PRARSENIEBOCA28 de ani de la trecerea la DOMNUL a Parintelui Arsenie Boca

<Parintele Protosinghel Arsenie Boca

„Dumnezeu e făcătorul de minuni în sfinţii Săi, indiferent dacă sunt în lumea aceasta sau s-au mutat în cealaltă." (Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Capitolul 99 Sfântul Ierarh Nicolae, Editura Charisma, Deva, 2006.)

Doamne, odihneste-l pe Preacuviosul Parinte Protosinghel Arsenie Boca in randul Dreptilor Tai si asculta rugaciunile sale pentru noi, pacatosii!
Sfinte Parinte Arsenie Boca, roaga-te pentru iertarea pacatelor noastre, caci iata, ne departam de Dumnezeu si uitam sa Il iubim si sa Ii acordam timp din viata noastra! Sfinte Parinte, roaga-te sa fim mai buni, mai rabdatori si mai solidari in cele bune si placute lui Dumnezeu, roaga-te sa putem iubi cu tot sufletul adevarul si sa traim in pace cu noi insine si cu ceilalti din jurul nostru! Roaga-te, te rugam Parinte Arsenie Boca, sa ne trezim si sa ii slujim lui Dumnezeu noi, toti romanii de aici si de pretutindeni! 

0
0
0
s2sdefault

MormantPABPrislop

Va asteptam cu drag in pelerinajul nostru de suflet: Impreuna la Parastasul Parintelui Arsenie Boca - Manastirea Prislop
Luni si marti, 27-28 noiembrie 2017, va asteptam, pe toti cei care v-ati inscris, sa ne fiti alaturi in pelerinajul catre Prislop. Luni dimineata, la ora 6:30, sunteti asteptati la autocarul care se va afla parcat in dreptul gurii de metrou dinspre Guvern, Bdul Aviatorilor. Plecarea va fi la ora 7 fix, va rugam mult sa ii respectati pe ceilalti pelerini, nu intarziati! Continuare
Foto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca, Mănăstirea Prislop; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

iisus hristos pantocrator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IN CONFLICT CU IDEALUL”
„Spre deosebire de idealurile omenesti, care pier ca fumul, neavand nici o consistenta si trainicie, Idealul-Iisus - desi rautatea omeneasca L-a supus pana si la cea mai de ocara omorare - iata ca a treia zi va invia, cutremurand de moarte pe cei ce L-au omorat.
Asa ceva nu se mai vazuse intre oameni. Cand Iisus le-a spus apostolilor aceasta istorie viitoare a conflictului lumii cu idealul, dar mai ales a invierii Lui din morți, ei n-au inteles nimic. „Intelesul cuvintelor acestora erau ascunse pentru ei" (Luca 18,34). Nu pricepeau ca tanjirea profunda a fiintei omenesti era dupa refacerea nemuririi sale: si dupa aceeasi refacere a firii omenesti tanjeste si Iisus, motiv pentru care sta mereu in fata veacului acestuia, primind in continuu acelasi tratament.
Invierea lui Iisus e un fapt ce-a impartit lumea si istoria in doua. Noi, urmasii apostolilor, nu mai putem zice ca n-am inteles nimic!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 215, 216.
Foto: Iisus Hristos Pantocrator, Mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, Egipt; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

milostenie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BOGATUL SI SARACUL”
„Nu-i destul sa faci fapte bune: trebuie sa te faci tu insuti bun. Numai fapta buna, savarsita adesea, te imbunatateste. Faptele bune. pe langa rostul real ce-l au de-a ajuta pe Lazarii lumii, mai au si rostul ca sa-ti faca tie bunatatea, milostivirea, iubirea: a doua natura. Si isi implinesc rostul acesta, al doilea, cu atat mai degraba, cu cat nu se urmareste acesta. E bine a face binele ca pe-un lucru de la sine inteles, simplu si firesc, cum rasare soarele.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 157.
(Sursa Foto)
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Spovedanie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.
Oamenii umbla dupa facatori de minuni - fie ei si vrajitori. Dar va spun ca minunea cea mai mare e innoirea vietii tale pe temelia ei Iisus Hristos; e increstinarea vointei tale: asta-i minunea cea mai mare, care ne sta cu adevarat la indemana si ni s-a dat noua porunca: «Inviati pe cei morti!» Dupa invierea ta tanjeste Iisus. Ce insemneaza aceasta n-ar putea sa ti-o spuna mai bine decat insisi cei ce au inviat din moarte sigura, ca dintr-un vis urat.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 57.
(Foto: doxologia.ro) Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.