IisusHristosJudecator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „«CEARTA» LUI IISUS CU PETRU”
„Cine-si iubeste viata sa, sufletul sau in lumea aceasta - fara a considera si cealalta, sau chiar impotriva ei -, acela isi va pierde sufletul, pentru ca acela e un iubitor de sine, un iubitor de trup - care nu se supune legii lui Dumnezeu, si nici nu poate (Romani 8,7) - acela e un „fricos" (Apocalipsă 21,8). In acestia nu e Duhul lui Hristos, acestia nu sunt ai Lui, ei traiesc impotriva lui Iisus.

Cine insa vrea sa scape de toropeala lumii acesteia, - caci dela „a vrea aceasta" incepe firul existentei sa capete Sensul transcendentei si se aprinde in ei Duhul lui Iisus, Duhul lui Dumnezeu, acestia toti isi risca sufletul si viata pentru Iisus si Evanghelie.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 269.
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Pantocrator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE E IISUS?”
„Pentru noi Iisus e Sensul vietii si al Istoriei: reazemul ei în ispitele si furtunile timpului. Iisus e asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul desertului lumii: originalul nostru, autenticitatea noastra, dar, mai mult decat acestea, Iisus este Prietenul nostru, care singurul ne ramane credincios si nu ne paraseste niciodata. Si mai mult: e Sfanta a noastra Impartasanie cu desavarsirea: foamea noastra metafizica.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 135.
Foto:: Iisus Hristos Pantocrator. Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

hristos pomul vietii vita de vie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL”
„Noi oamenii nu ne dam seama ce lucruri mari ne-asteapta in privinta prelucrarii noastre, prin mijlocirea cerescului Semanator, si a descoperirii valorii noastre eterne! Prea suntem oameni, infasurati la ochi cu materia de pe noi si cu structura noastra pamanteana, care ne cam cheltuie toata vremea de aici si ne scurteaza zarea.
Trebuie sa fim mai decisi pentru afirmarea lui Dumnezeu, de la care avem obarsia, fiindca ceilalti, care afirma numai materialitatea lumii, o afirma mai tare. si ni se cade noua, crestinilor, ca pe aceeasi masura sa-i afirmam totodata si spiritualitatea. [...]
Asa trebuie sa fie: nimeni nu poate crede in Iisus nepedepsit!
Daca Iisus ne-a rascumparat din moarte vesnica cu pretul vietii, noi de asemenea castigam viata Lui lepadand pe-a noastra, daca vremea o va cere.
De aceea sunt ingaduite incercarile fiindca numai ele „coc" samanta pe pamant a „dumnezeilor dupa dar".
Acestia sunt crestinii, in care Iisus aduce rodul insutit.
Si intereseaza rodul - sensul dat vietii si mortii - si nu intereseaza pamantul de pe el.
Sa intelegem aceasta!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 142, 143.
Foto:: Iisus Hristos-Vita de Vie; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

cununie religioasa

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
Nu mai stati cu ganduri ucigase impotriva copiilor, ca nu stii in calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai gasit impotriva - si ai sa dai seama - de aceea mai bine ganditi-va si rugati-va lui Dumnezeu, ca, copiii vostri sa-I fie slujitori intre oameni!

Iata ce spune Scriptura in privinta aceasta: Se intreaba proorocul: „Oare nu le-a facut El ca sa fie o singura faptură, trup si suflet? Si aceasta faptura (unitatea casatoriei) la ce nazuieste ea? - Odrasle pentru Dumnezeu!” (Maleahi 2,15).
Aceasta e pretentia lui Dumnezeu de la casatorie; - si dupa atare roade tanjiti si voi bagand de vina celor pe care le-ati adus.
Tamaduirea slabanogiei neamului de-aci incepe!
Asta i-ar fi iertarea!
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 58, 59.
Foto:: Taina Cununiei; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

iisus hristos binecuvantand 0

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAMARINEANUL”
„A venit un strain, neam urgisit in Israel, caruia i s-a facut mila de om, i s-a apropiat de rani, le-a spalat cu vin (usturimea pocaintei), le-a uns cu untdelemn (celelalte Taine), i-a luat firea sa in spate (Intruparea lui Dumnezeu). A petrecut impreuna cu omul, l-a dat in grija Bisericii.
Iar a doua zi, după Inviere, pecetluind al doilea din cei doi bani de cheltuiala: Noul Testament, a dat Bisericii grija de om, precum si cele doua Testamente, Legea si Harul.
Toata bataia de cap cu omul si tamaduirea constiintei sale, o are Biserica, pana la a doua venire a Samarineanului, cand i se va rasplati ei osteneala. Iata adevarata implinire a Legii in iubire.
Iata Samarineanul, adevaratul aproape al constiintei cazute intre talhari. Iata cu Cine urmeaza sa fim asemenea si ce sa facem, ca raspuns la problema vietii vesnice.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 195, 196.
Foto:: Iisus Hristos binecuvantandi; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.