prima paginaMarti, 5 sept. 2017, la Arcub Gabroveni am avut bucuria sa va avem alaturi la premiera filmului „Testamentul de la Sambata”, film realizat in regia  lui Nicolae Margineanu, pe baza scenariului semnat de Costin Manoliu. Domnul Nicolae Margineanu, regizorul mai multor filme cu marturii si despre viata Parintelui Arsenie Boca (Parintele Arsenie Boca- Omul lui Dumnezeu, Parintele Arsenie Boca in duh si adevar, Intalniri cu un sfant - Parintele Arsenie Boca), nu a putut fi prezent la evenimentul nostru, salutam cu bucurie prezenta sa si a doamnei Maria Ploae la sfarsitul lui septembrie, la Sambata de Sus, unde va avea loc a doua lansare a filmului. 

Dupa vizionarea filmului, aplaudat cu caldura si entuziasm de toti cei prezenti in sala, distinsii nostri invitati: Lucia Stanescu, Nita Chivulescu, Florin Dutu si scenaristul Costin Manoliu au avut amabilitatea sa raspunda la intrebarile noastre, adresate de catre Presedintele fundatiei noastre, Cristian Filip. Ulterior, au venit intrebari direct, din public.

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Cu bucurie vă anunţăm noile noastre apariţii de carte şi film pe care le-am realizat cu ajutorul şi chiar sacrificiul unor persoane dragi nouă!

Prezentăm în primă fază filmul: O întâlnire binecuvântată cu Părintele Arsenie Boca - O mărturie a doamnei Aspazia Oţel Petrescu, fost deţinut politic.

Acest film redă povestea emoţionantă a întâlnirii dintre doamna Aspazia Oţel Petrescu şi Părintele Arsenie Boca. Una dintre elevele preferate ale lui Lucian Blaga, supravieţuitoare a temniţelor comuniste, deapănă acum, la 87 de ani, întâmplări despre (Mănăstirea) Sâmbăta se Sus şi Sfântul Ardealului petrecute în urmă cu peste 60 de ani. Simţeai cum împreună cu Părintele cântă copacii, cântau păsările, trilurile lor se împleteau cu cele ale psalmodiei părinţilor. Simţeai într-adevăr că toată natura este în genunchi şi se roagă ... - Aspazia Oţel Petrescu

 

Cartea: Pagini de Pateric Românesc -autoriiMarii Părinţi contemporani ai Bisericii Ortodoxe Române

Din darul duhovnicesc a douăzeci şi doi de părinţi, maici, şi dascăli ai Bisericii noastre (Ierom. Rafail Noica, Arhim. Ilie CleopaArhim. Sofian BoghiuArhim. Ioanichie BălanArhim. Iustin Pârvu,Pr. Dumitru StăniloaeMaica Nazariade la Văratec şi mulţi alţii) s-a alcătuit această carte în care sunt prezentate smerit cuvinte cu foare mare folos duhovnicesc, învăţături profunde, răspunsuri la diverse probleme mereu actuale în viaţa tuturor celor care cautăPaştile Cel Veşnic. Să ne fie de folos aceste Pagini de pateric!

Filmul Eroism şi jertfă pe Frontul de Est - un film impresionant despre participarea României în luptele din Rusia în al doilea război mondial, un omagiu adus ostaşilor români, care dovedesc însuşiri ale românilor pe care le credeam pierdute în negura istoriei: curaj, dăruire, patriotism, spirit de sacrificiu şi nu în ultimul rând, credinţă. 2000 de inşi am păzit 20 de kilometri de ţărm, cu o puşcă la doi oameni... pe frigul ăla. Cum rezistau săracii?... Le scoteam cizmele cu carne cu tot! Dar au stat în tranşee de piatră, au săpat tranşee de-alea de piatră domnule. Şi-au făcut datoria cum au putut. N-au fugit! - dr. Iosif Niculescu, 96 de ani, veteran de război.
Filmele sus prezentate au preţul de 12 lei iar cartea Pagini de Parteric Românesc - 10 lei! În cazul unor comenzi mai mari  se oferă discount!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
0
0
0
s2sdefault
1Prislop

        Pelerini către Mănăstirea Prislop

De-ai fi putut auzi strigarea de pelerinaj făcută cu săptămâni înainte, te minunai de nedumerirea noastra. Cum, mergem duminica şi luni? Păi, ştiţi că luni este 28.11.2016 şi va fi şi o slujbă de pomenire a Părintelui Arsenie Boca. A, da. Aşa este. Dar fiecare s-a gândit la efortul suplimentar legat de ziua de luni, aranjamente de zile de concediu sau schimb de tură sau amânări de lucrări, activităţi sau alte programări.

Ne-am adunat pelerini, bob cu bob, şi apoi ne-am făcut un plan suplimentar pentru că ziua plecării era duminică şi ora de dimineaţă şi ne-am învoit să fim la Sfânta Liturghie, undeva pe drum, gândindu-ne că vom găsi noi o mănăstire.

Am găsit-o. Da, da. Am găsit-o. Acum să vă dezvălui locul Mănăstirii ”Buna Vestire” din Pădurea cea Mare de la Bolintin, aşezată între  câmpii şi fâneţe dar şi râuri şi pajişti: la 30 km de Bucureşti (autostrada Bucureşti – Piteşti, la aproximativ  5 km de orasul Bolintin Vale).

O minunăţie de mănăstire, cu vechea vatră atestată pe la 1433, ”una dintre cele mai vechi sihăstrii din Codrii Vlăsiei”. Mănăstirea cea veche s-a pierdut în timp, a dispărut la mijlocul secolului al XVIII-lea, probabil, arsă de turci până la temelii.

0
0
0
s2sdefault

Din seria „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”

DAN LUCINESCU - O viață trăită la cote maxime

Fondator și Președinte de onoare al Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca
Fost deținut politic, om de știință, scriitor

afismicv
Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, vom fi cu toții alături de dl Dan Lucinescu, Președintele de Onoare al fundației noastre, la aniversarea celor 90 de ani de viață. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade (Bdul Unirii nr. 22).

0
0
0
s2sdefault
Coperta_carte

La sfârşitul anului 2016, pe 15 decembrie, a avut loc lansarea cărţii "Va lua ţara foc din Prislop".
Lansarea  a avut loc în spaţiul oferit în mod deosebit de generos de conducerea Colegiului Naţional Ion Neculce din Bucureşti - pentru care mulţumim foarte mult -, sala de festivităţi a liceului reunind în seara zilei de 15 decembrie foarte mulţi oameni care îl iubesc şi apreciază pe Părintele Arsenie. Mulţumim doamnei profesoare Mihaela Ghiţiu şi tinerilor din acest liceu pentru tot sprijinul acordat pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Doi sfinţi preoti, avand mare evlavie şi iubire pentru Părintele Arsenie Boca - Părintele Profesor Nicolae Bordaşiu şi mai tânărul său fost elev, Părintele Mihai Dragomir - au ţinut să ne aducă la cunoştinţă numeroase episoade din viaţa Părintelui Arsenie, modul în care sfinţiile lor au primit ajutor de la Sfântul Ardealului. Mulţumim din nou, pe această cale, pentru mărturiile pe care dumnealor le-au adus în faţa noastră, pentru iubirea pe care o nutresc pentru Sfântul Părinte Arsenie, pentru bucuria de a-i fi avut alături de noi la acest eveniment.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.