Afis_Horezumic
0
0
0
s2sdefault

Parintele Pantelimon de la Oasa, cu ajutorul Domnului si cu rugaciunile Maicutei si, nu in ultimul rand, cu dorul si preocuparea parintelui Gheorghe Holbea pentru apropierea noastra de Dumnezeu, vine la Facultatea de Teologie pe 2 iunie,adica joi, la ora 18, in sala TEOCTIST PATRIARHUL (in curtea Facultatii, este intrarea din stanga), sa sustina conferinta LA RASCRUCEA DINTRE REALITATI.

Sunteti asteptati cu mare drag!

Oasa
0
0
0
s2sdefault

În perioada 13-15 mai 2016 la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva și Intrarea Domnului în Ierusalim din orașul Voluntari, se va afla Brâul Maicii Domnului adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Acesta va fi așezat spre închinare în pridvorul locașului de cult, informează TRINITAS TV.

La acest eveniment este invitată să participe întreaga comunitate, cât și credincioși din împrejurimi.

La 17 noiembrie 2007 s-a pus piatra de temelie a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Voluntari. În paraclisul locașului de cult se află spre închinare într-un baldachin, un veșmânt al Sfintei Parascheva de la Iași, dăruit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pe data de 4 decembrie 2008.

Sursa text

sfantul_brau_06Sfântul Brâul al Maicii Domnului de la Kato Xenia

Sursa foto

Istoria Sfântului Brâu al Maicii Domnului

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă, și după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.
„Prea Sfântă Curată și Neîntinată Fecioară, urcându-te la ceruri, cu mâna ta ai dăruit Apostolului Toma, Preasfântul tău Brâu”, psalmodiază Biserica în troparul sărbătorii Punerii în raclă a Cinstitului Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu. Maica Domnului, cu puțin înainte de adormirea sa, i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. Misiunea de păstrare, din generație în generație, a continuat-o o fecioară evlavioasă ce provenea din această familie.

0
0
0
s2sdefault

"
Bătrânii frumoşi şi liberi (o perspectivă inedită asupra fericirii) - O provocare pentru Tine(ri)!", 

întâlnire spiritual - duhovnicească susţinută de către invitatul de onoare Domnul Cornel Constantin Ciomâzgă - scriitor, publicist, jurnalist şi mărturisitor creştin

 Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, 16 mai 2016, orele 19:00
Intrarea: libera
ramnicuvalcea-8
Scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă invitat în direct la VTV (Vâlcea TV), 2014, sursa foto

Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, are deosebita plăcere de a va invita la o altă (nouă) seară duhovnicească, pe data de 16 mai 2016, la orele 19:00

În cadrul acestei conferințe, Domnul Cornel Constantin Ciomazga, invitatul de onoare al serii, va împărtăși celor prezenți considerații inedite referitoare la teme fundamentale ale gândirii creștine:

- O perspectivă inedită asupra tinereții.

- om și Dumnezeu;

- tineri și bătrâni;

- tineri fără bătrâni;

- bătrâni fără tineri;

- bătrânețe fără tinerețe și tinerețe fără bătrânețe.

Câteva considerații despre conferențiar:

- Cornel Constantin Ciomâzgă, născut în 28 martie 1956, în preajma Mânăstirii Neamţului, este un jurnalist și scriitor român contemporan. A debutat sub pseudonimul Cornel Cupșa.

- Carieră:

A studiat regie de teatru și film, apoi a continuat cu studii de psihologie și teologie. În 1990 a fost redactor la Zig-Zag, săptămânalul cu cel mai mare tiraj postrevoluționar, apoi redactor la săptămânalul Tinerama. În 1991 a devenit redactor-șef al primului post de radio particular din România, Fun-Radio. Între 1992 și 1996 a fost director general la Radio Tinerama. Între 1992 și 2002 a fost director general și fondator al societății Romanian Advertising Media. Între 1993 și 2003 a fost președintele Asociației Jurnaliștilor Europeni — filiala România. A fost profesor la facultatea de Jurnalistică din București. În 2001 a realizat primul curs de psihologie creștin-ortodoxă. În 1990 a realizat primul format de emisiune talk-show din România, urmând realizarea a peste 200 de emisiuni de talk-show radiofonic cu cele mai importante personalități ale vremii.

Minuni_ale_Ortodoxiei

Vineri, 6 mai 2016, ora 18.00 la lansarea filmului documentar "Minuni ale Ortodoxiei", realizat de Fundaţia "Sfânta Irina".

Participă:
pr. Visarion Alexa, dl. dr. Pavel Chirilă şi jurnalistul Şerban Madgearu.

Seara se va încheia cu vizionarea unui fragment din film. Participanţii vor primi în dar câte un exemplar din DVD-ul lansat.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.