logo 300pxInterviu Q Magazine: „La Centrul Sf. Alexandra există sprijin pentru femeile în criză de sarcină”

Există un loc în București unde părinţii şi copiii pot fi ajutaţi să depășească crizele. Q Magazine l-a vizitat şi a discutat cu
Alexandra Nadane, directorul executiv al Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

MAI MULT SPRIJIN
S-a deschis recent Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”. Care este scopul acestui proiect?

Educația pentru sănătate versus educația sexuală – o bătălie a resurselor
Rodica Bărbuță & Camelia Moldovan, Fundația MATCA 2000

Preluat de pe culturavietii.ro

children-1600x2560

De la bun început trebuie să spunem că ne numărăm printre organizațiile care nu numai că susțin necesitatea Educației pentru sănătate în școală ci chiar pledează pentru ea și pentru parteneriatul între factorii din sistemele de educație și de sănătate. Este și motivul pentru care, în anul 2011, am elaborat și susținut într-o conferință internațională a medicilor, alături de colegii din consorțiu, lucrarea „Sănătatea și educația – domenii de convergență interdisciplinară”.

prostitutia_infantilaSursa foto

Scrisoarea deschisă a Alianței Părinților : 
„Dansul la bară pentru fetițele de 6-12 ani – un pas spre prostituția infantilă”

Doamnă Primar Gabriela Firea,
Domnule Ministru Mircea Dumitru,
Domnule Comisar Marius Voicu,

Am aflat cu stupoare de organizarea în data de 10 septembrie a.c. la Palatul Național al Copiilor din București a unui „concurs” de dans la bară în cadrul căruia o secțiune importantă este dedicată copiilor între 6 și 12 ani.  
Spectacolul „Miss pole dance România” a primit toate aprobările iar câștigătoarea va dansa pe 16 septembrie în cadrul unui alt spectacol cu participanți din alte țări ce se va desfășura tot la Palatul Național al Copiilor.

Organizatorii au declarat că doresc să „elimine stereotipurile față de acest sport” care își are originea în dansul din barurile de striptease, având o evidentă conotație sexuală. Nu înțelegem însă cum se va proceda în acest sens când copiii vor urca pe scenă și vor dansa înținute sumare urmând a fi filmați și aplaudați de către adulți. Culmea ironiei, pe scena unei instituții emblematice pentru educația copiilor din România.

milostenie_foto_copy

Noua pagină de internet: http://milostenie.ro este un site umanitar creştin-ortodox, creat cu scopul de a pune umărul la ajutorarea atâtor oameni în suferinţe, care nu reuşesc să iasă la liman fără ajutorul semenilor.

Milostenie.ro promovează milostenia creştină si ajutorarea semenilor, găzduind:

- oferte de ajutor pentru semenii nevoiaşi sau cu alte necazuri, din partea celor care au posibilitatea sau dorinţa să ajute din prisosul sau chiar din puţinul lor

- cereri de ajutor de diverse naturi, din partea diverselor categorii de persoane cu situatii problematice (cazuri umanitare, familii sărace sau cu alte dificultăţi, persoane bolnave sau cu dizabilităţi, alte categorii defavorizate)

- alte cereri de ajutor din partea instituţiilor din zona socială ortodoxă care au nevoie de sprijin (aşezăminte sociale de diverse tipuri, fundaţii creştine care oferă diverse servicii comunităţii)

- prezentări ale situaţiilor unor parohii sărace, ale căror preoţi au iniţiat diferite proiecte de ajutorare

- prezentări ale unor proiecte de renovare sau construire de biserici sau mânăstiri

- prezentări ale acţiunilor unor fundaţii şi asociaţii private din sfera socială

798401_544140158938475_1603966218_o„Relația cu Hristos este totul!” – interviu cu Vlad Miriță

-Avem onoarea, iubiţi cititori ai blogului ”Tineri spre fericire”, să-l avem astăzi invitat pe Vlad Miriță, un muzician mult îndrăgit de noi. Vlad, când ţi-ai descoperit talentul muzical şi ai decis să-l pui în valoare?

-Mi s-a spus la o oră de religie în clasa a 6-a că am voce şi am fost sfătuit să urmez cursurile la seminarul teologic în viitor. N-am făcut aceasta, dar mama mea a insistat foarte mult să urmez totuşi cursuri de canto la Şcoala de Artă din Târgovişte. Aşa am început.

-In afară de muzică, ce te-ai vedea făcând?

-Când întrebarea o primeam acum câţiva ani, spuneam deseori că m-aş vedea făcând afaceri. Acum spun că aş face agricultură.

-Care au fost persoanele semnificative ce ţi-au călăuzit drumul devenirii?

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.