sfanta treime copyFoto: Sf. Treime, desen realizat de Gabriela Mihaita David. Click pe imagine pentru a mari
Incep relatarea bucuriilor pe care Dumnezeu ni le-a harazit in cele trei zile ale pelerinajului de la Sambata multumind lui Dumnezeu pentru indelunga Sa rabdare si milostivire cu noi, toti pelerinii, caci „fericit şi de trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui”,  spunea Parintele Ilie Cleopa. 

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toata milosti­vi­rea si indurarea, Care ai ne­­masurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oa­meni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie mul­tu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te sla­vesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multu­mesc si cu smerenie ma rog nemasu­ratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste. Si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele totdeauna multu­mire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Ta­talui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. 

0
0
0
s2sdefault

AfisTestamentul 18 augFundatia noastra anunta cu bucurie premiera filmului TESTAMENTUL DE LA SAMBATA, cel mai nou film al regizorului NICOLAE MARGINEANU. La evenimentul nostru sunt invitati Pr. Petru Moga, Nita Chivulescu, Lucia Stanescu, Nicolae Moga si scenaristul filmului, Costin Manoliu.

0
0
0
s2sdefault
12439140_942959449114365_7164056295309711989_n

Invitat:
Cristian Filip - Preşedintele Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca

De profesie inginer, Cristian Filip este fondatorul Fundaţiei Creştine "Părintele Arsenie Boca" şi absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" din Bucureşti. În anul 2014 a publicat la editura Babel volumul "Poezia închisorilor" - o carte în care a încercat, după cum singur spune, să prezinte “două nume de creatori ai poeziei carcerale, cei care au avut poate cea mai importantă influenţă, în sens benefic desigur, asupra colegilor lor de suferinţă.”

L-am invitat pe dl. Cristian Filip alături de noi pentru a ne vorbi de această influenţă benefică a poeziei creştine asupra educaţiei.

1235217_941905999219710_7136924507383750252_n
12507642_941903925886584_6708907120573278915_n6873_941903939219916_2249839599187399624_nToni
     
     Recitalul de poezie creştină va fi susţinut de actorii: Manuela Hărăbor, Gabriela Iacob si Toni Cristin.                                     
                                                                                                     
0
0
0
s2sdefault

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am ajuns din nou la mormântul Părintelui Arsenie Boca în perioada 27-28 noiembrie 2014. 

A citi cărţi, a asculta cd-uri, a viziona documentare care spun cuvintele şi arată amintiri despre viaţa Părintelui Arsenie Boca ne încântă pe mulţi dintre noi dar toate acestea ne conduc până la urmă, la dorinţa de a vizita locurile pe unde a umblat Părintele.Astfel că plecăm în pelerinaje pentru a-l descoperi pe Părintele şi pentru a ne descoperi. Oare cât din cuvintele Părintelui Arsenie punem în aplicare, rămâne o taină a sufletului fiecăruia dar noi creştinii îndrăznim şi ne nevoim pe calea atătată nouă de Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi reamintită de Părintele prin viaţa şi scrierile sale, căci „împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea” (Matei 11,12).

Pe o zi geroasă de Brumar plecăm la Mănăstirea Prislop. Atmosfera în autocar este voioasă fiind întreţinută de poveştile domnului Filip şi prăjiturelele dnei. Lungu.

MPrislop-prajituri

Prima oprire Mănăstirea Cozia unde ne reculegem în ctitoria bravului domnitor Mircea cel Bătrân (1355-1418). De la Cozia drumul nostru este „întins” până la Mănăstirea Prislop unde ajungem pe înserat. Bruma era aşternută peste tot, „Pleacă toamna, vine iarna!/Nu-i nimic ne pare bine/ Peste frunze vor cădea/Fulgii albi, fulgi de nea.” („A căzut întâia brumă”-Niculina Mureşan).

Zgribuliţi ne închinăm în biserica mănăstirii şi la mormântul Părintelui Arsenie. În drum spre Hunedoara, unde ne vom înnopta, trecem şi pe la Biserica Sfântul Nicolae din Densuş.

