rugaciune catre mantuitorul

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ZACHEU VAMESUL”
„[...] omul care se indreapta, fie el oricat de vames si de pacatos, simte bucuria pe care n-o ranesc osandele, si nici el n-are om de osandit. De aci incepe omul sa samene cu Dumnezeu.
Cand vine Domnul la tine te dezlegi de toate, nu numai de nedreptatile tale, ci si de toata dreptatea ta. Cand «stai in fata Domnului» esti mai presus de lumea aceasta, mai presus de avutia lumii, mai presus de trancaneala si carteala vietii; - ai, cu un cuvant, ceva din linistea mai presus de lume a lui Dumnezeu.
De altfel nici n-ajungi «in fata lui Dumnezeu» pana n-ai intors toate ale Kesarului, inapoi Kesarului.
De aci incolo, incepe sfintenia.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 25.
Foto: Iisus Hristos (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

FIULRISIPITOR

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „FIUL RISIPITOR”
„Iata ce insemneaza sa-ti «vii intru sine»: momentul cel mai de pret din viata ta pamanteana, adica sa te regasesti in adevarata ta fire si apoi sa te «scoli» din rosturi marunte si sa te intorci Acasa, in «bratele parintesti» ale lui Dumnezeu, Tatal tau si Tatal nostru, care-ti va gati tie o «cina de taina».
Nu-i mirare ca, fara gasirea acestui rost al vietii, altul nu-i gasesti, - si fara rost nu te poti suferi.
Gasit-ai comoara aceasta in tarina vietii tale?
Daca da, ai gasit Imparatia lui Dumnezeu; iar semn c-ai gasit-o e bucuria nestavilita, care te face sa spargi deznadejdea oricarui deceptionat al lumii, sa-i aprinzi si lui un ideal in inima, si sa-l duci: in inima ta, Cerului, bucurie mare!”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 33.
Foto: Icoana Fiul Risipitor (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

spovedania 1

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Oare de ce vin oamenii asa de in sila la spovedit?
- Fiindca stiu ca li se cere lepadarea de pacate; ori lor le plac mai mult pacatele decat infranarea de la ele. [...]
«In toata lumea nu gasesti un lucru mai usor de facut decat pacatul. Si iarasi: nimic nu pricepe omul mai greu, ca: ce-i acela, pacatul? De aceea pacatuim cu usurinta, dar ne pocaim cu anevoie» (Ilie Miniat, «Didahii» p.113).
Alta pricina care te impiedica de la spovedanie e ca judeci preotii; esti nemultumit de preot; - iar de care-ai fi multumit ti-e frica. La unul nu te lasa pacatele lui, la altul nu te lasa pacatele tale. [...]
Sunteti nemultumiti de preoti? Dar oare ce-ati facut pentru preoti, ca sa fiti mai multumiti? [...]
Iata va spun ca tot poporul e raspunzator ca nu are slujitori mai stravezii spre Dumnezeu, mai ai Imparatiei lui Dumnezeu. Poporul isi are, in toate privintele povatuitorii care-i merita. Repet: va trebuie preoti mai buni? - Nasteti-i!”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 57, 58.
Foto: Taina Spovedaniei (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

54859679 psaltir 1

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LUMINA DE PE MUNTE”
„Iata ce ne invata Iisus: mai intai Insusi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice candva: «Pilda de viata v-am dat voua!» Deci noua ne trebuie post, pentru infranarea patimilor, pentru subtierea mintii, pentru sporirea in noi a Duhului Sfant, care ne descopera caile mantuirii. [...]
Dar sa nu tinem postul intr-un inteles ingust. Caci sunt unii care cred ca a nu manca carne, si cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca sa se cheme ca ai postit. Nu mananci carne de porc, dar carne de om mananci: clevetind, muscand cu gura, osandind cu vorba si ucigand cu gandul. Postul nu e, mai ales in crestinism, numai un regim al stomacului. [...] A face din post numai o chestiune de stomac insemneaza a ingusta rostul cu care a postit Iisus; - ceea ce ar fi o ocara.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 42, 43.
Foto: Citirea Psaltirii (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

iisus hristos pantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „RAZBOIUL NEVAZUT”
„E de la sine inteles ca si vointa este energia pe care ne bizuim in razboiul nevazut. Aceasta asculta de cunostinta, care-i indruma luptele; iar cunostinta e atrasa de iubire, care incalzeste totul, fie spre Dumnezeu, fie spre lumea sensibila. Oamenii vointei insa sunt eroii credintei si sfintii crestinismului. Acestia sunt cei ce au rabdat pana in sfarsit si s-au mantuit. Dar noi, pana sa ajungem la o vointa puternica si statornica in bine, avem de furca nu mai putin decat cu un furnicar de vointe sau tendinte sufletesti, care ne hartuiesc in toate partile si ne ostenesc in toate contrazicerile. De aceea unificarea tuturor tendintelor sufletesti intr-o singura directie buna da omului o mare putere. Dar la ea se ajunge foarte greu, caci sunt multe tendinte care se impotrivesc si atunci se porneste un razboi inlauntru omului pentru infrangerea protivnicilor.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 161.
Foto: Iisus Hristos „Pantocrator” (sursa foto)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.