vamesul si fariseul w1000 h779 q100Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VAMESUL SI FARISEUL
Unul isi spunea virtutile; celalalt, mai in urma templului, pacatele.
Unul vrednicia, celalalt nevrednicia.
Ar fi bune virtutile fariseului.
Vamesul nu le avea, dar in lipsa lor avea smerenia. Rele erau

slobozia
Dragii noștri
,

Sâmbătă, pe 16 februarie 2019, cu ajutorul Domnului, organizăm prima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- Produse alimentare: cereale, piept de pui, kaizer, cremwursti, cârnați, șnițele din soia, ouă, margarină, smântână, castraveți și ardei în oțet, ardei copt, pate vegetal, usturoi;
- Produse de igienă și curățenie: mături, fărașe, cozi de mătură, soluție de geamuri, role din hârtie, coș de gunoi, chibrituri.

De asemenea, vă aducem în atenție necesitatea de a ajuta la plata lunară a facturii de energie electrică pentru Așezământ, în valoare de aproximativ 1500 lei lunar.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 11 februarie, între orele 9.30 - 17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 14 februarie.
Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com.

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

cursuri psaltica
Muzica psalticã este poezia Cerului pentru cã are darul de a pãtrunde în suflet.

Te invitãm sã-i descoperi şi tu Tainele în cadrul cursurilor noastre gratuite. Din data de 19 februarie, în fiecare marți, de la ora 18.00, vã aşteptãm la sediul Organizației Tinerilor din București.

cursuri psaltica

14 febr 2019
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un Concert susținut de cantautorul Mircea Vintilă și de actorul Radu Gheorghe, joi, 14 februarie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

Urma pasilor Tai9
Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios Urma paşilor Tăi…ce se va juca luni 18 februarie 2019 ora 19.00, ARCUB - Sala Mare, este o operă de adâncă meditație, menită să deschidă mințile și sufletele tuturor acelora care văd în învățătura creștină Calea, Adevărul și Viața.

Cartisor Regina Maria 13 februarie CărțișorMuzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociaţia Moara de hârtie vă invită miercuri, 13 februarie 2019, ora 19.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la evenimentul de lansare a unui mărțișor literar aparte – Cărţişorul de Autor Maria, Regina României, manufacturat în Atelierul-muzeu Moara de hârtie din Comana.

Calator prin traditii 2
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” continuă seria de ateliere pentru copii, sub genericul „Călător prin tradiţii… de primăvară”.

ziua RosieiMntane
Proiecțiile sunt parte a evenimentului Ziua Roșiei Montane 2019, sărbătorită în fiecare an pe 6 februarie cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român și Clubului Țăranului și tratează legătura patrimoniu-natură-comunitate în România.

Accept Refuz