MPrislop-IMG_1218

Pe 28 Brumar în ziua comemorării trecerii la Domnul a Părintelui Arsenie, dis de dimineaţă participăm la Sfânta Liturghie şi slujba parastasului, slujite de un sobor de episcopi, preoţi şi diaconi.

Lume multă ca întotdeauna, fiecare cu preocupările sale: unii ascultă slujba, alţii aprind lumânări sau stau la coadă la izvor sau la mormântul Părintelui Arsenie, dar nădăjduim că toţi indiferent de activităţi, au participat prin rugăciune personală la Sfânta Liturghie şi s-au întors mai „odihniţi”duhovniceşte la casele lor. Căci Sfânta Liturghie mai ţine lumea!

MPrislop-IMG_1251
MPrislop-IMG_1268

„Rabdă Fiul lui Dumnezeu pentru noi o răstignire neîntreruptă; Mielul-Împărat stă mereu chezaş înaintea Tatălui, aducându-Se în Jertfă neîncetată, rugăminte de mijlocire pentru biata lume.[…] Sângele Mielului din Sfânta Împărtăşanie mai ţine sufletul în oase şi lumea în picioare. […] mare taină ascunsă sub chip smerit, mântuieşte lumea, sau o fereşte de urgiile Antihristului. Iată de ce, toată lumea ar trebui să vie la Sfânta Liturghie, că pentru dăinuirea lumii e darul acesta pe pământ. […] Dar Sfânta Liturghie este neasemănat mai bogată în taine, care nu se pot depăna pe limba omenească. Dumnezeu coboară între oameni şi suie oamenii la Sine, pe scara Sfintei Liturghii.” (Sfânta Liturghie mai ţine lumea -„Cărarea Împărăţiei”-pr Arsenie Boca)

Mulţumim tuturor celor care s-au ostenit să vină cu noi pe o aşa vreme rece dar cu siguranţă că întâlnirea cu Părintele Arsenie la Mănăstirea Prislop a încălzit, de dragoste întru Hristos, inimile dumneavoastră!

Mai multe fotografii aici.

0
0
0
s2sdefault
     Lansarea volumului „Poezia închisorilor”, autor Cristian Filip -13 noiembrie 2014

Pe o vreme închisă dar cu bucurie în inimi, în data de 13 noiembrie 2014 la Biblioteca Naţională a României, în prezenţa unui numeros public, domnul Cristian Filip şi-a lansat cartea „Poezia închisorilor”.

       Cristian_FilipAfi_Lansare_nov_2014A
IMG_0197                     Invitaţii autorului au fost Pr. Nicolae Bordaşiu, Demostene Andronescu, Sorin Lavric.
          Corul „Datina românească” al Asociaţiei Tradiţia Românească ne-a încântat cu recitaluri de cântări.  
4.Datina_romaneasca
                                          Iar actriţa Maria Ploae ne-a încântat cu poezie. 
3._Maria_Ploae

Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea autorului şi o agapă, ce ne-a reunit în mici grupuleţe unde am depănat amintiri şi am planificat alte activităţi ale Fundaţiei.

2.Publicul

Poezia închisorilor este o carte adusă omagiu tuturor celor care s-au jertfit în temniţele comuniste. Autorul, cu o înţelegere caldă şi plină de dragoste, prezintă, printr-o sinteză foarte bună, etapele creşterii duhovniceşti prin care treceau cei care erau prinşi în spaţiul concentraţional (viaţa duhovnicească din închisorile comuniste) şi ne înfăţişează, ca modele, patru portrete de autori de poezie carcerală - Radu Gyr, Nichifor Crainic, Pr. Ilie Imbrescu, Zorica Laţcu-Maica Teodosia - care au făcut din penitenciare „cenacluri literare”. 

Volumul „Poezia închisorilor” surprinde, printr-o sinteză uluitoare, tragedia prin care a tecut ţara noatră jertfind o generaţie întreagă de „tineri de toate vârstele” care au devenit mucenici prin mărturisirea în duh şi adevăr a crezului sfânt al neamului roman şi creştin în faţa perscuţiei comuniste. (adaptare după prefaţa scrisă de dna. Aspazia Oţel Petrescu). 

Mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi!

Mai multe fotografii, aici.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz