Pentru prima dată după 930 de ani, Moaștele Sfântului Nicolae părăsesc Bari

1493304565

Conform unui acord la care au ajuns șefii Bisericilor Ortodoxa Rusa și Romano-Catolică, moastele unuia dintre cei mai venerați sfinți creștini, Sfântul Nicolae al Mirelor Lichiei, vor ajunge in Rusia, in data de 21 mai 2017, din Italia.

0
0
0
s2sdefault
unnamed
Parohia Soborul Maicii Domnului, protoieria Sector 3 Capitală, organizează conferința intitulată

                                                        Golgota neamului românesc.

0
0
0
s2sdefault

Scrisoare deschisă a Dr. Pavel Chirilă, către Domnii Iohannis, Dragnea, Grindeanu și Bodog pe tema obligativității vaccinării

chirilaUnul dintre subiectele pe care românii se ceartă, de câțiva ani, este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape ireductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Din păcate, sunt prea puțini cei care privesc cu luciditate fenomenul, acceptând că poate nu dețin adevărul absolut, scrie Active News, preluat de Romanian Global News.

Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății are un proiect în care se dorește impunerea vaccinării obligatorii, iar în cazul refuzului din partea părinților, aceștia ar putea fi chiar sancționați

Unul dintre cei mai respectați doctori din România, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă, a decis să se implice în această dezbatere transmițând o scrisoare deschisă celor mai importanți oameni politici din țara noastră.

Acesta consideră că obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o eroare gravă și le pune în pericol acestora sănătatea. Din experiența acumulată de-alungul anilor, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă a precizat că a întâlnit în dese rânduri cazuri în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor, unii fiind în stare foarte gravă.

„Stimate Domnule Klaus Iohanis

Stimate Domnule Liviu Dragnea

Stimate Domnule Sorin Grindeanu

Stimate Domnule Florian Bodog,

Sînt Dr Pavel Chirilă, profesor universitar de Bioetică- știință care se ocupă cu „ce e bine și ce nu e bine în lumea viului", adică în cercetarea și practica medicală.

Îmi permit să vă sfătuiesc și în același timp să vă rog ca pe niște personalități politice responsabile și care - cred - țineți la poporul român, SĂ NU PROPUNEȚI ȘI SĂ NU APROBAȚI LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII la care lucrați în prezent.

Injectarea unei substanțe farmacoloc active în trupul unui om (concetățean) fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui".

0
0
0
s2sdefault

vulcanescu-biserica-41Mircea Vulcanescu

Din seria „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”

 

Împlinirea a 113 ani de la naşterea sa în pământul neamului românesc şi a 65 de ani de la mutarea sa în veşnicele şi cereştile locaşuri – Mircea Vulcănescu (1904 – 1952)…

 

Introducere şi câteva repere biografice

 

Spirit enciclopedic şi personalitate complexă a generaţiei ’27, cu o viaţă socială intensă, bucurîndu-se de poziţii importante în societate şi de onoruri pe măsură, dar având un starlit martiric, Mircea Vulcănescu este o figură exemplară în panteonul Dreptei româneşti.
De aceea, dorim să-l evocăm aici şi acum – cu prilejul împlinirii a 65 de ani de la naşterea sa cea cerească şi veşnică, care a avut loc în data de 28 octombrie anul 1952, la Pemitenciarul din Aiud, judeţul Alba.
Cuprins şi solicitat fiind în prea multe urgenţe de moment, n-a găsit răgazul pentru a-şi consolida opera. Toate exprimările sale - scrise sau orale, deopotrivă de profunde şi de minunat şlefuite - sunt prilejuite de solicitările celor care îl preţuiau. Firesc şi competent, a abordat subiecte şi teme dintre cele mai diverse, fermecîndu-şi auditoriul. Fără stridenţe ditirambice şi patetisme ieftine, a ştiut să releve esenţialul în privinţa românismului şi a ortodoxiei. Erudit şi cu o inteligenţă formidabilă, a lămurit chestiuni fundamentale pentru că i s-a cerut şi nu din voinţa clădirii unei opere. 

Acesta pare a fi motivul principal pentru care, în ciuda notorietăţii şi a respectului de care a beneficiat în epoca interbelică, posteritatea îi este modestă. S-a risipit cu o superbă generozitate şi cu umor.
Continuarea

Text semnat: Stelian Gombos

0
0
0
s2sdefault
pictura

Hristos a Inviat!

Din seria: "Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti"

Parohia noastra invita toti copiii si tinerii bisericii noastre, prescolari si scolari, elevi, liceeni si adolescenti, la un atelier/cerc de pictura, intitulat sugestiv

                          "Iisus Hristos Cel Inviat - Chipul si Icoana sufletelor noastre"
,

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.