cununie religioasa

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
Nu mai stati cu ganduri ucigase impotriva copiilor, ca nu stii in calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai gasit impotriva - si ai sa dai seama - de aceea mai bine ganditi-va si rugati-va lui Dumnezeu, ca, copiii vostri sa-I fie slujitori intre oameni!

Parohia Oborul Vechi: Eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru beneficiarii centrului social de la Valea Screzii

Conferinta pr Tanase                                                 Apasati pe fotografie pentru a mari imaginea

Cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, Parohia Oborul Vechi vine în sprijinul copiilor găzduiți în Centrul social de la Valea Screzii, jud. Prahova. Avându-l ca invitat pe părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, parohia organizează o seară culturală dedicată strângerii de fonduri pentru beneficiarii centrului social prahovean.

În data de 19 octombrie, Părintele Nicolae Tănase va susține conferința cu tema Sfinți, sfințenie, canonizare. Conferința va debuta în jurul orei 17:00.

În cadrul evenimentului va fi organizată o colectă de alimente neperisabile și rechizite pentru copiii din cadrul Centrului de la Valea Screzii.

În așezământul de la Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți.

Sursa text si foto

ofertaFamOrtodoxa

Dragii noştri prieteni,

Deoarece am primit cereri pentru pachetele de 40 de reviste şi după încheierea promoţiei, am hotărât prelungirea acesteia cu două săptămâni, până pe 20 Octombrie.
Vă reamintim că oferta noastră constă în achiziţionarea unui pachet de 40 de reviste la un preţ cu totul special (costurile de transport fiind incluse):
100 lei 40 de reviste simple (2,5 lei/buc.)

Nu există articole în această categorie. Dacă pe această pagină există subcategorii, acestea pot conține articole.

Subcategorii

Istoric al fundației

MISIUNE:

Fundaţia îşi propune să creeze cadrul care să susţină din punct de vedere al resurselor, dezvoltarea de programe şi proiecte care să ajute la refacerea demnităţii statale, deteriorate de acţiuni antisociale, atât în interiorul ţării, cât şi în afara ei.

SCOP:

Crearea unei atitudini propice renaşterii spiritului naţional, prin identificarea şi antrenarea celor „cu sufletul curat şi credinţa în Dumnezeu” (Dan Lucinescu), români adevăraţi, care îşi doresc să facă cu adevărat ceva pentru ca România să-şi recapete conştiinţa pierdută în cei 45 de ani de comunism.

OBIECTIVE:

• promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine;
  • cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale şi a cultului eroilor;
  • promovarea valorilor intelectuale şi artistice ale tinerilor supradotaţi;
  • dezvoltarea sistemului de învăţământ creştin-ortodox;
  • contribuţia efectivă la formarea civică, culturală şi spirituală a noilor generaţii;
  • desfăşurarea de activităţi bioetice privind conştientizarea opiniei publice asupra efectelor distructive ale deprinderilor negative (traficul de persoane, alcoolismul, fumatul, drogurile, prostituţia, violenţa, pedofilia etc.) şi a utilizării greşite a tehnologiilor (avortul, clonarea umană, eutanasia etc.)
Romnia-ortodox-nationalist-Sfinii-nchisorilor

TIPURI DE ACTIVITĂŢI:

• producerea şi facilitarea vizionării de producţii audio vizuale, filme de scurt-metraj, eseuri cinematografice, cu conţinut educativ, în spirit civic şi spiritual;
  • editarea, publicarea şi distribuirea unei literaturi selective, care să faciliteze formarea intelectuală şi spirituală, în special pentru noile generaţii;
  • organizarea  de conferinţe, cercuri literare şi muzicale, tabere de vară pentru tineret şi studenţi, cursuri, stagii de pregătire care să contribuie la realizarea scopurilor fundaţiei;
  • înfiinţarea de librării-club literare cu numele FUNDAŢIEI, în care să se difuzeze şi să se dezbată publicaţiile FUNDAŢIEI şi ale altor instituţii asemănătoare;
  • înfiinţarea şi exploatarea de ateliere pentru producţia de creaţii populare şi lucrări de artă specifice spaţiului românesc;
  • organizarea de voiaje şi excursii în locuri încărcate de spiritualitate  sau de mare însemnătate istorică;
  • stabilirea de legături de cooperare şi colaborare cu fundaţii, organizaţii şi instituţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, din sfera culturii şi spiritualităţii, cu scopuri similare;
  • înfiinţarea de grădiniţe, şcoli, licee, instituţii de învăţământ superior şi centre culturale în conformitate cu scopul şi obiectivele FUNDAŢIEI;
  • realizarea activităţilor de voluntariat.

IMPACT ASUPRA GRUPURILOR ŢINTĂ:

Să trezească în societatea civilă o atitudine pro-activă şi etică, să-i adune şi să-i sprijine pe cei care pot şi vor să contribuie activ la realizarea misiunii fundaţiei.