puric_1

0
0
0
s2sdefault
Despre mărturisitorii întemnițați și fenomenul reeducării de la Pitești, din perioada totalitară
00032526_medium1
Alin Mureșan

Invitatie: Eveniment spiritual, comemorativ si omagial 

Din seria: „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului” 

Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti 

Data: Luni - 13 Martie 2017, orele 19:00 

Subiectul/tema: "Despre marturisitorii intemnitati si fenomenul reeducarii de la Pitesti, din perioada totalitara"

0
0
0
s2sdefault
image-2016-03-9-20853955-70-urma-pasilor-tai

Urma Pașilor Tăi...
Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios Urma paşilor Tăi… este o operă de adâncă meditație, menită să deschidă mințile și sufletele tuturor acelora care văd în învățătura creștină Calea, Adevărul și Viața. Pe măsură ce parcurg ținuturile biblice. personajele capătă convingerea că Mântuitorul Lumii nu este un simplu personaj de legendă, ci întruparea lui Dumnezeu pe pământ. Iar acest adevăr nu le este relevat de grandoarea construcțiilor piramidale, ci de simplitatea peisajului deșertic. O invitație de a evada din agitația vieții cotidiene pentru a acorda timp celor sacre, în această perioadă sfântă a Postului Paștilor.

URMA PAȘILOR TĂI... adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu, „Pe urma pașilor Tăi, Iisuse...”
Distribuția: Vitalie Bantaş, Amalia Ciolan, Afrodita Androne, Ana Maria Bercu, Liliana Pană, Maria Radu, Eliza Bercu-Bodeanu
Regia: Eliza Bercu-BodeanuCoregrafia: Arcadie Rusu

Cele două reprezentații vor avea loc în ziele:

15 martie( miercuri) – ora 19.00 și 1 aprilie ( sambata) – ora 19.00

Durată spectacol: 1h 40min (fără pauză) , Preț bilete: 25 lei

0
0
0
s2sdefault
primul_stalpnic

Cinstirea icoanelor ocupă un loc foarte important în învăţătura ortodoxă încă de la începuturile creştinismului, Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca fiind cel dintâi zugrav de icoane. Astfel, înainte de a ajunge prin carte, prin cuvintele Sfintelor Evanghelii, credinţa a ajuns la omul de rând prin icoană. Căci unde se păstrează cel mai bine imaginea şi amintirea despre jertfa şi minunile Mântuitorului dacă nu în sfintele icoane?

0
0
0
s2sdefault
slideri-quattro-alti
concert-i-quattro-alti Vă așteptăm miercuri, 8 martie 2017, de la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), pentru a-i aplauda pe Theodor Andreescu, Michael Carol Mihai Antal, Iulian Popovici și Sorin Spasinovici (violă). Cei patru virtuozi formează grupul „I quattro alti", recunoscuți în țară și în străinătate drept „ambasadori neobosiți ai muzicii", în adaptarea diferitelor genuri muzicale pentru violă. 

Tânărul artist Theodor Antoniu Andreescu a fost recent selectat ca membru în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO).

Concertul de pe 8 martie de la sediul ICR „I quattro alti" vă propune stiluri muzicale diverse, de la clasic la modern sau rock, adaptate pentru instrumentul violă. Repertoriul ales este dedicat publicului larg și cuprinde selecțiuni compuse de Astor Pantaleón Piazzolla, Georg Friedrich Händel, Antonín Dvořák, The Beatles, Grigoraș Dinicu, Consuelo Velázquez, Coldplay, Johann Strauss. Melodiile alese pun în valoare timbrul special, dar prea puțin cunoscut al violei. Aranjamentul muzical este realizat de Sorin Spasinovici.

Tinerii violiști sunt totodată membri ai asociației „Rute Muzicale", iar cu ocazia lui 8 martie vor anunța, în premieră, un proiect internațional inedit: „EUYO meets the Professionals: Viola Edition!/ EUYO întâmpină  profesioniștii: ediție de violă”.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.