Mareauniredela1918
Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale vă invită la vernisajul expoziției de fotografie și la conferința Marea Unire de la 1918, ce vor avea loc luni, 23 aprilie 2018, la ora 17.30, urmate de concertul susținut de maestrul Grigore Leșe, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu Nr 8, București.

searaduhovniceacacuPr.VasileIoana
Librăria Sophia vă invită marţi, 24 aprilie 2018, ora 18.30 la o seară duhovnicească cu părintele Vasile Ioana prilejuită de lansarea volumului "Tâlcuire la canonul Ziua Învierii al Sfântului Ioan Damaschin",de Sfântul Nicodim Aghioritul.

Pr. Vasile Ioana a fost psalt al Catedralei patriarhale, apoi a fost hirotonit diacon al Catedralei şi arhidiacon al Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist. În prezent este parohul Bisericii „​Sfântul Nicolae – Dintr`o zi” sau Biserica Enei din Bucureşti.

Sarbatoarealiliacului
Cu mic, cu mare, vă invităm la Sărbătoarea Liliacului,
duminică 22 aprilie 2018, începând cu ora 12.00, în Centrul Vechi, pe strada Franceză nr. 1, la Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar.
Sărbătoarea Liliacului este un eveniment caritabil construit în jurul acestei minunate flori parfumate.

„Astăzi au venit vreo două-trei studente și mi-au spus: << Părinte, faceți rugăciune să trecem la examene>>. Iar eu le-am spus: <<mă voi ruga să treceți la examenele curăției>>”, spunea Sfântul Paisie Aghioritul.

marturiidesprecuviosulPaisiesiGrigoriePalama

Ce lucru minunat este curăția sufletului: „Fericiți cei curați cu inima, căci aceia vor vedea pe Dumnezeu”. Cu toții ne dorim trăirea în Hristos și pentru Hristos, adică în iubire deplină de Dumnezeu și de aproapele, dar cu siguranță drumul este lung și anevoios.

proiectiedefilm
Vineri, 13 aprilie 2018, de la 19:30, vă invităm să vizionăm împreună „Jertfa și rugăciune. Preoții Români și Marea Unire”, un film documentar care descoperă implicarea clerului românesc în realizarea marelui vis: unirea tuturor românilor.