iisus hristos binecuvantand 0

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAMARINEANUL”
„A venit un strain, neam urgisit in Israel, caruia i s-a facut mila de om, i s-a apropiat de rani, le-a spalat cu vin (usturimea pocaintei), le-a uns cu untdelemn (celelalte Taine), i-a luat firea sa in spate (Intruparea lui Dumnezeu). A petrecut impreuna cu omul, l-a dat in grija Bisericii.
Iar a doua zi, după Inviere, pecetluind al doilea din cei doi bani de cheltuiala: Noul Testament, a dat Bisericii grija de om, precum si cele doua Testamente, Legea si Harul.
Toata bataia de cap cu omul si tamaduirea constiintei sale, o are Biserica, pana la a doua venire a Samarineanului, cand i se va rasplati ei osteneala. Iata adevarata implinire a Legii in iubire.
Iata Samarineanul, adevaratul aproape al constiintei cazute intre talhari. Iata cu Cine urmeaza sa fim asemenea si ce sa facem, ca raspuns la problema vietii vesnice.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 195, 196.
Foto:: Iisus Hristos binecuvantandi; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

                                                                                  SINCERE CONDOLEANTE!

Mihai BicaFundatia Crestina Parintele Arsenie Boca este alaturi de actorul si prietenul nostru, Mihai Bica, in momentele de grea cumpana si multa rugaciune pe care Dumnezeu le-a randuit astazi, 28 august 2017, odata cu plecarea la Domnul a mult iubitei mamei sale, CĂLINA BICA.

Actorul Mihai Bica a dat glas multor sfaturi si rugaciuni pe care Parintele Arsenie Boca ni le-a lasat ca zestre de intelepciune si ajutor pe Cararea Imparatiei.
"Aprinde dragostea Ta in inimile noastre, Doamne"
, sa ne putem ruga cu totii pentru sufletul roabei lui Dumnezeu, CĂLINA, mama buna si iubitoare a prietenului nostru, Mihai Bica. Sa ii ierte Dumnezeu toate pacatele si sa ii randuiasca viata vesnica in lumina si iubire!

Dumnezeu sa o odihneasca!

PrArsenieBoca

0
0
0
s2sdefault

sf brancoveni2

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DOUA SOCOTELI...”
Multimile care-L urmau pe Iisus, trageau de El sa-L faca pamantesc. Iar Iisus tragea de om să-l refaca ceresc.
Iata socotelile omului si iata socotelile Domnului!
N-are rost sa ne intrebam cine are dreptate. Se intelege. Chiar socoteala ingusta, socoteala de gloata, da dreptate socotelii divine.
Omul doreste o vesnicie, e adevarat; numai cat aceasta trebuie stramutata cu om cu tot in Imparatia lui Dumnezeu, de unde e de obarsie. Spre stramutarea omului din raza naturii in zarea mai presus de fire, avem trebuinta mereu, nu numai de painea naturala, ci mai ales de painea mai presus de fire, a Sfintei Impartasanii.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 137.
Foto: Sfinții Martiri Brâncoveni, Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache

0
0
0
s2sdefault

epitaf sambataDetaliu

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MAICA DOMNULUI”
Stim de la Iisus, ca vom purta si chipul pe care ni l-a arătat El, schimbandu-Se la fata. Aceasta insa, cand Se va naste in noi Iisus, asa cum S-a nascut in sfanta Fecioara.
Prin asceza si iubire sufletul nostru trebuie sa ajunga la curatia sufletului fecioara, in care se va naşte chipul nostru vesnic.
Nu e prin urmare numai o urmare a Domnului, o „imitatio Christi", ci si o urmare a Maicii Domnului. Iar Maica Domnului n-a fost scutita de niciuna din durerile omenesti. De mica a cunoscut refugiul si prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profetita pentru sufletul Ei.
Ea e modelul desavarsit de curatie si iubire, duse pana la jertfa: dovada, ca putini erau pana sub crucea Rastignitului, si printre cei putini, era Maica Domnului.
Tot asa, pe langă orice rastignit al vietii acesteia, putini mai raman pentru el catre Dumnezeu, si printre cei putini, e Maica Domnului. - Caci, spre a ajunge la refacerea noastra, trebuie sa trecem prin multe rastigniri, si avem trebuinta de o inima de mama pentru noi catre Dumnezeu.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 121.
Foto: Epitaful „Adormirea Maicii Domnului” (Detaliu) – Manastirea de la Sambata de Sus, pictura din 1944 a Pr. Arsenie Boca

0
0
0
s2sdefault

Schimbarea la fata

Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Extras din „SCHIMBAREA LA FAȚĂ”
„«Răsplata virtuţii e că devii Dumnezeu şi străluceşti în lumina cea
preacurată, devenind fiu al zilei aceleia neîntrerupte de întunerec... Căci s-a zis: drepţii vor străluci ca soarele...» (Sfântul Vasile cel Mare, P.G. 29,400.D)
«În plină lumină a soarelui, în lumina mare de amiaza zilei, închipuiţi-vă faţa unui om care vă vorbeşte. Îi vedeţi mişcarea buzelor, expresia schimbătoare a ochilor, îi auziţi glasul, simţiţi că cineva v-a cuprins de umeri – numai nu-i vedeţi mâinile, nici pe el, nici formele lui, ci numai o lumină orbitoare, care se întinde pe întinsul câtorva verste de jur împrejur, luminând cu raza sa limpede covorul de ninsoare care acoperă pajiştea şi pădurea. Şi ninsoare uşoară care pică în jurul meu şi a falnicului bătrân.» (Nicolae Arseniev: „Biserica răsăriteană”, pp. 93-94)
Aceasta e lumina învierii – care se arată din când în când pe feţele sfinţilor – mărturie de aici a veacului ce va să vie.”
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 110, 112.
Foto: Schimbarea la față, icoană pictată de Pr. Arsenie Boca, Biserica Sf. Nicolae - Drăgănescu

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.