parintele-arsenie-boca1 
Icoana "Iisus În Munţii Făgăraşului", pictată de Părintele Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca
                                   Elena Kaluczi


Te port în suflet ca pe un mare dar,
Icoană zugrăvită la altar.
Te port în mine ca pe un gând curat,
Ca pe un crin ales, înmiresmat,
Ca pe un pictor, prieten minunat,
Părinte Arsenie Zian cel binecuvântat!
Te port în lacrimă, te port în vis,
Pe inimă îți port numele scris.
Ești aur și argint și chihlimbar,
Iubirea fără de apus și fără de hotar!
Ești Sfântul meu neprețuit,
Părinte Arsenie Zian iubit!
Te port în mine și te port în gând,
Așa cum nu am mai purtat nicicând
Pe nimeni, doar pe Dumnezeu.
Ești părintele si doctorul meu,
Ești îngerul care păzește la hotar,
Al României cel mai de preț dar!
Un dor mă înalță către cer mereu,
Către Hristos Mântuitorul meu
Și către Sfinții care strălucesc,
Către Martirii neamului românesc,
Către al meu părinte iubitor,
Arsenie Zian în ceruri rugător,
Al neamului Sfânt apărător,
Al rugăciunilor împlinitor!
0
0
0
s2sdefault
Omagierea şi parastasul Părintelui Arsenie Boca, la 23 de ani de la trecerea sa la cele veşnice la Biserica din satul Branişte, de lângă Craiova
Inaugurarea a două plăcuţe comemorative în cinstea martirilor neamului şi mărturisitorilor pentru Hristos - pe una dintre ele apare şi numele Părintelui Arsenie Boca - la Biserica Postelnicu Fir din Craiova.
Nu există localnic din regiunea Olteniei care să nu fi auzit vorbindu-se despre minunile pe care le face Părintele Arsenie Boca.

Părintele paroh Stuparu, de la parohia din Branişte, subliniază mereu faptul că realizarea aşezământului sfânt este rodul rugăciunii sale la mormântul preotului Arsenie Boca, aflat la mănăstirea Prislop, din Hunedoara. În biserică este aşezată la loc de cinste  o fotografie a Părintelui nostru drag, Arsenie Boca. Părintele Stuparu a făcut demersuri ca al doilea hram (primul este Sfântul Nectarie) sa fie închinat Părintelui Arsenie Boca, când acesta va fi trecut în rândul sfinţilor. 

0
0
0
s2sdefault

Miercuri, 28 noiembrie 2012,

PĂRINTELE ARSENIE BOCA VA FI OMAGIAT ÎN BISERICA PAROHIEI DRĂGĂNESCU 

Arsenie_Bocamic

Miercuri, 28 noiembrie, în biserica Parohiei Drăgănescu din Protoieria Mihăileşti, vor fi desfăşurate ample manifestări religios-culturale dedicate împlinirii a 23 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Arsenie Boca. Biserica din localitatea giurgiuveană Drăgănescu, construită în anul 1870, este foarte strâns legată de ultima perioadă din viaţă a marelui duhovnic, cel care, între anii 1968-1983, a realizat pictura acesteia. Manifestările vor debuta cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinţi consilier şi inspectori de la Centrul eparhial, de preoţii şi diaconii din Protopopiatul Mihăileşti. Sfânta Liturghie va fi urmată de o slujbă de pomenire a părintelui Arsenie Boca, ocazie cu care va fi omagiată personalitatea duhovnicească de prim rang a acestui mare trăitor al Ortodoxiei contemporane.

De asemenea, cu acest prilej, va avea loc lansarea unui set de cărţi poştale precum şi icoane, înfăţişând pictura părintelui Arsenie Boca realizată la biserica din localitatea Drăgănescu, apărute la Editura Episcopiei   Giurgiului. Toate fondurile rezultate din vânzarea acestora vor fi destinate susţinerii lucrărilor de construcţie a Centrului pastoral-misionar „Arsenie Boca" şi a Casei memoriale „Arsenie Boca".


afisDraganescu

    Sursa: http://episcopiagiurgiului.ro

0
0
0
s2sdefault

                                 Miercuri, 28 noiembrie 2012, 

                 PĂRINTELE ARSENIE BOCA VA FI OMAGIAT 

                      ÎN BISERICA PAROHIEI DRĂGĂNESCU


Miercuri, 28 noiembrie 2012, în biserica Parohiei Drăgănescu din Protoieria Mihăileşti, vor fi desfăşurate ample manifestări religios-culturale dedicate împlinirii a 23 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Arsenie Boca. Biserica din localitatea giurgiuveană Drăgănescu, construită în anul 1870, este foarte strâns legată de ultima perioadă din viaţă a marelui duhovnic, cel care, între anii 1968-1983, a realizat pictura acesteia. Manifestările vor debuta cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinţi consilier şi inspectori de la Centrul eparhial, de preoţii şi diaconii din Protopopiatul Mihăileşti. Sfânta Liturghie va fi urmată de o slujbă de pomenire a părintelui Arsenie Boca, ocazie cu care va fi omagiată personalitatea duhovnicească de prim rang a acestui mare trăitor al Ortodoxiei contemporane.
Arsenie_Bocamic
afisDraganescu De asemenea, cu acest prilej, va avea loc lansarea unui set de cărţi poştale precum şi icoane, înfăţişând pictura părintelui Arsenie Boca realizată la biserica din localitatea Drăgănescu, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. Toate fondurile rezultate din vânzarea acestora vor fi destinate susţinerii lucrărilor de construcţie a Centrului pastoral-misionar „Arsenie Boca" şi a Casei memoriale „Arsenie Boca".
0
0
0
s2sdefault

omulLumea, adică Universul văzut al formelor materiale şi Universul nevăzut al spiritelor pure, este expresia bunătăţii lui Dumnezeu, Ea a fost creată pentru ca să se bucure de bunătatea dumnezeiască.
Fiinţa ei, dată în toate lucrurile care o alcătuiesc, de la primul mineral până la înger, e o fiinţă împărtăşită. Viaţa tuturor făpturilor participă la bucuria în Dumnezeu după gradul de fiinţă pe care îl au şi după capacitatea cu care a fost înzestrată fiecare.

Acest grad de fiinţă şi această capacitate de participare e principiul ierarhiei după care e constituită lumea creaturală. Omul ocupă în această ierarhie un loc central. Prin trup aparţine lumii fizice, prin suflet aparţine lumii spirituale. În marele cosmos, el e un microcosmos, cum îl numeşte învăţatul teolog al Bisericii noastre, Ioan Damaschin.

Fiinţele spirituale ale creaţiei, făcute după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, sunt libere, adică posedă voinţă proprie, îngerii sunt liberi, omul e liber. Păstrarea lor în armonia primordială a bucuriei de viaţă e lăsată la libera lor voie. Bucuria de a trăi în lumina dumnezeiască sau cu termenul legendar în Paradis, e cu atât mai mare cu cât e un act de consimţire, în virtutea libertăţii spirituale. Tot astfel suferinţa prăbuşirii din armonia paradisiacă va fi cu atât mai mare cu cât ea va fi tot un act liber. O parte din îngeri s-a prăbuşit din armonia cerească prin trufie. Omul s-a prăbuşit călcând de bună voie rânduială stabilită de Dumnezeu.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006.
Imagine preluata de pe www.orthphoto.net


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.