afis_Sfarsit_de_lumiA

Cu bucurie vă invităm la lansarea cărţii Sfârşit de lumi scrisă de Dan Lucinescu, fost deţinut politic, inventator şi membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi nu în ultimul rând fondatorul Fundaţiei.

Vineri, 13.09.2013, ora 18:00, la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff nr.3) în cadrul Librăriei Cărtureşti (etajul 1 - intrarea se face prin curtea din spatele Muzeului Ţăranului Român).

Cartea Sfârşit de lumi încearcă să surprindă evenimentele dramatice ce s-au petrecut după ocuparea României de către Uniunea Sovietică odată cu data de 23 august 1944.

ADORMIREA MAICII DOMNULI 2 BOTEZUL DOMNULUI 2 BUNA VESTIRE 2
CINA CEA DE TAINA 2 COBORAREA LA IAD A MANTUITORULUI 2 Deisis
DREPTUL IOACHIM 2DREAPTA ANA 2 EPISCOPUL GALACTION STANGA 2 HRISTOS IN MORMANT PIETA 2
INALTAREA DOMNULUI 2 INGERUL VESTIND INVIEREA 2 INMULTIREA CELOR CINCI PAINI SI DOI PESTI 2
INTALNIREA MAICII DOMNULUI CU ELISABETA 2 INTAMPINAREA DOMNULUI 2 INTRAREA IN BISERICA A MAICII DOMNULUI 2
INTRAREA IN IERUSALIM A DOMNULUI 2 IONA INGHITIT DE CHIT 2 MAICA DOMNULUI ORANTA 2
Maica Domnului 1 Oranta MARTURISITORI SI PARINTI NECANONIZATI 2 NASTEREA DOMNULUI 2
NASTEREA MAICII DOMNULUI 2 NUNTA DIN CANA 2 PantocratorProiect

  

POGORAREA SF. DUH 2 SCHIMBAREA LA FATA 2 SF. CALINIC DE LA CERNICA 2
SF. CUV. DIONISIE EXIGUL 2 SF. CUV. GHEORGHE DE LA CERNICA 2 SF. CUV. GHERMAN DIN DOBROGEA 2
SF. CUV. IOAN CASIAN ROMANUL 2 SF. CUV. IOAN IACOB DE LA NEAMT 2 SF. CUV. IRODION DE LA LAINICI 2
SF. CUV. NICODIM DE LA TISMANA 2 SF. CUV. PARASCHEVA DE LA IASI 2 SF. CUV. TEODORA DE LA SIHLA 2
SF. DIAC DONAT SI SF. DIAC ERMIL 2 SF. GRIGORIE DASCALU 2 SF. GRIGORIE TEOLOGUL 2
SF. IER. TEOTIM SI BRETANION AI TOMISULUI 2 SF. IOAN GURA DE AUR 2 SF. IOSIF CEL NOU DE LA PARTOS 2
SF. MARE MUCENIC IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA 2 SF. MARTIRI BRANCOVENI 2 SF. MC. FILOFTEEA 2
SF. VASILE CEL MARE 2 SF. VOIEVOD NEAGOE BASARAB 2 SF. VOIEVOD STEFAN CEL MARE 2
SFANTA TREIME 2 SFINTI ROMANI 2 SINODUL 2 ECUMENIC 2
  TOMA PIPAIND COASTA LUI HRISTOS 2  

 

Dragii noștri prieteni,

Postul cel Mare, al Sfintelui Paști, a început, cu ajutorul lui Dumnezeu, ieri, 27 februarie.  În primele zile ale postului în bisericile noastre se citește/cântă Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. 

Părintele Alexander Schmemann spune despre acest canon că are rolul „să ne descopere păcatul și, astfel, să ne conducă spre pocăință; să descopere păcatul, nu prin definiții și însiruiri, ci printr-o adânca meditație asupra măreței istorii biblice, care este, cu adevărat, o istorie a păcatului, a pocăinței și a iertării“. 

Fiecare eveniment evocat în acest canon este prezentat și ca realitate a vieții noastre, oferindu-ne ocazia să conștientizăm păcatul, să ne pocăim și să nădajduim în mila lui Dumnezeu. 

Să avem un post binecuvântat, cu folos și ajutor de la Bunul Dumnezeu! 
Postul
16996302_698002023714279_6166552496149951351_n              
                Cuvântul de învățătură
             al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din Lumina de pe munte

”Iată ce ne învaţă Iisus: mai întâi însuşi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice cândva: «Pildă de viaţă v-am dat vouă!». Deci nouă ne trebuie post, pentru înfrânarea patimilor, pentru subţierea minţii, pentru sporirea în noi a Duhului Sfânt, care ne descoperă căile mântuirii. Postul ne ajută să înţelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul. El e un toiag de drum prin viaţa aceasta cu trup pieritor spre veacul viitor, în care trebuie să ne deprindem de-aici.

