PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Darul iertarii pacatelor e mai mare decat darul minunilor, intrucat priveste sufletul; pe cand minunile privesc de obicei trupul. O iertare
a sufletului, o curatire a lui, uneori e o adevarata inviere din morti,

a460990a6262db18444571de7ea685f5
Dragii noștri,

Cu voia Domnului, ne propunem ca duminică, 16 august 2020, să mergem în vizită la copiii și mamele din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, pentru cele 40 de persoane (mame și copii, victime ale violenței domestice), în special cu următoarele:

- mezeluri, iaurt, pui, cașcaval, cârnați, kaiser, măsline;
- hârtie igienică, saci menajeri 35 l.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia, susținută de Părintele Valentin Ștefan și de doamna Preoteasă Veronica Ștefan, să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Pentru Giurgiu”)

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 10 august, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 13 august.
Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com.

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!

Dragul nostru părinte Arsenie Boca să vă aibă sub ocrotirea sa!

Doamne, ajută!

afisa3horiabernea
Asociația Eleon din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteaptă miercuri, 12 august, de la ora 18.00, la Sala „Irina Nicolau”, la vernisajul expoziției Horia Bernea: de la grădină la iconostas. Expoziția comemorează 20 de ani de la moartea artistului.

afisa3horiabernea

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

DSCN6565 Small
Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne oferă cele mai frumoase ocazii de a-L slăvi pe Hristos. Astăzi, la popas aniversar, cu multă prețuire și recunoștință, dorim să-i transmitem domnului Dan Lucinescu, fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, cu ocazia împlinirii vârstei de 93 de ani, multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu în următorii ani ai vieții!

La mulți şi binecuvântaţi ani!

rugaciune b
În Biserica luptătoare de pe pământ, doar împreună rugători suntem puternici! Nu suntem singuri, căci, ne spunea Părintele Arsenie Boca: preoția Bisericii urmărește ca niciunul din fiii Tatălui să se rupă de obște și din duhul dragostei lui Hristos. După ce Dumnezeu a rânduit ca în ultimele săptămâni să avem răgazul să redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecăruia dintre noi, a sosit timpul să aprindem candela rugăciunii comune, continue, către Dumnezeu. Inițiativa noastră nu este inedită, fundația a aprins și menținut vii de-a lungul ultimilor 4 ani de zile câteva astfel de candele.

83832176 1111110675896369 8652261448002568192 n
În perioada 10 - 13 martie 2020, vă așteptăm la slujba Liturghiei Darurilor înainte sfințite de marți până vineri, începând cu ora 6.00.

lansaredecarte Sophia
Librăria și Editura Sophia vă invită joi, 19 martie 2020, ora 18:00 la lansarea cărții „Doamna Păresimilor și cei șapte pantofi. Postul Mare pe înțelesul copiilor”.