iisus hristos pantocrator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IN CONFLICT CU IDEALUL”
„Spre deosebire de idealurile omenesti, care pier ca fumul, neavand nici o consistenta si trainicie, Idealul-Iisus - desi rautatea omeneasca L-a supus pana si la cea mai de ocara omorare - iata ca a treia zi va invia, cutremurand de moarte pe cei ce L-au omorat.
Asa ceva nu se mai vazuse intre oameni. Cand Iisus le-a spus apostolilor aceasta istorie viitoare a conflictului lumii cu idealul, dar mai ales a invierii Lui din morți, ei n-au inteles nimic. „Intelesul cuvintelor acestora erau ascunse pentru ei" (Luca 18,34). Nu pricepeau ca tanjirea profunda a fiintei omenesti era dupa refacerea nemuririi sale: si dupa aceeasi refacere a firii omenesti tanjeste si Iisus, motiv pentru care sta mereu in fata veacului acestuia, primind in continuu acelasi tratament.
Invierea lui Iisus e un fapt ce-a impartit lumea si istoria in doua. Noi, urmasii apostolilor, nu mai putem zice ca n-am inteles nimic!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 215, 216.
Foto: Iisus Hristos Pantocrator, Mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, Egipt; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

milostenie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BOGATUL SI SARACUL”
„Nu-i destul sa faci fapte bune: trebuie sa te faci tu insuti bun. Numai fapta buna, savarsita adesea, te imbunatateste. Faptele bune. pe langa rostul real ce-l au de-a ajuta pe Lazarii lumii, mai au si rostul ca sa-ti faca tie bunatatea, milostivirea, iubirea: a doua natura. Si isi implinesc rostul acesta, al doilea, cu atat mai degraba, cu cat nu se urmareste acesta. E bine a face binele ca pe-un lucru de la sine inteles, simplu si firesc, cum rasare soarele.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 157.
(Sursa Foto)
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Spovedanie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.
Oamenii umbla dupa facatori de minuni - fie ei si vrajitori. Dar va spun ca minunea cea mai mare e innoirea vietii tale pe temelia ei Iisus Hristos; e increstinarea vointei tale: asta-i minunea cea mai mare, care ne sta cu adevarat la indemana si ni s-a dat noua porunca: «Inviati pe cei morti!» Dupa invierea ta tanjeste Iisus. Ce insemneaza aceasta n-ar putea sa ti-o spuna mai bine decat insisi cei ce au inviat din moarte sigura, ca dintr-un vis urat.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 57.
(Foto: doxologia.ro) Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

coborarea la iad invierea

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIATA SI VIATA VESNICA...”
„De ce este totusi moarte intre oameni si dupa pradarea iadului? - Fiindca nu e acum definitiva biruinta asupra mortii si in ce ne priveste pe noi, oamenii.
Intr-una din dezlegarile mortilor se arata motivul: «Pentru ca rautatea sa nu fie nemuritoare, ai poruncit ca aceasta faptura sa se dezlege: sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care L-a dat, iar trupul sa se intoarca in pamantul din care a fost luat...» pana la invierea cea de obşte, cand il vom primi transformat si nestricacios, cum tanjea si apostolul Pavel.
Aceasta e biruinta Vietii asupra mortii, biruinta pe care o asteptam.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 125.
Foto:: Coborarea la Iad - Invierea. Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

IisusHristosJudecator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „«CEARTA» LUI IISUS CU PETRU”
„Cine-si iubeste viata sa, sufletul sau in lumea aceasta - fara a considera si cealalta, sau chiar impotriva ei -, acela isi va pierde sufletul, pentru ca acela e un iubitor de sine, un iubitor de trup - care nu se supune legii lui Dumnezeu, si nici nu poate (Romani 8,7) - acela e un „fricos" (Apocalipsă 21,8). In acestia nu e Duhul lui Hristos, acestia nu sunt ai Lui, ei traiesc impotriva lui Iisus.

Cine insa vrea sa scape de toropeala lumii acesteia, - caci dela „a vrea aceasta" incepe firul existentei sa capete Sensul transcendentei si se aprinde in ei Duhul lui Iisus, Duhul lui Dumnezeu, acestia toti isi risca sufletul si viata pentru Iisus si Evanghelie.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 269.
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz