MISIUNE:

Fundaţia îşi propune să creeze cadrul care să susţină din punct de vedere al resurselor, dezvoltarea de programe şi proiecte care să ajute la refacerea demnităţii statale, deteriorate de acţiuni antisociale, atât în interiorul ţării, cât şi în afara ei.

SCOP:

Crearea unei atitudini propice renaşterii spiritului naţional, prin identificarea şi antrenarea celor „cu sufletul curat şi credinţa în Dumnezeu” (Dan Lucinescu), români adevăraţi, care îşi doresc să facă cu adevărat ceva pentru ca România să-şi recapete conştiinţa pierdută în cei 45 de ani de comunism.

OBIECTIVE:

 • promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine;
 • cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale şi a cultului eroilor;
 • promovarea valorilor intelectuale şi artistice ale tinerilor supradotaţi;
 • dezvoltarea sistemului de învăţământ creştin-ortodox;
 • contribuţia efectivă la formarea civică, culturală şi spirituală a noilor generaţii;
 • desfăşurarea de activităţi bioetice privind conştientizarea opiniei publice asupra efectelor distructive ale deprinderilor negative (traficul de persoane, alcoolismul, fumatul, drogurile, prostituţia, violenţa, pedofilia etc.) şi a utilizării greşite a tehnologiilor (avortul, clonarea umană, eutanasia etc.)

Romnia-ortodox-nationalist-Sfinii-nchisorilor

TIPURI DE ACTIVITĂŢI:

 • producerea şi facilitarea vizionării de producţii audio vizuale, filme de scurt-metraj, eseuri cinematografice, cu conţinut educativ, în spirit civic şi spiritual;
 • editarea, publicarea şi distribuirea unei literaturi selective, care să faciliteze formarea intelectuală şi spirituală, în special pentru noile generaţii;
 • organizarea de conferinţe, cercuri literare şi muzicale, tabere de vară pentru tineret şi studenţi, cursuri, stagii de pregătire care să contribuie la realizarea scopurilor fundaţiei;
 • înfiinţarea de librării-club literare cu numele FUNDAŢIEI, în care să se difuzeze şi să se dezbată publicaţiile FUNDAŢIEI şi ale altor instituţii asemănătoare;
 • înfiinţarea şi exploatarea de ateliere pentru producţia de creaţii populare şi lucrări de artă specifice spaţiului românesc;
  organizarea de voiaje şi excursii în locuri încărcate de spiritualitate sau de mare însemnătate istorică;
 • stabilirea de legături de cooperare şi colaborare cu fundaţii, organizaţii şi instituţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, din sfera culturii şi spiritualităţii, cu scopuri similare;
 • înfiinţarea de grădiniţe, şcoli, licee, instituţii de învăţământ superior şi centre culturale în conformitate cu scopul şi obiectivele FUNDAŢIEI;
 • realizarea activităţilor de voluntariat.

IMPACT ASUPRA GRUPURILOR ŢINTĂ:

Să trezească în societatea civilă o atitudine pro-activă şi etică, să-i adune şi să-i sprijine pe cei care pot şi vor să contribuie activ la realizarea misiunii fundaţiei.

Proiectul îşi propune să producă şi să distribuie cărţi şi filme cu şi despre oameni care au contribuit şi contribuie la menţinerea vie a spiritualităţii româneşti.

 

Cea mai importantă figură promovată este cea a ocrotitorului spiritual al fundaţiei, Părintele ARSENIE BOCA. În oferta de cărţi a fundaţiei se regăsesc câteva dintre titlurile de carte cu, despre şi scrise de părintele, urmând ca oferta să conţină toate titlurile disponibile pe piaţa românească.

 

În exclusivitate, fundaţia prezintă lucrarea domnului Lucinescu Părintele Arsenie Boca, un sfânt al zilelor noastre”.

 

Alte figuri emblematice promovate:

 

DAN LUCINESCU, unul dintre puţinii supravieţuitori ai închisorilor comuniste şi un important om de ştiinţă român. Fundaţia a editat şi distribuie cărţile „Părintele Arsenie Boca, un sfânt al zilelor noastre”, „Destine”, „Aspiraţii”, „Jertfa”, „Lupta”, „Voievodul” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, precum şi filmul documentar-biografic: „Lupta şi jertfa lui Dan Lucinescu”. Găsiţi mai multe informaţii la secţiunea „Cărţi şi filme”.

