Epitaf-Antim-Ivireanul-575x445


Cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul sfântului Antim Ivireanul, între 28 septembrie – 30 octombrie 2016, în Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Naţional de Artă al României va fi expus pentru în premieră absolută epitaful realizat de acesta, conform tradiției, în anul 1714. Acesta este singura broderie atribuită artistului-cărturar care a păstorit cultura şi spiritualitatea românească la începutul veacului al XVIII-lea, în calitate de mitropolit al Ţării Româneşti.

Conferința Antim Ivireanul - floarea cu străluciri de aur a toată arta cea bună*

Cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul sfântului Antim Ivireanul, între 28 septembrie — 30 octombrie 2016, în Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Național de Artă al României va fi expus pentru în premieră absolută epitaful realizat de acesta, conform tradiției, în anul 1714. Acesta este singura broderie atribuită artistului-cărturar care a păstorit cultura și spiritualitatea românească la începutul veacului al XVIII-lea, în calitate de mitropolit al Țării Românești.

Pentru a marca acest eveniment muzeal, joi, 29 septembrie 2016, de la ora 16.30, în Galeria de Artă Veche Românească va fi organizată conferința Antim Ivireanul — floarea cu străluciri de aur a toată arta cea bună, susținută de părintele arhimandrit Mihail Stanciu.

Părintele Mihail Stanciu este doctorand al Universității Aristotelis din Salonic (Grecia), cu o lucrare referitoare la viața și activitatea mitropolitului Antim Ivireanul. 

0
0
0
s2sdefault
Coalitiaafis
Mergem mai departe:

Propunerea legislativa a cetatenilor de revizuire a Constitutiei, avizata favorabil de Curtea Constitutionala

(Sustinerea  proiectului de lege pentru revizuirea art. 48 (1) - „Familia”, din Constitutia României.
www.coalitiapentrufamilie.ro) 

Dupa decizia Curtii Constitutionale, Coalitia pentru Familie solicita Parlamentului adoptarea legii si organizarea referendumului privind protejarea casatoriei si a familiei

Comitetul de Initiativa pentru promovarea initiativei cetatenilor de revizuire a Constitutiei României, împreuna cu Coalitia pentru Familie, saluta decizia unanima a Curtii Constitutionale.Curtea a hotarât miercuri, 20 iulie, ca propunerea legislativa, sustinuta prin semnatura de 3 milioane de cetateni cu drept de vot ai României, prin care se doreste ridicarea la rang de principiu constitutional a definitiei casatoriei din Codul Civil, îndeplineste conditiile prevazute de lege.
În conditiile eliminarii oricaror obstacole de constitutionalitate, legalitate si procedura, responsabilitatea care revine Parlamentului României nu poate fi în nici un fel eludata. Initiatorii propunerii de revizuire solicita Senatului si Camerei Deputatilor sa dezbata si sa adopte în procedura de urgenta proiectul de lege, în asa fel încât referendumul de revizuire sa poata fi organizat la data alegerilor generale din 2016.

0
0
0
s2sdefault

Drumul Crucii Domnului Mihai Eminescu

13453793_10206551926705529_150742576_n         Mihai_Eminescu_signature
Eminescu

13457625_10206551926785531_1893921440_n-196x300
               Poetul Mihai Eminescu, Praga, 1869             Mormantul lui Mihai Eminescu in cimitirul Bellu, Bucuresti
Acțiune inedită a unui gorjean: „Drumul Crucii Domnului Mihai Eminescu”  

"Celebrarea înaintașilor este prima datorie a unei națiuni către ea însăși, este sigiliul moral al identității”, spune scriitorul Laurian Stănchescu, gorjean la origini. În memoria și pentru onorul poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889), pe care Laurian Stănchescu îl numește „Voievodul Limbii Române”, scriitorul a inițiat „Drumul Crucii”.

Astfel, pe 14 iunie la ora 12:00 se va oficia slujba de pomenire și un parastas la Biserica Sfântul „Gheorghe-Nou” din București, iar a doua zi, dimineața, 15 iunie, la ora 08:00, cu Binecuvântarea Pr. Dr. Emil Cărămizaru, participanții vor pleca pe jos de peste drum de lăcaș, (Monumentul Lupoaicei) spre mormântul Poetului de la Bellu.

0
0
0
s2sdefault
Seara_duhovniceasca_13.06

Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steri adi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, are deosebita plăcere de a va invita la o altă (nouă) seară duhovnicească, în acest an - 2016, care va avea loc în cadrul bisericii noastre...

Evenimentul va avea loc în ziua de luni - 13.06.2016, orele 19,00, când va avea loc întâlnirea spirituală şi seara duhovnicească cu tema: "De trei ori în Areopag. Despre nebunia (supra)rațională a credinței și (i)raționalitatea (nebună) a lumii de azi", invitat de onoare fiind Părintele Lect. Univ. Dr. Adrian Sorin Mihalache - Cadru Didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Realizator al Emisiunii "Lumina Celui Nevăzut" de la TV Trinitas - Televiziunea Patriarhiei Române. 

Această conferință abordează o temă ce arată că Ortodoxia, privită din exterior și superficial, poate părea greu de înțeles, dar atunci când este trăită, ea descoperă înțelesurile adânci ale logicii lui Dumnezeu.

Invitatul nostru, Părintele Lect. Univ. Dr. Adrian Sorin Mihalache, este Doctor în Filosofie, Doctorand în Științe Medicale și Coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă.

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, a apărut recent lucrarea Lumina celui nevăzut. O privire teologică în raționalitatea Creației și teoriile științifice recente despre univers. Opera semnată de diac. Sorin Mihalache este editată în două volume. 

În cuprinsul volumelor sunt tratate subiecte de maxim interes precum:

0
0
0
s2sdefault
c45123e2-1e2e-4d70-a800-c2be0eb89bdd eedfd956-723b-4afe-aeab-08473359263d
Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției, înregistrată la Senat - #3milioane de semnatari

Stimați prieteni și susținători ai familiei românești,
Vă mulțumim pentru că ne-ați contactat prin intermediul website-ului www.coalitiapentrufamilie.ro. V-ați exprimat astfel dorința de a susține proiectul de lege pentru revizuirea art. 48 (1) - „Familia”, din Constituția României. O premieră istorică la nivel național și european: 3 milioane de cetățeni români au semnat pentru modificarea Constituției, astfel încât aceasta să protejeze familia. Propunerea legislativă de revizuire a Constituției a fost depusă la Senat luni, 23 mai 2016.

Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei, a înregistrat astăzi la Senatul României o propunere legislativă de revizuire a Constituției, astfel încât aceasta să protejeze explicit familia și drepturile părinților.
Formularea propusă pentru articolul 48, aliniatul 1 din Constituție este următoarea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării.
Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției.Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici din principalele culte din România: creștini ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

Va propunem sa vizionati o  La aceasta dezbatere au fost invitati: Virgiliu Gheorghe, Florian Bichir si Remus Cernea.

Ce urmează:

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.