Invitatie Craciun la OlariDragii nostri,

Avem marea bucurie de a va invita duminica, 10 decembrie, ora 12.30, Colegiul National "Mihai Viteazul", la spectacolul „Crăciun la Olari”.

CraciunLaOlari

Biserica Olari - Centrul socio-educational Adorno şi implicarea Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca în activităţile  educaţionale

biserica_noua
Biserica Olari
Sursa foto: site-ul Bisericii Olari

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în anul 1758, Breasla olarilor din Bucureşti a construit o biserică deosebit de armonioasă, cu aspecte de arhitectură şi pictură renascentistă: Biserica Olari.  Biserica are astăzi trei straturi de pictură, vizibile pe alocuri: fragmente din primul strat din 1756, stratul de la 1836 şi ultimul, de la 1869 – acesta din urmă fiind în stilul Gheorghe Tattarescu.

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, adusă şi aflată în naosul bisericii din anul 1810, sfintele moaşte ale Sf. Antipa şi ale Sf. Mare Mucenic Mercurie (doi sfinţi care au trait chiar la începutul bisericii noastre creştine) precum şi Icoana Sf. Mare Mucenic Mina, pictată de Gh. Tattarescu sunt doar câteva dintre motivele pentru care biserica este foarte bogată şi iubită de enoriaşi.

Biserica Olari nu mai este astăzi situată în exact locaţia de odinioară, ea a fost translată pe o lungime de 80 metri, în perioada comunistă. Acest lucru a avut loc în două rânduri: în anul 1982, respectiv 1983. Deşi astăzi este situată între blocuri, cine doreşte să o găsească, reuşeşte şi are marea bucurie să descopere lucruri minunate aici!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.