Sf. Isaac Sirul - Cuvinte pentru nevoință

Email
Prețul de vânzare 50,00 lei
Descriere

AUTOR: Sf. Isaac Sirul
TITLU: Cuvinte pentru nevoință
EDITURA: Reîntregirea
CARACTERISTICI: Format 15x21 cm; 588 pagini; cartonată
DETALII/ DESCRIERE: „Sfântul lsaac se ocupă în mod deosebit de intens cu patru teme capitale, legate însă de o mulțime de altele subordonate acestora: a) importanța nevoințelor și a greutăților pentru desăvârșirea omului, temă în care manifestă o inrudire cu Marcu Ascetul; b) importanța smereniei, în a cărei descriere e poate cel mai mare maestru; c) rolul cunoscător al «simțirii», în care este un predecesor al sfântului Simeon Noul Teolog; d) descrierea insistentă a stării de liniște, strâns legată cu cea a rugăciunii neîncetate și a dragostei. 
Despre smerenie, el zice: «A vorbi despre smerenie înseamnă a vorbi despre Dumnezeu Însuși», «Smerenia întrece toată zidirea», «Smerenia e o putere ce îmblânzește fiarele și anulează veninul șerpilor» (Cuv. XX). «Smerenia e haina lui Dumnezeu», spune în alt loc.”  (Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae)

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.