Actul donării de organe trebuie să rămână unul informat și altruist

0d2c51
În contextul apropiatei dezbateri a proiectului Legii transplantului uman, inițiat de Guvern, împreună cu alte organizații non-guvernamentale am remis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților un Memoriu prin care cerem ca acordul la prelevarea de organe de la donatorul decedat să rămână unul informat și explicit.

Situaţia privind cererea şi donarea de organe în ţara noastră este delicată, ca de altfel aproape pretutindeni. Cererile sunt tot mai multe, iar donatorii par să fie prea puţini; în plus, mai există şi dificultăți birocratice. Din cauza blocajelor şi a problemelor de natură practică privind transplantul, unele organizații de pacienți propun o soluţie sub forma „acordului prezumat”, preluând modelul unor legislaţii occidentale, pentru a răspunde mai bine cererii de organe.

0
0
0
s2sdefault

Redefinirea familiei
Îmi pasă de ceea ce se va petrece în această țară europeană în care m-am născut și am trăit și voi trăi cît îmi va îngădui Cel de Sus, fără să o părăsesc pentru „mai binele“ de aiurea. De aceea compun aceste pagini subiective pe marginea aprobării referendumului în 6 - 7 brumărel 2018 pentru precizarea definitorie a familiei conținînd explicit noțiunile femeie și bărbat, care-i irită pînă la isterizare pe unii semeni iubitori de amestecuri, de ambiguități, de relativități.

0
0
0
s2sdefault

familiaortodoxa
Preocupat îndeaproape de mijloacele şi mesajele care modelează gândirea, atitudinile şi viaţa omului contemporan, am socotit că Virgiliu Gheorghe este unul dintre cei mai potriviţi oameni pentru a ne putea răspunde la câteva întrebări privind sensul participării noastre la Referendul pentru familie care va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie. Miza, după cum vom vedea în rândurile ce urmează, este de o însemnătate esenţială pentru viitorul nostru ca neam creştin, şi mai ales pentru mântuirea noastră personală
. (G.F.)

Domnule Virgiliu Gheorghe, care credeți că este semnificația votului privind precizarea în Constituție a faptului că întemeierea familiei, căsătoria, este definită ca „unirea dintre un bărbat și o femeie”?

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz