Ion Lupu - Înstrăinata noastră Basarabie

Email
Prețul de vânzare 9,00 lei
Descriere

AUTOR: Ion Lupu
TITLU: Înstrăinata noastră Basarabie
EDITURA: Babel, 2010

CARACTERISTICI: 110 pagini
DETALII / DESCRIERE: Prof. Ion Lupu din Comăneşti considera Basarabia ca fiind  „provincia românească ruptă din trupul României, din ţara lui Decebal şi a lui Traian, a măritului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a Viteazului Mihai, a nemuritorului Eminescu şi a lui bădiţa Creangă, a Domnitorului Alexandru Ion Cuza şi a Întregitorului Rege Ferdinand Întâiul, ce poartă numele vechilor voievozi Basarabi, care au urcat în istoria neamului românesc". 
Menţionăm că Ion Lupu a scris cartea „Înstrăinata noastră Basarabie” (care este cel de-al 9-lea volum al său), cu gândul că „chestiunea Basarabiei este una interminabilă şi o problemă lăsată în suspensie şi netratată până la sfârşit. Cartea relevă faptul că despre Basarabia s-a scris, se mai scrie şi se va mai scrie şi trebuie să cunoaştem adevărul despre aceasta. Dacă până la Revoluţia din 1989 se vorbea foarte puţin sau deloc despre Basarabia, după acest mare eveniment istoric, deşi guvernanţii au denunţat Pactul Ribbentrop - Molotov, nu s-a cerut şi eliminarea clauzelor acestui pact”. Un lucru demn de toată lauda este că o mare parte a tirajului cărţii semnate de Ion Lupu din Comăneşti a plecat în Basarabia, la elevi şi studenţi. (Ion Moraru)

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.