expozitie

Librăria Sophia vă invită luni, 21 noiembrie 2016, ora 18.00
la vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă

                                Maica Domnului Împărăteasa Cerului şi a Pământului
                                                                 iconar Suzana Nicoleta Ilie

0
0
0
s2sdefault
Scrisoare din Basarabia
mars
Suntem noi, Basarabia veșnic furată.

Am dorit foarte mult să intrăm în dialog cu Dumneavoastră, chiar și în acest fel, printr-un e-mail. Cu siguranță aveți lucruri mai importante de făcut…

Ne-am păstrat români, aici, peste Prut. Câți mai suntem și n-am luat calea exilului.La voi, la București, se spune că suntem ruși. Să știți că noi am jertifit mult pentru alfabetul latin și pentru limba română. Nu am putut face atunci decât Poduri de flori, atât ne-au lăsat, atât am reușit.

0
0
0
s2sdefault
Despre-vaccinuri-si-vaccinare-724x1024

Duminică, 16 octombrie 2016, după Sf. Liturghie (~ ora 12) vă invităm la o nouă conferința susținută de prof. dr. Pavel Chirilă pe tema „Despre vaccinuri și vaccinare".


"Majoritatea copiilor se nasc sănătoşi. Părinţii şi corpul medical trebuie să depună eforturi maxime pentru ca oameni să nu-şi piardă sănătatea pe parcurs. Aceasta este adevărata profilaxie (nu cea cu substanţe farmacologic active). Dacă copilul are un stil de viaţă corect, adică alimentaţie cu proteine de calitate fără aditivi, cure de aer curat, somn bun eficient, evitarea marilor aglomeraţii, a aerului poluat, a încăperilor igrasioase, a antibioticelor şi altor medicamente immunosupresive, atunci imunitatea copilului rămâne constant bună şi nu e nevoie de medicamente sau vaccinuri. Remediile homeo şi fitoterapice nu sânt similare vacciurilor dar sânt eficiente în creşterea imunităţii prin alte mecanisme de acţiune. Faptul că nu sunt recunoascute şi acceptate de întreg corpul medical nu trebuie să ne demobilizeze; explicaţia este una singură: metodele nu sunt predate în facultatea de medicină şi sunt întotdeauna la concurenţă cu medicamentele chimice."
                                                                                                                                   Dr Pavel Chirila       

Urmăriți și celelalte două conferințe găzduite de Biserica Sfintii Chiril si Metodiu (Bucuresti), la care a fost invitat dl. dr. Chirilă:

0
0
0
s2sdefault
Îi invităm pe clujeni la o conferință-lansare de carte, sâmbătă 8 octombrie 2016, de la ora 16.00.
14485105_1102310586501005_2344926249257175891_n
0
0
0
s2sdefault
Epitaf-Antim-Ivireanul-575x445


Cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul sfântului Antim Ivireanul, între 28 septembrie – 30 octombrie 2016, în Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Naţional de Artă al României va fi expus pentru în premieră absolută epitaful realizat de acesta, conform tradiției, în anul 1714. Acesta este singura broderie atribuită artistului-cărturar care a păstorit cultura şi spiritualitatea românească la începutul veacului al XVIII-lea, în calitate de mitropolit al Ţării Româneşti.

Conferința Antim Ivireanul - floarea cu străluciri de aur a toată arta cea bună*

Cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul sfântului Antim Ivireanul, între 28 septembrie — 30 octombrie 2016, în Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Național de Artă al României va fi expus pentru în premieră absolută epitaful realizat de acesta, conform tradiției, în anul 1714. Acesta este singura broderie atribuită artistului-cărturar care a păstorit cultura și spiritualitatea românească la începutul veacului al XVIII-lea, în calitate de mitropolit al Țării Românești.

Pentru a marca acest eveniment muzeal, joi, 29 septembrie 2016, de la ora 16.30, în Galeria de Artă Veche Românească va fi organizată conferința Antim Ivireanul — floarea cu străluciri de aur a toată arta cea bună, susținută de părintele arhimandrit Mihail Stanciu.

Părintele Mihail Stanciu este doctorand al Universității Aristotelis din Salonic (Grecia), cu o lucrare referitoare la viața și activitatea mitropolitului Antim Ivireanul. 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.