În data de 17 decembrie 2010, ora 18.00, în Aula Magna a Academiei de Ştiinte Economice, aţi fost invitaţii noştri la o deosebită conferinţă organizată de noi şi Bibiloteca Academiei de Studii Economice: Memoria vie a spiritualităţii româneşti, unde am avut parte de un invitat deosebit: Gavril Vatamaniuc - unul dintre ultimii supravieţuitori ai rezistenţei anticomuniste din Munţii Bucovinei.
 
Gavriil Vatamaniuc a fost pus în 1948  sub urmărirea securităţii deoarece a intrat în conflict cu ofiţerii care se ocupau de educatia, cultura şi propaganda comunistă. Astfel, s-a refugiat la 25 noiembrie 1949 în pădurile din zona Suceviţei, unde a stat timp de 6 ani. A fost prins şi condamnat la muncă silnică pe viaţă, pedeapsă comutată la 25 ani. A stat 9 ani în temniţele comuniste. Această personalitate puţin cunoscută publicului dar de o înălţime spirituală imensă ne-a împărtăşit din uluitoarea experienţă a celor 6 ani de singurătate petrecuţi în pădurile şi munţii Bucovinei, a greilor ani de temniţă care au urmat, dar şi din bucuria apropierii de Dumnezeu.

La acest eveniment au mai participat: Maria Ploae şi Gabriela Duţă. Am avut  parte şi de un recital de colinde suţinut de un grup de tineri din jud. Alba, iar la final a fost vernisată expoziţia de pictură Gradina cu îngeri a doamnei Silvia Radu.

Mai jos găsiţi imagini de la frumosul eveniment!

0
0
0
s2sdefault

În localitatea Namur (în imediata apropiere a capitalei Belgiei, Bruxelles), pe 9 septembrie 2012, într-o zi însorită de toamnă timpurie, după săvârşirea Sfintei Liturghii la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului", comunitatea românilor din Belgia, alături de românii veniţi din Paris (Franţa) şi din Olanda, precum şi alte persoane, străine de limba românească,  au participat la întâlnirea emoţionantă cu domnul Dan Lucinescu şi domnul Cristian Filip.
Organizată de Fundaţia Creştină  Părintele Arsenie Boca, cu bunăvoinţa şi ajutorul comunităţii românilor din Belgia,  în prezenţa Părintelui Ciprian de la Mănăstirea Namur, Conferinţa domnului Lucinescu a fost urmată de discuţii şi întrebări referitoare la viaţa şi activitatea domnului Lucinescu, la scrierile sale, la întreaga sa contribuţie la promovarea valorilor româneşti în ţară şi peste hotare.
Românii prezenţi acolo l-au descoperit cu bucurie pe domnul Dan Lucinescu aşa cum deja îl cunoaşteţi din întâlnirile pe care le-am organizat în ţară cu domnia sa, un om cu o deosebită căldură sufletească, un trăitor în lumină şi cu credinţă în Dumnezeu.
Întâlnirea a surprins prin naturaleţea şi spontaneitatea comunicării, prin dragostea cu care românii, departe de România, răspund şi îşi doresc să se implice în acţiunile ce se vor organiza în viitor şi care, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vor apropia mai mult şi ne vor ajuta în susţinerea valorilor româneşti, în promovarea imaginii pozitive a României dincolo de graniţe.

Mai jos aveţi imagini de la această întâlnire a românilor din afara ţării cu domnii Dan Lucinescu (Preşedintele Fundaţiei) şi Cristian Filip (Vicepreşedintele Fundaţiei).

0
0
0
s2sdefault
4 octombrie 2012 - Lansarea volumului „Căderea Imperiului Bizantin” - Dan Lucinescu
Joi, 4 octombrie 2012, la ora 17:00 la Uninunea Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 115 – intersecţia cu Bulevardul Dacia) a avut loc lansarea volumului „Căderea Imperiului Bizantin” - Dan Lucinescu -  o carte ce prezintă unul dintre cele mai dramatice momente din istoria creştinismului. Căderea Constantinopolului este numele sub care e cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea. 
Mentorul Fundaţiei noastre - Dan Lucinescu - a lansat cea de-a doua ediţie a cărţii (prima ediţie fiind cunoscută sub numele de „Sfârşit întunecat de Ev”). La lansare au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scriitorul Radu Cârneci.

Mai jos aveţi fotografii de la acest eveniment.
                                                       
Întâlnirea membrilor şi prietenilor Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca -
4 octombrie 2012
Tot pe data de 4.10.2012,  imediat după lansare, toţi membrii Fundaţiei şi prietenii care s-au implicat în activităţile noastre şi care au vrut să fie alături de noi au participat la o prezentare a acţiunilor noastre de la înfiinţare şi au aflat şi modalităţile de implicare practică (directă sau indirectă) în toate activităţile pe care le desfăşurăm. A fost o mare bucurie să ne revedem şi să ne cunoaştem mai bine şi să conturăm noi proiecte pentru viitorul imediat si cel mai puţin apropiat.

Vă invităm sa vedeţi câteva fotografii făcute cu acest prilej.
 
                                             
0
0
0
s2sdefault
Lansarea volumului „Spre război”- o carte ce prezintă preliminariile declanşării celui De-al Doilea Război Mondial

2 august 2012 - A avut loc, la Uniunea Scriitorilor din România, Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti, lansarea cărţii "Spre război" scrisă de Dan Lucinescu, fost deţinut politic, inventator şi membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi nu în ultimul rând fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca.

Cartea este ediţia a II-a a cărţii „Spre război” din ciclul Vitralii. La lansare au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scriitorul Radu Cârneci.

Cel De-al Doilea Război Mondial a fost cel mai deosebit din istoria omenirii, de aceea scriitorul Dan Lucinescu nu a ezitat să scrie şi despre acest subiect. În carte sunt prezentate preliminariile declanşării celui De-al Doilea mare război din istorie. România a fost implicată din plin, iar Basarabia a fost ocupată de Rusia.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în documentarul ”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii , „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii”, „Stefan cel Mare şi Sfânt”, „Jertfa” şi „Părintele Arsenie Boca - un Sfânt al zilelor noastre”.

Mai jos aveţi fotografii de la acest eveniment.

 
0
0
0
s2sdefault

sfarsit_de_lumi

13 septembrie 2013 – A avut loc, la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff nr.3, Bucureşti ) în cadrul Librăriei Cărtureşti, lansarea cărţii “Sfârţit de lumi” scrisă de Dan Lucinescu, fost deţinut politic, inventator şi membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia şi din România şi membru fondator al Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca.

Cartea este ediţia a II-a a cărţii “Sfârţit de lumi” din ciclul Vitralii. La lansare au fost prezenţi critical de tetrul şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scrfiitorul Radu Cârneci.

“Sârşit de lumi” este o carte ce prezintă evenimentele dramatice care s-au petrecut după ocuparea României de către Uniunea Sovietică, odată cu data de 23 august 1944.Autorul încearcă să facă înţeleasă tragedia unor generaţii, victime ale regimului comunist care a urmat celui De-al Doilea Război Mondial în estul Europei.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în . Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii , „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii”, „Stefan cel Mare şi Sfânt”, „Jertfa” şi „Părintele Arsenie Boca - un Sfânt al zilelor noastre”.

Aici aveţi fotografii de la acest eveniment.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz