Dragi prieteni,

Pe data de 07.11.2010 a avut loc în localitatea Hălmagiu, judeţul Arad, parastasul mamei Părintelui Arsenie Boca, Dărău Creştina (Cristina). Domnul Oltean Gabriel din Cluj, cel care a descoperit mormântul mamei Părintelui Arsenie cu ajutorul unor persoane cu inimă mare şi care a reuşit să-i ridice şi cruce, ne-a oferit şi imagini de la minunata slujbă.

Dumnezeu să o aibă în pază!


 

                                                       

0
0
0
s2sdefault
Săptămâna trecută fundaţia noastră a avut plăcerea de a organiza primul ei eveniment la Cluj Napoca cu ocazia lansării volumelor „Voievodul” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, semnate de mentorul nostru, Dan Lucinescu.
Cărţile, lansate deja la Bucureşti, au fost prezentate publicului clujean joi, 22.10.2009, în sala „Ioan Muşlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din oraş de către chiar autorul lor, care a vorbit despre unele momente din vieţile celor doi voievozi, amintind de aprecierea de care se bucurau atât printre oamenii simpli, cât şi printre boieri.
De asemenea, domnia sa şi domnul Cristian Filip le-au prezentat clujenilor activitatea fundaţiei şi i-au îndemnat să ni se alăture în eforturile de a sprijini reconstrucţia societăţii pe baze morale. Cu ocazia vizitei la Cluj, domnul Lucinescu si domnul Cristian Filip s-au întâlnit cu Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

                              
     
Vineri, 23.10.2009, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în prezenţa a circa 130 de elevi, fundaţia noastră a lansat frumoasele cărţi „Voievodul” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
Domnul Dan Lucinescu a vorbit despre faptele măreţe ale marelui nostru voievod Mihai Viteazul precum şi de cele ale Sfântului Ştefan cel Mare în faţa unor tineri deosebiţi şi dârji. Elevii colegiului l-au impresionat pe domnul Dan Lucinescu prin căldura de care au dat dovadă, înconjurându-l cu stimă pe cel care a absolvit la rândul său un colegiu militar. Foarte impresionaţi de viaţa eroului nostru, elevii au dorit ca amintirea întâlnirii cu această personalitate să fie imortalizată în câteva fotografii.
Fundaţia le mulţumeşte gazdelor, în special doamnei directoare Dorina Trifon, care a făcut posibilă prezenţa noastră acolo, precum şi domnului comandant Diaconu şi părintelui-profesor de religie al Colegiului.
    
                               
0
0
0
s2sdefault

În zilele de 24, 25 şi 26.09.2010 ne-am umplut inimile cu mărturii despre Părintele Arsenie Boca de la oameni mari care l-au cunoscut. Eforturile invitaţilor care au participat ni s-au părut foarte mari. De exemplu, ne-a uimit şi bucurat efortul părintelui Nicolae Streza care are probleme de sănătare şi care, în ciuda acestui lucru, nu a lipsit de la Sâmbăta. Pe deasupra, ne-a oferit şi un cuvânt cu putere care să ne ajute în toate momentele vieţii.

Î.P.S. Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului şi P.S. Daniil StoenescuEpiscop-Locţiitor al Daciei Felix ni s-au părut extraordinari, i-am simţit foarte apropiaţi nouă, iar pe aceasta cale dorim să le mulţumim pentru dăruirea Sfinţiilor lor şi pentru faptul că ne-au cinstit cu prezenţa Sfinţiilor lor pe tot parcursul evenimentului!

Ceilalţi invitaţi de seamă: Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, Ierom. Dionisie Ignat de la Mănăstirea Albac, Pr. Conf. Univ. Dr. Simion Todoran, Dan Lucinescu, Prof. Dr. Aurelia Mihailovici, dr. Iosif Niculescu,  pr. Nicolae Streza, pr. Sabin Vodă şi Mădălin Butiurcă, pr. Petru Vamvulescu, Doina Jalea, Cristian Curte, Costin Manoliu şi mulţi alţii ne-au rămas în inimă. Cei mai mulţi dintre participanţi ne-au strecurat în suflet cuvinte de folos duhovnicesc şi ne-au povestit minunile pe care le-a făcut Părintele Arsenie Boca cu dumnealor şi/sau cu cei din jurul dumnealor.

Evenimentul a durat două zile: sâmbătă 25.09.2010 de la ora 9.00 până la ora 19.00 - seria de mărturii, iar Duminică am participat la Sfânta Liturghie, la parastasul Părintelui şi la sfinţirea troiţei  ridicată în cinstea Părintelui Arsenie Boca. Mulţumim Arhimadritului Ilarion Urs şi Mănăstirii Brâncoveanu pentru imensul sprijin acordat  în realizarea acestui deosebit eveniment!

