"George Manu-Rectorul din Zarca Aiudului"  - lansare de film documentar

În cadrul programului" Promovarea valorilor românești și a eroilor neamului", Fundația Creștină "Părintele Arsenie Boca" a avut deosebita plăcere ca luni, 18 noiembrie 2013, ora 18:30 în prezenţa unui public numeros, să lanseze filmul documentar regizat de Nicolae Mărgineanu. După vizionarea documentarului au avut loc discuţii cu invitaţii: academ. Horia Scutaru, poet şi fost deţinut politic Demostene Andronescu, filosof prof univ Sorin Lavric, istoric Sabin Moldovan, moderator fiind domnul Cristian Filip.
Evenimentul a avut loc în Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

George Manu, un strălucit fizician este condamnat în 1948 de instanţele comuniste la muncă silnică pe viaţă şi întemniţat la Aiud. Aici va deveni un izvor nesecat de cunoştinţe pentru ceilalţi detinuţi, pe care îi ajută să supravieţuiască sumbrului univers concentraţionar prin refugiul în lumea cunoaşterii.
I se propune eliberare pentru a lucra la centrul nuclear sovietic de la Dubna în schimbul renunţării la idealurile sale, dar refuză, la fel cum refuză pe patul de moarte să se dezică de crezurile sale în schimbul tratamentului salvator.
Moare în temniţă şi trupul îi este aruncat la groapa comună din Râpa Robilor, dar figura lui luminoasă rămâne vie în memoria tuturor celor care îl numeau, cu dragoste şi respect, “profesorul”.
A fost un eminent savant, un mare iubitor de oameni şi de ţară, un admirabil caracter.

TVR1 în cadrul emisiunii "Universul credinţei" de duminică 24.11.2013 a făcut referire şi la evenimentul organizat de Fundaţia Creştină Pr. Arsenie Boca, aici găsiţi emisiunea (iar momentul este chiar la începutul emisiunii).

Fotografii de la lansare găsiţi aici .

Mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi! 

DVD_George_Manu
0
0
0
s2sdefault

Dragi membri şi prieteni ai fundaţiei noastre,

Va aducem la cunoştinţă că începând din data de luni, 30.03.2015 ne-am mutam la un sediu nou, la adresa: Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti, deci în apropierea sediului vechi.
Ca punct de reper: aceasta stradă este cu sens unic, porneşte din intersecţia Bd. Ion Mihalache cu Str. Arh. Ion Mincu (intersecţia de la Piaţa 1 Mai) şi duce către Primăria Sectorului 1.

Mijloacele de transport în comun: maşinile 205, 282-staţia Primăria Sector 1 şi maşina182 şi tramvaiul 1- staţia Bd. Banu Manta.

Vă aşteptăm cu drag!


0
0
0
s2sdefault

 

În cadrul programului "Promovarea valorilor românești și a eroilor neamului", Fundația Creștină "Părintele Arsenie Boca" a avut deosebita plăcere să îi invite pe românii din Olanda, și nu numai, la întâlnirea excepțională cu scriitorul Dan Lucinescu, fost deținut politic, miercuri, 27 iunie 2012, ora 19:15 la adresa Ds. Van den Boschlaan 297, 2286 PL, Rijswijk Zh.

Apropiat al părintelui Arsenie Boca și al părintelui Ilie Cleopa, membru fondator al Fundației Creștine "Părintele Arsenie Boca" din București (împreuna cu părintele Iustin Pîrvu), Dan Lucinescu este autorul cărților: "Jertfa", "Întoarcerea din neguri", "Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre".
La eveniment a fost prezent și Cristian Filip, președintele Fundației Creștine "Părintele Arsenie Boca".

Aici sunt postate fotografii ce au fost facute in cursul intalnirii

Dan_Lucinescu          Domnul Dan Lucinescu
 0
0
0
s2sdefault
Dan Lucinescu a lansat în 13 iulie 2011 la Uninunea Scriitorilor din România cartea Întoarcerea din Neguri (editia a II-a), un volum ce prezintă situaţia deţinuţilor politici după eliberările generale din 1963-1964. În urma eliberării toţi foştii deţinuţi au fost puşi în faţa unei situaţii excepţionale, dat fiind că celor care au fost studenţi în momentul arestării, li s-au anulat (prin exmatriculare) studiile universitare indiferent în ce an de studiu erau. În acelaşi timp erau marginalizaţi de societate, cu posibilităţi de trai aproape nule. Volumul Întoarcerea din Neguri este o continuare a binecunoscutei cărţi Jertfa şi o puteţi achiziţiona de la sediul Fundaţiei noastre.

La lanasare au fost prezenţi Radu Cârneci, poet şi traducător român şi domnul doctor Iosif Niculescu în vârstă de 96 de ani, participant activ la al II-lea Război Mondial, medic al Armatei Regale, un impresionant model al societăţii actuale. Mulţumim tuturor celor care aţi fost alături de noi!

Imagini de la minunatul eveniment găsiţi mai jos:


0
0
0
s2sdefault

Abonare la Buletinul Informativ al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca

Buletinul nostru informativ apare saptamanal si va pune la indemana stiri din sfera vietii culturale si duhovnicesti, informaţii despre proiectele si evenimentele noastre, noutati din magazinul nostru, alte informatii si nu in ultimul rand cuvantul de invatatura al parintelui Arsenie Boca.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz