INVITAȚIE
 BISERICA SF. CUV. ANTONIE cel MARE - TITAN


In cadrul programului nostru parohial, spiritual - comemorativ din cuprinsul acestui an - 2017, dedicat Patriarhului Justinian si aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantarea Parintelui nostru Paroh si cu aprobarea Conducerii Penitenciarului Jilava, din judetul Ilfov, vom organiza, in cadrul si la nivelul comunitatii noastre parohiale, o vizita la Memorialul - Fortul 13 Jilava, in ziua de sambata - 18.03.2017, orele 12,00, cu scopul de a-i cinsti, si in acest mod, pe toti slujitorii, propovaduitorii si marturisitorii Ortodoxiei din si in timpul comunismului!
fortul_13
Deplasarea la fata locului se va realiza de la biserica noastra, undeva, in jurul orei 11,00, urmand ca acolo sa vizitam locurile de detentie, celularul si locurile de tortura ale intemnitatilor din perioada totalitara si, totodata, am obtinut incuviintarea de a oficia acolo, la capela/bisericuta Penitenciarului, o slujba de pomenire/de parastas pentru toti acesti luptatori si aparatori, vrednici si autentici!

0
0
0
s2sdefault
AFIS_SF_ANTONIE_Portret_
cropped-cropped-cropped-cropped-antet24
SfmANTIM Invitatie: Eveniment Spiritual  
Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti 
Data: 06 Martie 2017 Ora: 19,00 

Subiectul/tema: "Icoana Ortodoxă - fidelă mărturisitoare a Adevărului revelat și al Cuvântului întrupat" 

Invitat: Parintele Ierod. Antipa Burghelea - vietuitor al Sfintei Manastiri "Antim" din Bucuresti Organizator si Moderator: Stelian Gombos 
Gazda si Amfitrion: Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Bucuresti 
Intrarea: Libera 
Prezenta, participarea si implicarea: bine venite, folositoare si ziditoare oricarei persoane Va asteptam, cu multa bucurie si aleasa pretuire! Dumnezeu sa ne ajute, tuturor, in continuare, in tot lucrul cel bun! Amin!

0
0
0
s2sdefault
AFIS_SF_ANTONIE_VEDERE
0
0
0
s2sdefault
Gafencu

Librăria Sophia, Fundaţia Profesor George Manu şi Editura Evdokimos
vă invită luni, 20 februarie 2017, ora 18.00 la o

                                         Seară comemorativă Valeriu Gafencu

în cadrul căreia va fi lansat volumul "Îndreptar la spovedanie", de Valeriu Gafencu - ediție alcătuită şi îngrijită de Cezarina Condurache şi prefațată de Pr. Prof. Dr. Vasile Gordon.

0
0
0
s2sdefaultCine este Aceasta, ca zorile de albă şi curată?

E Împărăteasa rugăciunii, e rugăciunea întrupată.
Stăpână Porfirogenetă şi Doamnă a dimineții,
Logodnica Mângâietorului, Preschimbător al vieţii, spre Tine noi alergăm, arşi, mistuiţi de dor!

(Fragment din „Imnul Acatist la rugul aprins al Maicii Domnului”, Ieroschimonah Daniil – Sandu Tudor)

sf-mart-daniil-sandu-tudor 

Icoanarugulaprins
Icoana Maicii Domnului ”Rugul Aprins”

Despre etimologia numelui sau a denumirii „Rugul Aprins”

Denumirea de "Rugul Aprins" este inspirată dintr-un pasaj biblic şi scripturistic veterotestamentar, anume din Ieşirea (cap. 3,1-4) unde se relatează momentul chemării lui Moise de către Dumnezeu şi consacrarea lui ca eliberator al poporului ales din robia egipteană. Aici, autorul inspirat spune că Moise l-a văzut pe "îngerul Domnului într-o pară de foc ce ieşea dintr-un rug; şi... rugul ardea, dar nu se mistuia" (3,2). Exegeza creştină tradiţională a interpretat acest rug, care "ardea, dar nu se mistuia", drept o preînchipuire iconică a pururea-fecioriei Maicii Domnului şi un simbol clasic al rugăciunii desăvârşite şi neîncetate, "ca loc de reunire în Duh - după cum ne învaţă Părintele Ioan Kulighin - a tuturor celor care au fost binecuvântaţi cu darul trăirii şi cunoaşterii isihaste".
Numele de "Rugul Aprins" conţine, vedem bine, sugestii importante referitoare la aspiraţiile celor care se întruneau aici şi la programul grupării. O privire mai atentă asupra pasajului biblic menţionat poate oferi informaţii importante în acest sens. Aici, avem de-a face cu un personaj - Moise, împovarat de un trecut destul de agitat şi tulburat, care doreşte să-şi construiască o identitate nouă, îşi caută salvarea într-o viaţă cât mai banală cu putinţă. Anonimii, se spune adeseori şi pe bună dreptate, sunt cei mai fericiţi dintre oameni. Dar iată că Dumnezeu contrazice dorinţa de anonimat a lui Moise, revelându-i-se chiar în timp ce omul îşi îndeplinea datoria, munca şi rutina zilnică şi, mai mult decât atât, propunându-i un destin complet diferit şi deosebit în comparaţie cu orice şi-ar fi putut imagina el: să devină nici mai mult, nici mai puţin decât salvatorul propriului său popor. Om cu bun-simt, Moise refuză o asemenea provocare, chemare şi vocaţie aducând şi invocând chiar argumente în favoarea hotărârii şi deciziei sale, întemeiate pe incompatibilitatea evidentă dintre el, ca persoană, şi cerinţele pe care ar fi trebuit să le satisfacă pentru a avea şanse de reuşită într-o astfel de misiune. Dialogul dintre Moise şi Dumnezeu este, de altfel, prototipul rugăciunii şi al spovedaniei adevărate. Odată angajat într-o asemenea "dispută", omul face primii paşi strict necesari în afara spaţiului securizant, îndărătul căruia caută să-şi şteargă identitatea şi se apropie de focul revelaţiei, care îl va ajuta să-şi preschimbe destinul, urmându-şi vocaţia primordială şi înălţându-se, în acest fel, la stadiul de persoană. Deloc întâmplător, în acest caz, Moise este înzestrat cu virtuţi imperiale, sacerdotale şi învăţătoreşti sau profetice.

Învăţător, Preot şi Împărat va urma să fie şi nimeni altul decât Mesia – Iisus Hristos – Fiul lui Dumnezeu, a doua Persoană a Sfintei Treimi. Prin demnităţile primite, Moise dobândeşte asemănarea dumnezeiască şi, în acest fel înzestrat, pune început salvării şi izbăvirii Poprului Israel din robie, dar şi salvării, răscumpărării şi mântuirii neamului omenesc.

                                                                                                                                    Dr Stelian Gomboș 

5-Marius-Vasileanu_1
Marius Vasileanu

Din seria: "Pro Memoria - Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului"

Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti
Data: 20 Februarie 2017
Ora: 18,00

Subiectul/tema:
   
    "Despre mostenirea Rugului Aprins"
 

Invitat: Domnul Marius Vasileanu - Profesor, Cercetator si Publicist

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.