ȘTIRILE NOASTRE

Buna vestire 480x640 480x640Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BUNA-VESTIRE”
„Aceasta nastere a lui Dumnezeu in faptura sa e de fapt o renastere a omului, - proces care a fost anuntat, pregatit si care a evoluat logic in istorie. Aceasta insemneaza cuvintele : «La plinirea vremii».
Ceea ce e greu de priceput e aceasta: cum e cu putinta ca

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Informatii de ultima ora

Prislop 26
Vă invităm ca în primăvara acestui an important, când a fost proclamat de către Biserica Ortodoxă Română Sfântul Cuvios Mărturistor Arsenie de la Prislop, să călătoriți alături de noi în acest pelerinaj de suflet la Mănăstirea Prislop.
Vă transmitem mai jos detaliile despre programul acestor două zile:

Plecarea din București va fi sâmbătă, 3 mai 2025, la ora 7:30 dimineața, iar întâlnirea va fi la ora 7:15. Ne vom întâlni și vom pleca din parcarea centrală amenajată în Piața Victoriei.

Ajunși la Silvașul de Sus, vom merge în Sfânta Mănăstire Prislop și ne vom închina la mormântul Părintelui Arsenie Boca, apoi vom pleca spre Hațeg, locul în care vom avea cazarea și masa de seară.
A doua zi, duminică de dimineață vom participa la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Prislop, iar după terminarea slujbei vom servi prânzul în aceeași locație în care am fost cazați.
Cu ajutorul Domnului, întoarcerea în București va fi în seara zilei de duminică, 4 mai 2025.

Costul pelerinajului, este de 465 lei/ persoană și va include următoarele servicii:
- transportul cu autocarul
- cazarea la pensiune, în camere, cu baie proprie.
- cina de sâmbătă și prânzul de duminică, cu meniu fix același pentru toți participanții.

Vă invităm să vă înscrieți plătind avansul/ integral până la data de 15 aprilie 2025, inclusiv.
Costul pelerinajului este pentru participarea unui număr de minim 40 persoane.
Plata se poate face numerar la sediul fundației noastre sau prin OP în contul nostru cu mențiunea, la detalii de plată: „pelerinaj Prislop”.
Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: birou@fundatiaarsenieboca.ro.
Pentru înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil și adresa de email.
Pentru alte informații sau clarificări apelați / mesaj la nr de telefon 0760 141 744.

NOTĂ:
1. Persoanele care se răzgândesc nu vor primi banii achitați pentru rezervarea locului, decât dacă vor găsi înlocuitor.
2. Pelerinii care nu vor să servească masa, din diferite motive, nu vor avea reducere din prețul pelerinajului!! (calculația pelerinajului este fixă - 465 lei/persoană și include serviciile specificate în rândurile de mai sus).
Rezervarile pentru acest pelerinaj vor fi confirmate doar ca urmare a efectuării avansului.
Persoanele care s-au înscris vă rog să efectuați plata pelerinajului, avans sau integral, în cel mai scurt timp!

Vă așteptăm, cu drag, alături de noi!

EVENIMENTE / INVITAȚII

478653087 685500430471051 5064234653706133749 n
Sâmbătă, 29 martie 2025, în cadrul și la finalul Lunii pentru viață 2025, va avea loc a 15-a ediție a Marșului pentru Viață, eveniment care se desfășoară în București și în sute de localități din România și Republica Moldova.
TEMA acestui an: Fiecare OM contează!

Untitled Document

"Şi fu tuturor tată milostiv, asemănându-se Domnului ceresc, care străluceşte soarele Său şi ploaia şi peste cei buni, şi peste cei răi, cum arată Sfânta Evanghelie“ (Cronicarul Gavriil Protul) - Măria sa, Neagoe Basarab, domnitorul care a îndemnat cele mai multe minţi şi condeie să se avânte la cercetare şi scris.

"Am învăţat din viaţa Măriei Sale că nu este sfârşit pocăinţei, nici dragostei dumnezeiesti, şi că sufletul însetat după Domnul se vede pururea la începutul căii, şi nu ştie că se înalţă din putere în putere şi că pune suişuri în inima sa…"
(Monahia Platonida – