54859679 psaltir 1

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LUMINA DE PE MUNTE”
„Iata ce ne invata Iisus: mai intai Insusi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice candva: «Pilda de viata v-am dat voua!» Deci noua ne trebuie post, pentru infranarea patimilor, pentru subtierea mintii, pentru sporirea in noi a Duhului Sfant, care ne descopera caile mantuirii. [...]
Dar sa nu tinem postul intr-un inteles ingust. Caci sunt unii care cred ca a nu manca carne, si cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca sa se cheme ca ai postit. Nu mananci carne de porc, dar carne de om mananci: clevetind, muscand cu gura, osandind cu vorba si ucigand cu gandul. Postul nu e, mai ales in crestinism, numai un regim al stomacului. [...] A face din post numai o chestiune de stomac insemneaza a ingusta rostul cu care a postit Iisus; - ceea ce ar fi o ocara.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 42, 43.
Foto: Citirea Psaltirii (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

iisus hristos pantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „RAZBOIUL NEVAZUT”
„E de la sine inteles ca si vointa este energia pe care ne bizuim in razboiul nevazut. Aceasta asculta de cunostinta, care-i indruma luptele; iar cunostinta e atrasa de iubire, care incalzeste totul, fie spre Dumnezeu, fie spre lumea sensibila. Oamenii vointei insa sunt eroii credintei si sfintii crestinismului. Acestia sunt cei ce au rabdat pana in sfarsit si s-au mantuit. Dar noi, pana sa ajungem la o vointa puternica si statornica in bine, avem de furca nu mai putin decat cu un furnicar de vointe sau tendinte sufletesti, care ne hartuiesc in toate partile si ne ostenesc in toate contrazicerile. De aceea unificarea tuturor tendintelor sufletesti intr-o singura directie buna da omului o mare putere. Dar la ea se ajunge foarte greu, caci sunt multe tendinte care se impotrivesc si atunci se porneste un razboi inlauntru omului pentru infrangerea protivnicilor.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 161.
Foto: Iisus Hristos „Pantocrator” (sursa foto)

0
0
0
s2sdefault

cuvinte vii PrArsenieBoca

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR”
„Semnele umplerii masurilor sunt limitele naturii omenesti, si anume: cat bine si cat rau poate face si rabda firea omeneasca. Limitele raului sunt limitele naturii. Stavila aceasta a pus-o Dumnezeu. Ca rautatea sa nu fie infinita, sa nu fie nemuritoare, a vamuit-o cu moartea.
De aceea razboaiele sunt din ce in ce mai catastrofale, incat, la unul din ultimele razboaie scrie ca va muri a treia parte din omenire (Apocalipsa 9,15). Ca si cum cazanul timpului nu mai dainuieste decat pana cand omul se va desavarsi in faradelegi; iar atunci se va transforma - pentru cei ce l-au umplut, - intr-un cazan metafizic de constiinte chinuite (Intelepciunea lui Solomon 5,2-9).
[...] Putem spune doar ca Dumnezeu, intrucat prevede miscarile libertatii omenesti, singur El stie si detine etapele timpului, - cat va mai fi timp -, caci umplerea timpului de rautati atrage un mod necunoscut de existenta a omului in timp, cand «timp nu va mai fi» (Apocalipsa 10,6).

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 253.
Foto: Coperta cartii „Cuvinte Vii”, culegere a predicilor Pr. Arsenie Boca; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României

1 Decembrie 1918 este Ziua Naţională a României şi macrhează un eveniment istoric: unirea Transilvaniei cu România.
romania mare 4752x500

Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

„Ziua de 1 decembrie este o poveste mai veche, chiar dacă, pentru noi, de puţină vreme, de doar 23 de ani, reprezintă Ziua Naţională. De aproape 100 de ani, a fost o festivitate care, în fiecare an, a însemnat foarte mult pentru România Mare de după 1918, deşi Ziua Naţională era cu totul alta. Era sărbătorită în luna mai şi dedicată regelui”, a declarat istoricul Adrian Majuru, citat de Mediafax. „România nu s-a putut articula temeinic nici pe o suveranitate puternică până când nu a reuşit, în 1918, să aducă cu mare noroc şi Basarabia, Transilvania cu Bucovina, Banatul, Crişana şi Maramureşul”, a continuat el.

0
0
0
s2sdefault

PRARSENIEBOCA28 de ani de la trecerea la DOMNUL a Parintelui Arsenie Boca

<Parintele Protosinghel Arsenie Boca

„Dumnezeu e făcătorul de minuni în sfinţii Săi, indiferent dacă sunt în lumea aceasta sau s-au mutat în cealaltă." (Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Capitolul 99 Sfântul Ierarh Nicolae, Editura Charisma, Deva, 2006.)

Doamne, odihneste-l pe Preacuviosul Parinte Protosinghel Arsenie Boca in randul Dreptilor Tai si asculta rugaciunile sale pentru noi, pacatosii!
Sfinte Parinte Arsenie Boca, roaga-te pentru iertarea pacatelor noastre, caci iata, ne departam de Dumnezeu si uitam sa Il iubim si sa Ii acordam timp din viata noastra! Sfinte Parinte, roaga-te sa fim mai buni, mai rabdatori si mai solidari in cele bune si placute lui Dumnezeu, roaga-te sa putem iubi cu tot sufletul adevarul si sa traim in pace cu noi insine si cu ceilalti din jurul nostru! Roaga-te, te rugam Parinte Arsenie Boca, sa ne trezim si sa ii slujim lui Dumnezeu noi, toti romanii de aici si de pretutindeni! 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.