ManPrislopPABFoto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop
27-28 noiembrie 2017 - Pelerinaj la Manastirea Prislop - Parastasul Parintelui Arsenie Boca

Va invitam sa va alaturati noua in acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia implinirii a 28 ani de la plecarea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca. Vor fi doua zile de rugaciuni si trairi intense, dupa urmatorul program:

Plecarea din Bucuresti va fi luni, 27 noiembrie, la ora 7 dimineata, din Piata Victoriei, locul deja bine cunoscut, langa gura de metrou din fata Guvernului, spre Bdul Aviatorilor. 
Pe traseu ne vom opri mai intai la Manastirea Turnu, aflata la 2 km distanta de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia. Timp de secole, accesul catre aceasta manastire era deosebit de greu, marele geograf George Lahovari mentiona, in secolul al XIX-lea , ca numai "piciorul si calul pot patrunde acolo". Astazi se poate ajunge cu masina pana in curtea manastirii. Inceputurile asezamantului sunt legate de calugări cozieni, care pe la anii 1590-1600, au trecut Oltul pentru a trai in chiliile pe care si le-au sapat in stanca muntelui, doua astfel de chilii pot fi vazute si azi aici.

0
0
0
s2sdefault

sfanta treime copyFoto: Sf. Treime, desen realizat de Gabriela Mihaita David. Click pe imagine pentru a mari
Incep relatarea bucuriilor pe care Dumnezeu ni le-a harazit in cele trei zile ale pelerinajului de la Sambata multumind lui Dumnezeu pentru indelunga Sa rabdare si milostivire cu noi, toti pelerinii, caci „fericit şi de trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui”,  spunea Parintele Ilie Cleopa. 

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toata milosti­vi­rea si indurarea, Care ai ne­­masurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oa­meni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie mul­tu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te sla­vesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multu­mesc si cu smerenie ma rog nemasu­ratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste. Si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele totdeauna multu­mire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Ta­talui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. 

0
0
0
s2sdefault

Pelerinaj la Iasi, la Sf. Cuvioasa Parascheva - Catedrala Mitropolitana din Iasi - si Manastirile Hadambu, Vladiceni si Recea

sf. paraschevaSf. Cuv. Parascheva, pictura a Pr. Arsenie Boca aflata la Biserica Sf Anton - Curtea Veche, Bucuresti (Sursa foto)
Ne bucuram sa va anuntam ca la inceputul lui octombrie 2017, pe 7 si 8 octombrie, vom avea bucuria sa ne indreptam spre Iasi, pentru a ne inchina la sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Acestea se gasesc de peste 350 de ani la Iasi, fiind izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­tosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Marturie a cinstirii pe care poporul nostru o aduce Sf. Cuv. Parascheva de-a lungul anilor sunt zecile de biserici si manastiri care o au ca hram, nu numai in Moldova ci si in Muntenia si Transilvania.

Catedrala Mitropolitana din Iasi, acolo unde se gasesc sfintele moaste ale Sf. Cuv. Parascheva din 1887 - stramutate de la Manastirea Trei Ierarhi unde au fost aduse in timpul domnitorului Vasile Lupu - este locul unde de ziua sfintei se aduna oameni de pe tot cuprinsul Moldovei si a Romaniei. „De multe ori, vin oameni de pe tot cu­prinsul țării să-și plece genun­chii în fața raclei cu cinstitele ei moaș­te, ca să mul­­țumească pen­tru ajutorul și binecu­vân­­tarea ce lumi­nea­ză în via­ța lor.

0
0
0
s2sdefault

prima paginaMarti, 5 sept. 2017, la Arcub Gabroveni am avut bucuria sa va avem alaturi la premiera filmului „Testamentul de la Sambata”, film realizat in regia  lui Nicolae Margineanu, pe baza scenariului semnat de Costin Manoliu. Domnul Nicolae Margineanu, regizorul mai multor filme cu marturii si despre viata Parintelui Arsenie Boca (Parintele Arsenie Boca- Omul lui Dumnezeu, Parintele Arsenie Boca in duh si adevar, Intalniri cu un sfant - Parintele Arsenie Boca), nu a putut fi prezent la evenimentul nostru, salutam cu bucurie prezenta sa si a doamnei Maria Ploae la sfarsitul lui septembrie, la Sambata de Sus, unde va avea loc a doua lansare a filmului. 

Dupa vizionarea filmului, aplaudat cu caldura si entuziasm de toti cei prezenti in sala, distinsii nostri invitati: Lucia Stanescu, Nita Chivulescu, Florin Dutu si scenaristul Costin Manoliu au avut amabilitatea sa raspunda la intrebarile noastre, adresate de catre Presedintele fundatiei noastre, Cristian Filip. Ulterior, au venit intrebari direct, din public.

0
0
0
s2sdefault

Abonare la Buletinul Informativ al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca

Buletinul nostru informativ apare saptamanal si va pune la indemana stiri din sfera vietii culturale si duhovnicesti, informaţii despre proiectele si evenimentele noastre, noutati din magazinul nostru, alte informatii si nu in ultimul rand cuvantul de invatatura al parintelui Arsenie Boca.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.