Dar să nu ţinem postul într-un înţeles îngust. (Sublinierea noastră) Căci sunt unii care cred că a nu mânca carne, şi cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca săse cheme că ai postit. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: clevetind, muşcând cu gura, osândind cu vorba şi ucigând cu gândul. Postul nu e, mai ales în creştinism, numai un regim al stomacului. [...]  A face din post numai o chestiune de stomac însemnează a îngusta rostul cu care a postit Iisus; - ceea ce ar fi o ocară. [...]
Iată cum vede Domnul nevoinţa postului: tot ca o împlinire cu lucrul, o trăire a iubirii de oameni. (Sublinierea noastră) Dar lucru vrednic de luat aminte din cuvântul acesta sunt urmările unui atare post; urmări cu refacerea sufletului tău şi urmări pentru o ţară de oameni. De bună seamă că un atare post, ţinut la o înălţime de vederi, e un egal al rugăciunii neîncetate, care, amândouă reţin pe Dumnezeu în zidire şi scot afară pe draci.” 

Sursa text: Părintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 42, 43 
 

Vă mulțumim tuturor celor care ați participat săptămâna trecută le dubla lansare de carte organizată de noi. Prezența dumneavoastră a contribuit la frumusețea și dinamica evenimentului, suntem bucuroși să știm că cele două cărți lansate vor fi citite de dumneavoastră! Așteptăm pe adresa noastră, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., părerea dumnea-voastră despre eveniment, invitați și. desigur, despre cele două cărți după ce le veți fi lecturat.


Pentru cei care nu ați putut fi prezenți la eveniment, vă anunțăm că cele două cărți lansate pot fi cumpărate de la sediul nostru sau comandate din magazinul nostru online astfel:
CARTILE2
INVITAȚII




bocars





                   Cuvântul de învățătură
                al Părintelui Arsenie Boca


Fragment din IISUS?  - NECUNOSCUT...

„Cărturarii nu-L cunosc şi Îl urăsc. De ce ?
Fiindcă viaţa lor e în contrazicere cu Viaţa lui Iisus. «Faptele lor nu-i lasă să creadă în Dumnezeu» (Oseia 5,4). «Înţelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean şi nu sălăşluieşte în trupul supus păcatului. Duhul cel Sfânt, povăţuitorul oamenilor, fuge de vicleşug, se depărtează de minţile nepricepute şi se dă la o parte când se apropie fărădelegea» (Înţelepciunea lui Solomon 1,4-5).
Trufia ştiinţei, autonomia raţiunii, magia necredinţei, astea sunt temeiurile pe care stau cărturarii vremurilor şi cu ele-L cenzurează pe Iisus.
Acestora, Iisus nu le va fi cunoscut niciodată.
De aceea Iisus a fericit pe cei simpli."


Sursa text: Părintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 312, 313

Dragii noștri prieteni,


Mai sunt două zile până la

La eveniment se va vorbi despre cele două cărți și, mai ales, despre Părintele Arsenie Boca, pictura sa de la Drăgănescu, rolul marcant pe care l-a jucat Sfinția Sa în viața doamnei Aspazia Oțel Petrescu precum și în susținerea sa în anii de temniță grea din timpul comunismului. 

Vă așteptăm cu mare drag și cu speranța că în acest mod vom avea șansa de a descoperi cum poate Sfântul Înger păzitor să ne ajute să trecem prin cele mai grele momente ale vieții precum și tainele lăsate nouă de Sfântul Părinte Arsenie Boca. 

Joi, 23 februarie 2017, orele 18:00.
Colegiul National Ion Neculce, Str. Ion Neculce nr. 2, Sector 1, Bucuresti, Sala de Festivitati. 
 

afis_web
Directionati

VĂ MULȚUMIM!
Cea mai simplă dar eficientă acţiune de sprijinire a Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca, fără a scoate bani din buzunar, este direcționarea a  2 % din impozitul anual pe venit către fundația noastră.
Acest lucru se poate face acum, în lunile de început de an, până spre sfârșitul lunii mai 2017 (25 mai 2017 este data limită de trimitere a formularului completat - data poștei).
Cine dorește să ne ajute în acest mod, vă rugăm să citiți toate detaliile cu privire la acest mod legal de ajutor a fundației noastre. 
Pentru cei dintre dumneavoastră care cunoașteți deja procedura prin care ne puteți ajuta, puteți descărca formularul cu datele fundației noastre, urmând doar să adăugați datele personale în câmpurile corespunzătoare din formular.
Lansare de carte

Vă invităm LUNI 27 FEBRUARIE 2017, ora 17,30, la LIBRĂRIA MIHAI EMINESCU, la
lansarea cărţii „VALEA NISTREI” de Corneliu Dida, un roman al Rezistenţei anticomuniste.



„Această carte se dedică memoriei tuturor acelora care au pierit sau pătimit, pentru patria lor, în închisorile politice ale celor cinci decenii de neîntreruptă dictatură din istoria României moderne.” 
image001

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.