primul_stalpnic

Cinstirea icoanelor ocupă un loc foarte important în învăţătura ortodoxă încă de la începuturile creştinismului, Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca fiind cel dintâi zugrav de icoane. Astfel, înainte de a ajunge prin carte, prin cuvintele Sfintelor Evanghelii, credinţa a ajuns la omul de rând prin icoană. Căci unde se păstrează cel mai bine imaginea şi amintirea despre jertfa şi minunile Mântuitorului dacă nu în sfintele icoane?

0
0
0
s2sdefault
slideri-quattro-alti
concert-i-quattro-alti Vă așteptăm miercuri, 8 martie 2017, de la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), pentru a-i aplauda pe Theodor Andreescu, Michael Carol Mihai Antal, Iulian Popovici și Sorin Spasinovici (violă). Cei patru virtuozi formează grupul „I quattro alti", recunoscuți în țară și în străinătate drept „ambasadori neobosiți ai muzicii", în adaptarea diferitelor genuri muzicale pentru violă. 

Tânărul artist Theodor Antoniu Andreescu a fost recent selectat ca membru în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO).

Concertul de pe 8 martie de la sediul ICR „I quattro alti" vă propune stiluri muzicale diverse, de la clasic la modern sau rock, adaptate pentru instrumentul violă. Repertoriul ales este dedicat publicului larg și cuprinde selecțiuni compuse de Astor Pantaleón Piazzolla, Georg Friedrich Händel, Antonín Dvořák, The Beatles, Grigoraș Dinicu, Consuelo Velázquez, Coldplay, Johann Strauss. Melodiile alese pun în valoare timbrul special, dar prea puțin cunoscut al violei. Aranjamentul muzical este realizat de Sorin Spasinovici.

Tinerii violiști sunt totodată membri ai asociației „Rute Muzicale", iar cu ocazia lui 8 martie vor anunța, în premieră, un proiect internațional inedit: „EUYO meets the Professionals: Viola Edition!/ EUYO întâmpină  profesioniștii: ediție de violă”.

0
0
0
s2sdefault
„Femeia - darul lui Dumnezeu”
17038851_1236396209730528_5223002940416270760_o

Duminică, 5 martie, ora 18.00,

ASCOR București vă invită să luați parte la conferința cu titlul „Femeia - darul lui Dumnezeu”, susținută de Părintele Nicolae Tănase, fondatorul Provita Valea Plopului, Prahova

Conferința va avea loc în aula Magna a Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, sector 5, Bucureşti.

0
0
0
s2sdefault
Luptă şi tu împotriva avortului.

Participă la marşul pentru viaţă, pe data de 25 martie 2017!
Marul2017b
22.638.755 de vieţi au fost curmate în ţara noastră, prin avort, din anul 1958 până în 2014.
Alătură-te şi tu Bisericii Ortodoxe Române şi Asociației „Studenți pentru viață” în lupta purtată împotriva avortului şi participă la Marşul pentru viaţă.
Evenimentul, aflat sub tema "Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine", se va desfăşura pe străzile Capitalei, în data de 25 martie 2017.

                                                Participă şi tu! Arată că îţi pasă!
">Aici puteti vedea un film de la Marsul pentru viata, Bucuresti 2016

0
0
0
s2sdefault
                             INVITAȚIE
 BISERICA SF. CUV. ANTONIE cel MARE - TITAN


In cadrul programului nostru parohial, spiritual - comemorativ din cuprinsul acestui an - 2017, dedicat Patriarhului Justinian si aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantarea Parintelui nostru Paroh si cu aprobarea Conducerii Penitenciarului Jilava, din judetul Ilfov, vom organiza, in cadrul si la nivelul comunitatii noastre parohiale, o vizita la Memorialul - Fortul 13 Jilava, in ziua de sambata - 18.03.2017, orele 12,00, cu scopul de a-i cinsti, si in acest mod, pe toti slujitorii, propovaduitorii si marturisitorii Ortodoxiei din si in timpul comunismului!
fortul_13
Deplasarea la fata locului se va realiza de la biserica noastra, undeva, in jurul orei 11,00, urmand ca acolo sa vizitam locurile de detentie, celularul si locurile de tortura ale intemnitatilor din perioada totalitara si, totodata, am obtinut incuviintarea de a oficia acolo, la capela/bisericuta Penitenciarului, o slujba de pomenire/de parastas pentru toti acesti luptatori si aparatori, vrednici si autentici!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.