evenimente-invitatii | noutati | Table

rugaciunepentrutara
În aceste momente de mare tensiune, când Românii sunt îndemnați la ură, dezbinare și învrăjbire, chiar în Anul Centenarului Marii Uniri, noi vă îndemnăm la pace, toleranță și un comportament civilizat, fără nicio formă de violență. Indiferent de ce convingeri politice aveți și pe cine susțineți, vă rugăm să încercați să fiți mai toleranți și să acceptați și înțelegeți că și cei care au păreri opuse, sunt tot frații voștri Români, și trebuie să ne respectăm unii pe alții.

VlaicuVoda
Spectacolul "Vlaicu Vodă" de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, unul dintre cele mai aşteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri, organizat de Teatrul Excelsior şi Primăria Capitalei, va fi prezentat, de vineri până duminică şi în perioada 22 - 26 august 2018, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

filmulsiliteratura
Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române și în parteneriat cu ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului „Filmul și Literatura”.
După succesul primei ediții din toamna anului 2017, la care au participat importanți regizori români precum Cristi Puiu, Radu Jude, Marian Crișan și Andrei Cohn, în acest an vă invităm la o serie de cinci serate de proiecții de filme artistice și documentare cu caracter istoric.

zambitivarog
Muzeul Municipiului București vă invită în ziua de vineri, 17 august 2018, ora 20.30, la Spectacolul „Zâmbiți, vă rog!”, desfășurat la Casa Filipescu-Cesianu.
Cu: actorii Irina Movilă, Marius Bodochi și Lorena Sanda (voce, vioară), Cristian Soleanu (saxofon) și Constantin Urziceanu (clarinet).

De la Paris 15 august PRINT min 1120x1600
Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă miercuri, 15 august 2018, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la un eveniment cu un parfum aparte în peisajul muzical românesc prin valorificarea patrimoniului artistic românesc ca parte a patrimoniului artistic european, „De la Paris la Micul Paris”.

Accept Refuz