 21 - 22 iulie 2018.
Am ales zona Neamțului, mai precis: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de cunoscutul duhovnic și stareț, trecut la cele veșnice, Părintele Iustin Pârvu.

părintele Iustin 03Părintele Iustin Pârvu s-a născut în 1919 în satul Petru Vodă la 10 Februarie într-o familie de români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif. Faptul că nu a subscris nici uneia din iniţiativele bolşevice cerute de ocupanţi, ci a făcut lecţii de educaţie creştină şi naţională, a dus la arestarea sa în 14 Mai 1948, şi la condamnarea la 12 ani de închisoare. A ajuns la 90 de ani să păstorească Mănăstirea Petru Vodă, să ridice o mănăstire de maici şi un aşezământ social pentru bătrâni şi copii. Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Părintele, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist. Mai multe detalii gasiți aici
Creştinismul nu înseamnă avantaje, lucruri satisfăcătoare ale limuzinelor şi ale vieţii noastre tehnice. În creştinismul nostru nu este îngăduit să umbli cu orice preţ după pâine. Nu! Noi ar trebui să ne regăsim, aici în sărăcia noastră, în lucrarea acestui pământ pentru care s-au jertfit cu sângele lor strămoşii noştri, să ne coborâm la simplitate, la o modestie de viaţă în care să lepădăm cu adevărat lumescul acesta cu toată tehnica lui care vine şi aduce peste tot numai moarte şi distrugerea vieţii noastre şi morale şi spirituale şi biologice.(Fragment dintr-un interviu al Parintelui Iustin Pârvu din anul 2008) Sursa foto.  

0
0
0
s2sdefault

„Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.” (Matei, Cap.7)


Afis 9 ani Fundatia Arsenie Boca FormafinalaCui semănăm? La întrebarea aceasta căutăm răspuns atunci când ne bucurăm sau (uneori) ne întristăm cu privire la caracterul sau, mai târziu, faptele noastre. Semănăm înaintașilor, desigur. Spre bucuria noastră, semănăm românilor care au luptat și s-au jertfit ca neamul nostru românesc să dăinuiască pe aceste meleaguri. Patriotismul și naționalismul, iubirea de neam și de țară au devenit azi, spre rușinea noastră, termeni care sunt considerați depășiți, exagerați sau chiar împotriva democrației. O falsă democrație, departe de adevăr - adică de Dumnezeu -, o democrație a libertinajului, nu a libertății în Hristos.

0
0
0
s2sdefault

CLAUZĂ DE INFORMARE  PRIVIND  PROTECȚIA  DATELOR  PERSONALE
(conform Regulamentului UE - 2016/679)


FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA, cu sediul social în str. General Candiano Popescu nr. 89, Ap 1, Sector 4, Bucureşti, CUI 25236717, prelucrează datele cu caracter personal furnizate de diversele persoane în scopul publicării solicitărilor de ajutor. Prelucrarea se efectuează prin mijloace automatizate şi manuale, în scopul sistematizării solicitărilor de ajutor primite pe adresa electronică și poștală, la numerele de telefon ale Fundației, dar și pe alte căi. În lipsa acestor date, publicarea cererilor de ajutor este imposibilă.

Temeiul prelucrării datelor personale ale solicitanților de ajutor este reprezentat de consimțământul persoanelor de a le fi publicate aceste informații, pe o perioadă de până la 3 luni. Cu excepția persoanelor direct implicate în activitățile Fundației (angajați și colaboratori), datele personale nu vor fi dezvăluite către alți destinatari, decât cu acordul solicitat în prealabil și vor fi stocate de Fundație în baza de date a cererilor de ajutor, pentru o perioadă de până la 1 an.
Pentru situații legate de prelucrarea datelor dvs. personale, vă puteți adresa responsabilului cu protecția datelor personale din cadrul Fundației, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon 0724271236/ 021 2232496.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679, beneficiaţi de dreptul de acces la datele dvs. personale, de rectificare, ștergere, restricționare a datelor, dreptul la portabilitatea acestora. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de opoziție față de prelucrarea datelor dvs. personale. Aveți dreptul de a vă retrage în orice moment consimțământul de a vă fi prelucrate datele. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere la sediul Fundației sau (scanată) trimisă pe adresa de e-mail.
În cazul în care considerați că vă sunt încălcate drepturile, vă puteți adresa cu plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vă mulțumim!

 

0
0
0
s2sdefault

Afis 9 ani Fundatia Arsenie Boca 01 2

Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca organizează în data de 30 mai 2018, ora 18:00, evenimentul aniversar „Povesti și eroi ai României Mari”, ce va avea loc în Aula Magna a Facultății de Biotehnologii din cadrul Universității de Științe Agronomice din București, sector 1, bulevardul Mărăști Nr 59. 

0
0
0
s2sdefault

Sâmbătă 12 mai 2018, ora 6.30, cu sufletul plin de emoții și iubire pentru Părintele Arsenie Boca, am pornit către Prislop.
Primul popas duhovnicesc, împreună cu cei 85 de pelerini, a fost la mănăstirea Polovragi.

catapeteasma
Biserica mănăstirii, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este zidită în stil bizantin cu catapeteasma executată din lemn de tei împodobită cu ornamentație florală, reprezentând o adevarată capodoperă a vechii sculpturi românești. Pictura de tradiție bizantină a fost realizată în timpul lui Constantin Brâncoveanu, de primii meșteri ai școlii brâncovenești de la Hurez. Intrarea în incinta mănăstirii se face printr-o poartă mare, frumos sculptată pe care se află scris „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”. În partea dreaptă a porții se găsește troița din lemn sculptat închinată eroilor și martirilor României.

poarta lainici
După ce ne-am închinat, am mulțumit ghidului mănăstirii pentru informațiile împartășite și ne-am continuat drumul tranzitând Defileul Jiului.

0
0
0
s2sdefault