 

Pr. IUSTIN PARVU, unul dintre cei mai mari duhovnici români, cu care fundaţia a realizat un deosebit film documentar despre viaţa părintelui: „La aniversară - portret Părintele Iustin Pârvu.

 

Dr. IOSIF NICULESCU, un important doctor şi cercetător român, trăitor ortodox, care la cei 96 de ani ai săi, este o „enciclopedie vie” a istoriei româneşti şi a lucrurilor neştiute sau nespuse despre aceasta. Fundaţia a produs şi distribuie filmul documentar „Cultul Maicii Domnului, cu doctor Iosif Niculescu”, în care domnia sa vorbeşte despre viaţa Fecioarei Maria şi despre cum o cinsteşte poporul român pe Maica Domnului.

Iosif Niculescu s-a născut la 27 septembrie 1914 și a plecat la Domnul pe data de 2 ianuarie 2013.iosif nic 2

Clasele primare le-a făcut la Şcoala „Dora D’Istria” (Şcoala Silvestru), între 1921-1924, prima şcoală primară înfiinţată în Bucureşti (1860) de către prinţesa Elena Ghica, având pseudonimul literar Dora D’Istria. La aceeaşi şcoală au învăţat tatăl şi bunicul său.

Între 1925 şi 1932 a urmat cursurile Liceului „Cantemir Vodă”, avându-l ca director pe Vasile Şuteu, profesor de limba germană şi latină. Între anii 1932-1938 este student la Facultatea de Medicină din Bucureşti. În paralel cu cursurile de la Medicină, începând cu anul III, a fost extern şi intern la mai multe spitale din Bucureşti.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani, în familia magistratului Teodor Lucinescu şi a Alexandrinei.dan lucinescu

Absolvent al Colegiul Naţional Militar „N. Filipescu” şi „Ştefan Cel Mare” din Cernăuţi. Absolvent al unor şcoli de zbor cu brevetele A, B şi C luate la Braşov la vârsta de 16 ani. Demisionează din Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie şi se înscrie la Facultăţile de Matematică şi de Fizică la Iaşi. Protestează pe cale intelectuală împotriva doctrinei comuniste din România.

Student în anul III la Iaşi, este arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat de Tribunalul Militar Iaşi ca şef de lot la:

- 15 ani de muncă silnică pentru crimă împotriva ordinii sociale;
- 10 ani de muncă silnică pentru delict de uneltire;
- 8 ani de muncă silnică pentru instigare contra ordinii sociale;
- 5 ani de muncă silnică pentru colportare de materiale interzise.

Timoc este o regiune în Serbia de Nord Est, în care trăiesc aproximativ 300.000 de etnici români (rumâni, cum îşi spun ei) care nu au niciun fel de drepturi pentru o etnie, într-o Europa a secolului 21. Cu mare greutate şi presiuni internaţionale au obţinut 25 de ore de transmisie TV în limba română la un post local şi o singură biserică în care se slujeşte Sfânta Liturghie în limba română! Pentru ei, orice vine din România, în limba română este mană cerească!

Părintele Boian Alecsandrovic este un adevărat erou al zilelor noastre – domnia sa slujeşte la Biserica Româneasca din Timoc, în limba română, rezistând imenselor presiuni care se fac la adresa lui din partea Bisericii Ortodoxe Sârbe. Întâlnirea cu domnia sa şi cu domnul Dusan Parvulovici, coordonatorul proiectului TV în limba română, ne-a inspirat să iniţiem un proiect numit: „Filme pentru românii din Timoc” prin care să adunăm în primul rând filme româneşti cu folos duhovnicesc, filme artistice clasice şi filme documentare, cu drepturi de difuzare la televiziune (cei mai mulţi dintre fraţii noştri din Timoc nu ştiu să citească şi să scrie în limba română, pentru că nu au avut şi nu au o şcoala în limba română).  În luna  decembrie 2009, au ajuns în Timoc peste 60 de filme româneşti donate de către membrii şi prietenii fundaţiei noastre. Aşteptăm în continuare implicarea dumneavoastră!

Toate producţiile audio-video produse de fundaţie vor merge şi la românii din Timoc!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.