id1287 icoanamdarsenieboca.jpgCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CREDINTA ESTE DAR AL DUHULUI SFANT”
Deci daca trupul omenesc e numit „templu” al Duhului Sfant, aceasta denumire se mentine numai daca omul se straduieste si se imbogateste in Duhul Sfant; daca insa cedeaza ispitelor lumii si trupului nestrunit la randuiala firii, atunci se face

priveghere
Vineri, 22 noiembrie 2019, de la 21:30, la Biserica "Sfântul Dumitru-Poştă", Paraclis Universitar, se va desfășura Priveghere pentru binele țării și pentru sporul tuturor românilor.

Vă așteptăm cu drag!

HARTA  Biserica Sfântul Dumitru - Poștă, Strada Sfântul Dumitru Nr. 1, București

(Sursa: Facebook)

traditiidinviatasatuluiromanesc
Iosif Ciunterei sau „Iosif de pe coclauri” vine la Bucureşti!

Şi nu poposeşte singur. Aduce cu el şi filmele etnografice „Satul de cânepă” şi „O lingură de păstorit”, pe care le va proiecta în premieră în Capitală.
Aşa că, în data de 21 noiembrie, începând cu ora 19.00, vă invităm la o plimbare pe coclauri, împreună cu Iosif, în casele oamenilor gospodari din vatra satului românesc.

soculreferendumului
Marți, 26 noiembrie 2019, ora 18.00, în amfiteatrul ”Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, va avea loc o conferință avînd ca temă Referendumul pentru căsătorie de anul trecut.
Evenimentul este prilejuit de lansarea unei cărți de interviuri realizate de jurnalistul Cristian Curte cu intelectuali publici care au susținut Referendumul pentru căsătorie și care analizează oportunitatea organizării lui, cauzele eșecului și consecințele respingerii referendumului.

altfel despre arta parintelui arsenie boca 294
Librăria Sophia,
strada Bibescu Vodă, nr. 19, București, vă invită vineri, 15 noiembrie, ora 18.00 la o nouă lansare de carte: „Altfel despre arta Părintelui Arsenie Boca”, apărută la Editura Școala Ardeleană (Cluj), de Marius Vasileanu.

Lansare de carte
Cartea „Adevăr și demonstrație. De la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigorie Palama” reflectă cercetările din ultimii ani ai conf. univ. dr. Adrian Lemeni concentrate pe evidențierea dimensiunii existențiale a mărturisirii Adevărului. Autorul relaționează demersul unui logician de geniu, Kurt Godel, cu experiența duhovnicească a unui vârf al misticii ortodoxe, Sfântul Grigorie Palama.

Conferinta Acad. Ioan Aurel Pop
Președintele Academiei Române, dl. prof. Ioan-Aurel Pop, va conferenția în capitală la invitația studenților din ASCOR București.
Conferința face parte din Serile Filocalice, eveniment ce se desfășoară anual cu binecuvântarea PF. Pr. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și are ca scop evocarea pr. prof. Dumitru Stăniloae (viața, personalitatea, opera) alături de căutarea, înțelegerea și asumarea duhului filocalic redescoperit de acesta.