Cunoastere, iubire si vointa
- Scris de admin
- Categoria părinte: Părintele Arsenie Boca
„În 1982 am fost prima oară la Părintele Arsenie. Aveam 18 ani. Seara, înainte să mergem la gara din Sibiu ca să luăm un tren de noapte, am fost cu vărul meu, Martin, la restaurantul hotelului Bulevard, unde am băut o votcă. A doua zi, dimineața, când am ajuns la Drăgănescu, Părintele mi-a zis direct:
- Amestecătorule, ai grijă! Nu le mai amesteca!
Am înțeles: știa că băusem înainte de plecare. Îmi atrăgea atenția să nu le amestec pe cele bune - viața în Hristos, cu Spovedanie și Împărtășanie - cu cele rele: băutură și altele...
Tatiana Niculescu ROMANTEAZA SI FALSIFICA biografia Parintelui Arsenie Boca
- Scris de admin
- Categoria părinte: Părintele Arsenie Boca
N-a trecut mult timp și, după broșuri de genul „Convorbiri astrale cu Arsenie Boca”, o altă „capodoperă” parazitară, și-a făcut apariția pe tejghele. Ne referim la cartea „«Ei mă consideră făcător de minuni». Viața lui Arsenie Boca”, scrisă de Tatiana Niculescu și publicată la editura Humanitas (!) pe 15 mai 2018. Aceasta conține „superstiții mai savante”. Redăm câteva exemple de încălzire: „Respirând rar când pe o nară, când pe cealaltă, cu ochii închiși, cel care urmărește dezvoltarea spirituală începe să vadă valuri de culoare gălbuie învârtindu-i-se în jur, în spirale” (p.188), ne asigură autoarea. Unde sunt „caii verzi de pe pereți” se întreba un prieten? Să fie aceasta metoda Tatianei Niculescu de cercetare?
Citește mai mult: Tatiana Niculescu ROMANTEAZA SI FALSIFICA biografia Parintelui Arsenie Boca
„Am crescut cu mitul Parintelui Arsenie Boca”
- Scris de admin
- Categoria părinte: Părintele Arsenie Boca
Pr. Petru Moga: „Am crescut cu mitul Părintelui Arsenie Boca”
de Claudiu Târziu
Părintele Petru Moga
Pe strada Nucilor nr. 9, la intrarea în Câmpina, se află un domeniu parohial cum n-am mai văzut: două biserici superbe, una datând de la 1896, restaurată exemplar, şi una mai nouă, târnosită în anul 2000, de inspiraţie neoromânească, o casă parohială – cea mai veche casă din oraş (1840) – vie şi strălucitoare, deşi ruptă din altă lume, o fostă şură transformată în grădiniţă şi o sală multifuncţională, în care se ţin evenimente culturale şi unde sunt găzduite un mic muzeu şi o bibliotecă bine garnisită cu literatură religioasă. Totul într-un spaţiu larg, aranjat la ac, unde fiecare piatră îşi are rostul ei. Stăpânul „minunii”, Părintele Petru Moga, este ca argintul viu. Autoritar, însă mereu cu zâmbetul pe buze, cu vorba directă şi privirea dreaptă, debordează de energie şi de planuri.
Aşa a reuşit să-i facă pe enoriaşii săi să lucreze cot la cot cu sfinţia sa, timp de un sfert de veac, pentru a dovedi că frumosul n-a pierit de pe lume şi că se poate împlini. Spune că a luat modelul de la Părintele Arsenie Boca, „Sfântul Ardealului”, sub influenţa căruia a trăit o viaţă întreagă. Părintele Arsenie l-a format şi i-a fost „duhovnicul prin excelenţă”. Şi tot de la el a desprins Părintele Petru Moga lecţia frumosului.
Citește mai mult: „Am crescut cu mitul Parintelui Arsenie Boca”
Pe urmele Parintelui Arsenie Boca - Intalnire in temnita
- Scris de admin
- Categoria părinte: Părintele Arsenie Boca
Pe urmele Părintelui Arsenie Boca - Întâlnire în temniţă
(Articol preluat din revista Formula As 5-12 ian 2017, Nicolae Craiut)
La poarta infernului
Înainte de a învăţa de la ruşi metodele sălbatice de smulgere a declaraţiilor de vinovăţie, Securitatea comunistă din România se mai purta cu mănuşi. Agenţii recrutaţi dintre tinerii îndoctrinaţi în şcolile de partid şi îmbrăcaţi în timpul serviciului în uniforme albastre mai rămăseseră cu o oarecare pojghiţă de bună cuviinţă, chiar dacă o afişau ostentativ. Cei doi indivizi care s-au prezentat în biroul meu, aflat la sediul "Cărţii Ardelene" din Braşov, m-au salutat cuviincios şi mi s-au adresat cu amabilitate: "Suntem ofiţeri ai Ministerului de Interne şi vă rugăm să ne însoţiţi până la sediul nostru, pentru o simplă declaraţie". În stradă mă aştepta o dubiţă albă, cu geamurile fumurii. Am fost chiar stingherit de rapiditatea cu care mi s-a deschis uşa maşinii şi am fost invitat să iau loc. Ferestrele vehiculului fiind mate, nu vedeam pe unde trec. M-a cuprins grija doar după ce mi-am dat seama că nu sunt dus la sediul Miliţiei, care se afla în centrul urbei, ci eram transportat mult mai departe. O frână bruscă mi-a dat semn c-am ajuns. Mă aflam în faţa unei porţi grele, de fier, blocată de un grup de femei, după aparenţă ţărănci, purtând coşuri mari, acoperite cu ştergare. Una mai în vârstă mi-a strigat, fără să ţină seama de prezenţa ofiţerilor care mă însoţeau: "Rogu-te frumos, spune-i părintelui Arsenie, de-l vei întâlni, că aşteptăm la poartă să ne trimită binecuvântarea!".
Citește mai mult: Pe urmele Parintelui Arsenie Boca - Intalnire in temnita
Părintele Nifon Boboia, duhovnicul Prislopului de azi
- Scris de admin
- Categoria părinte: Părintele Arsenie Boca
Părintele Nifon Boboia, duhovnicul Prislopului de azi
…O întâmplare petrecută la Schitul Maicilor, a cărei Biserică, prin grija lui Dumnezeu şi, probabil şi la rugăciunile Părintelui Arsenie, în anul 1982, a fost salvată de la demolare, prin supunerea pentru prima dată, în România, la o operaţie de translare a unui monument din locul în care a fost construită, de la poalele Dealului Spirii, şi până la poziţia în care se găseşte acum, în spatele Sediului Serviciului Român de Informaţii, aproape de Mănăstirea Antim[1].
De mic, Părintele Nifon, născut Nicolae, a dorit să-i slujească lui Dumnezeu ca monah: jinduia după lucrul acesta!...
Decretul 410 din anul 1959 – adică acel decret ce va alunga vieţuitorii mănăstirilor în lume, cu precădere fiind urmăriţi dintre aceştia tinerii – îl va prinde pe tânărul Nicolae la Mănăstirea Cozia, după o perioadă de 4 ani şi jumătate în care s-a aflat ca frate de mănăstire şi, în care, a urmat şi cursurile Şcolii de Cântăreţi de la Cozia.
Parintele Nifon Boboia
Citește mai mult: Părintele Nifon Boboia, duhovnicul Prislopului de azi