Nuferi în pustie este o lucrare ce se doreşte a fi o ofrandă adusă unor oameni care au reuşit să răspundă chemării lui Dumnezeu de a se dezbrăca de omul vechi şi a se îmbrăca în haina luminoasă a lui Hristos - omul cel nou răscumpărat şi înnoit prin jertfa mântuitoare de pe cruce.

NuferiCopertamb

Primele rânduri au fost aşternute în primăvara anului 2013, ca produs al parcugerii altor două scrieri: Nebunul părintelui Savatie Baştovoi şi VieţileElenaBlanaru2 sfintelor care mai înainte au fost desfrânate redactate de maica Benedicta Ward. Întreaga redactare a durat, cu harul Duhului Sfânt, 4 ani de zile, fiind finalizată în seara zilei de prăznuire a Cuvioasei Maria egipteanca, cea după care a fost conturat personajul Maria al cărţii noastre.                                                           Elena Blănaru>

Cărți de succes la sediul fundației noastre

Vă semnalăm și vă invităm să citiți două cărți semnate de doamna profesor universitar dr. AURELIA BĂLAN MIHAILOVICI*, bună prietenă și membră a fundației noastre: „Grecia creștină - Ghid de pelerinaj”, apărută în 2015 la Editura Charisma și „Istoria culturii și civilizației creștine” (Vol. I și II), apărută într-o versiune revăzută și adăugită în anul 2016 la Editura Arsenie Boca. Cărțile, apărute într-o prezentare frumoasă și îngrijită, sunt rodul unei munci perseverente de-a lungul mai multor ani de zile.

Încercăm să conturăm pentru cei interesați în câteva fraze aceste două cărți:

GRECIA CREȘTINĂ - Ghid de pelerinaj
Editura Charisma, 2015, cartonată, 314 pag, 45 lei.

grecia crestina ghid„În urma numeroaselor pelerinaje întreprinse de-a lungul vieţii, doamnă Aurelia Bălan-Mihailovici, prof. univ. dr. şi reputat lingvist, a încercat să afle cât mai multe informaţii despre lăcaşurile de cult – biserici şi mănăstiri – ale Elladei.
Lucrarea de faţă îşi propune o cunoaştere mai aprofundată a ortodoxiei acestei ţări însorite, prin prezentarea bisericilor şi a sfinţilor ocrotitori, ale căror sfinte moaşte se află la loc de cinste şi de închinare pe tot cuprinsul Greciei, dând mărturie despre evlavia poporului grec.
Departe de a putea cuprinde toată bogăţia cu care este înzestrată această ţară din punct de vedere creştin, cartea constituie un reper pentru pelerinii care doresc să se documenteze înainte de a porni la drum, dar şi pe parcursul călătoriei, cu privire la obiectivele cele mai importante care merită a fi vizitate.

Imaginile cu biserici, de o calitate tipografică deosebită, trezesc cu atât mai mult impulsul de a fi vizitate.Explicaţiile autoarei, minuţios documentate atât la faţa locului, cât şi în urma studiilor în domeniu, aduc un plus de originalitate lucrării.” (Sursa text)

„Când străbați Grecia te întâlnești cu insule mai mari sau mai mici, în care s-au păstrat mănăstiri cu o veche tradiție în ceea ce privește multa credință și evlavie a monahilor,în care prezența și binecuvântarea Domnului Iisus Hristos și a Maicii Domnului sunt întărite de moaștele sfinților aduse din alte părți sau ale celor care au slujit în aceste mănăstiri și au rămas, prin sfințenie, până astăzi moșteniri de preț în interiorul mănăstirii. Harul și binecuvantarea sfinților sunt simțite din belsug de toți credincioșii pelerine care, cu timp și fără timp, cu venituri adesea modeste, se nevoiesc să străbată drumul cu autocarul sau vaporul ca să ajungă la sfinții făcători de minuni, spre a primi ajutorul de care au atâta nevoie, în lumea ultramodernă care s-a îndepartat de Dumnezeu.” (fragment din carte)

70210_2wqpantocrator

Urma pașilor Tăi…

Și de mâine înainte, nu mă voi mai uita cu capul în sus, să văd până unde se înalță trufia omenească, ci îmi voi pleca privirile în jos, să caut urma pașilor lui Iisus.

Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios ”Urma pașilor Tăi…” este menit să deschidă mințile și sufletele spre a vedea în Hristos toată Calea, Adevărul și Viața.

Florin_CaragiuBiserica_din_casa_ed_2

În ce măsură stilistica textului lui Florin Caragiu este cea a unui matematician cu cunoștințe de teologie ori cea a unui teolog cu deprinderi și gândire de matematician rămâne să cântărească cititorul. Atât pentru cei căsătoriți, cât și pentru cei ce încă mai lo­­­cuiesc împreună cu părinții, fundamentul principal al Bi­se­ricii Universale trebuie să îl constituie familia, care se pre­­zintă ca o mică Biserică de acasă.

PatericLansarea mult asteptatei carti „Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I”, de Sfantul Iustin Popovici - Joi, 9 martie, de la ora 19:00.

Căutare site

Noutăți Magazin

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.