Sf. Isaac Sirul - Cuvinte pentru nevoință

Email
Prețul de vânzare 50,00 lei
Descriere

AUTOR: Sf. Isaac Sirul
TITLU: Cuvinte pentru nevoință
EDITURA: Reîntregirea
CARACTERISTICI: Format 15x21 cm; 588 pagini; cartonată
DETALII/ DESCRIERE: „Sfântul lsaac se ocupă în mod deosebit de intens cu patru teme capitale, legate însă de o mulțime de altele subordonate acestora: a) importanța nevoințelor și a greutăților pentru desăvârșirea omului, temă în care manifestă o inrudire cu Marcu Ascetul; b) importanța smereniei, în a cărei descriere e poate cel mai mare maestru; c) rolul cunoscător al «simțirii», în care este un predecesor al sfântului Simeon Noul Teolog; d) descrierea insistentă a stării de liniște, strâns legată cu cea a rugăciunii neîncetate și a dragostei. 
Despre smerenie, el zice: «A vorbi despre smerenie înseamnă a vorbi despre Dumnezeu Însuși», «Smerenia întrece toată zidirea», «Smerenia e o putere ce îmblânzește fiarele și anulează veninul șerpilor» (Cuv. XX). «Smerenia e haina lui Dumnezeu», spune în alt loc.”  (Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae)

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.