sf nicolae arsenie bocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR
„Libertatea omului inclina orientarile sale, undeva in centrul timpului, iar urmarile acestei inclinari sunt mai neprevazute ca a unei linii ce descrie diferite unghiuri mici la centru, dar nemasurat de mari,

Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 8 decembrie, cu ajutorul Domnului, organizăm ultima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- Produse alimentare: pui, mezeluri, ouă, ulei, cartofi, ceapă, morcovi, usturoi, cârnați, kaiser, unt, fasole uscată, borș, boia de ardei dulce, pulpe, condimente (mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, cimbru, oregano, tarhon), foi de dafin, delikat, drojdie uscată, esențe, zahăr vanilat, nucă de cocos, pate de porc, ciuperci, conserve de pește, dulciuri (napolitane, biscuiți, cornuri, bomboane, eugenii), fructe;
- Produse de igienă și curățenie: saci menajeri 35 l., detergent rufe, soluție pentru vase, soluție pentru pardoseli, domestos, cif, hârtie igienică, lavete, bureți pentru vase, detartrant, șampon;
- Diverse: becuri economice, capac wc, perie wc, perne, pilote, mușama, scurgător de vase.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de marți, 4 decembrie, între orele 9.30 - 17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 6 decembrie.

Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

serile filocalice
Grecia a dăruit teologiei numeroase personalităţi cu o vastă cultură patristică şi dogmatică.

Un părinte care a fost considerat în mai multe rânduri vocea înnoirii monahismului athonit din ultimele decenii, Arhim. Vasilios Gondikakis a încercat prin volumele sale să prezinte omului contemporan o altă viziune de a se apropia de Dumnezeu.

serile filocalice

dupa datini colindam 2018
Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO), din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, organizează, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cea de-a opta ediţie a Concertului de colinde cu scop caritativ "După datini colindăm!".

Un altfel de Craciun
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul de poezie „Un Altfel de Crăciun”, sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 17.00, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), în regia Monei Gavrilaș și interpretarea actriței Diana Giubernea.

impotriva colonizarii
ÎN AN CENTENAR SUNTEM CHEMAȚI SĂ APĂRĂM ȚARA!

Voievozii români își pun nădejdea în noi!
Un grup de asociații civice patriotice, se împotrivesc categoric colonizării României cu populații străine!
Facem un Marș de protest în București, miercuri 5 decembrie, începând cu ora 15:00, pentru a ne putea incadra in timpul programului de lucru al institutiilor la care protestam.
Protestul va dura până la ora 18:00, astfel încât să ni se poată alătura cât mai mulți români!

corul Cantus Domini
Vă invităm la Concertul extraordinar de colinde „Bucuria Crăciunului”, un moment special dedicat dumneavoastră, publicului nostru drag!

MNLR
În ajun de Sfântul Nicolae, la 5 decembrie 2018, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un eveniment dedicat memoriei poetului Nicolae Labiş, de la a cărui naștere se împlinesc 83 de ani anul acesta, la 2 decembrie. Poemul „Moartea căprioarei”, inspirat de un eveniment real, l-a făcut celebru în rândul mai multor generaţii.

Accept Refuz