Am descoperit oameni minunaţi pe parcursul acestor zile. Vă mulţumim tuturor pentru căldura cu care aţi primit tot ceea ce s-a întâmplat acolo! Ne înclinăm prietenilor şi membrilor fundaţiei care au participat şi a tuturor celor care au fost cu sufletul alături de noi!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 

AICI va oferim imagini de la acest eveniment:

0
0
0
s2sdefault

În colaborare cu Alin Mureşan, membru al Fundaţei noastre şi partener în proiectul Fenomenul Piteşti, unde noi ne-am implicat pe parte de editare a filmului Demascarea, în 08.10.2011 am organizat, la iniţiativa tânărului cercetător istoric, o vizită în poate cele mai încărcate locuri de istorie recentă ale ţării noastre: închisorile Jilava şi Piteşti. După cum veţi vedea din imagini, am invitat mulţi tineri, ca urmare a dorinţei ca valorile noastre actuale (în devenire, este adevărat) să aibă cât mai multe cunoştinţe despre istoria ţarii în care s-au născut şi, prin asta, să se regăsească cu uşurinţă. 
Mai jos găsiţi impresiile unui membru al Fundaţiei şi câteva fotografii:
"Nu m-ai fi cautat, daca nu m-ai fi gasit.
Personal, am devenit mai credincios dupa citirea „Jurnalului Fericirii” in mai 1993. Acum, dupa 18 ani, am vizitat inchisoarea Jilava, a fostilor detinuti politici, si am avut sentimentul ca am mai vazut-o candva. M-am alaturat unui grup de adolescenti care, au mers impreuna cu oamenii de la Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca intr-un pelerinaj la inchisorile comuniste. L-am avut indrumator avizat printre noi pe Alin Muresan, tanar istoric de 27 ani, specialist in domeniul comunismului concentrationar, autorul unor carti despre Fenomenul Pitesti. 
Vizita de la Inchisoarea Pitesti a inceput frumos – prin parastasul celor care au murit acolo din cauza torturilor. El a fost oficiat intr-un paraclis chiar in camera amarelor chinuri ale tinerilor de atunci ,,camera 4 spital’’. In locul mesei pe care erau ei batuti se afla acum Sfanta Masa. Toate acestea dovedesc ca numai Hristos este biruitor. Intre camera 4 spital si subsolul inchisorii se gaseste o scara in spirala, de pe care doi dintre detinuti s-au aruncat atunci, sinucigandu-se pentru a scapa de torturi. Camerele inchisorii sunt meschine si te umplu de groaza. Cata suferinta trebuie sa fi  provocat oamenilor si cata credinta tare trebuie sa fi avut acestia, incat unii dintre ei au supravietuit prigoanei comuniste. Daca diavolul a biruit atunci, a facut-o pentru foarte putina vreme. 
Al doilea obiectiv vizitat a fost Fortul 13 Jilava, fosta inchisoare politica. Carol I l-a gandit ca un fort de aparare al orasului Bucuresti. Primii detinuti au fost chiar taranii rasculati din 1907, iar ultimii detinuti au fost revolutionarii din decembrie 89 si ai mineriadei din 90. Teribil lucru este sa inventezi instrumente de tortura pentru fratele tau care are suflet ca si tine, o mama ca si tine, familie ca si tine. La detinutii politici, principala deosebire consta ca apartineau unei lumi complet diferite de cea comunista si atunci trebuiau sa moara intr-un mod cat mai umilitor cu putinta.Dar ce nu stiau comunistii a fost ca Dumnezeu lucreaza prin cele slabe ca sa le rusineze pe cele tari. Comunismul a cazut cu prabusire mare, iar faptele lor rele au iesit la iveala, datorita in primul rand celor care s-au jertfit pentru credinta in inchisori, gulaguri si in prigoniri de tot felul.
Cine afirma despre comunism ca a fost o doctrina buna, dar prost inteleasa, sa viziteze o inchisoare a fostilor detinuti politici ca sa se dumireasca.’’ - Cristian Secuiu

0
0
0
s2sdefault
"De la 1600 nici un român n-a mai putut gândi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată şi desăvârşită poezie tragică" - Nicolae Iorga

Fundaţia noastră a lansat joi, 24 septembrie 2009, la ora 18.30, ediţia a doua a cărţii „Voievodul”, scrisă de Dan Lucinescu, în prezenţa a peste 100 de invitaţi şi a reprezentanţilor presei. Gazda evenimentului a fost Sala a Oglinzilor din cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi domnul dr. Iosif Niculescu, invitat special.

Alături de cartea „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cartea „Voievodul” este un eveniment editorial prin aceea că nu se adresează specialiştilor, ci publicului larg, căruia îi face cunoscute, într-o manieră inedită, viaţa şi domnia unuia dintre cei mai mari voievozi români: Mihai Viteazul. Domnul Lucinescu surprinde în cartea sa aspecte importante din viaţa lui Mihai: pe câmpul de luptă, alături de familie şi prieteni, precum şi în marile cancelarii europene, în glorie, dar şi tragicul lui sfârşit. Fără îndoială că geniul de conducător şi de luptător a întruchipat pentru generaţiile ce i-au urmat simbolul luptei pentru independenţă şi unitate, iar programul politic şi militar al lui Mihai Viteazul a avut un rol covârşitor în transformarea conştiinţei unităţii de neam şi de limbă a poporului român într-o idee militantă şi activă. Cartea este disponibilă spre vânzare prin fundaţia noastră, aici.

Povestea lansării v-o prezentăm în imagini, mai jos. Vă aşteptăm cu drag şi la celelalte lansări şi evenimente ale fundaţiei.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz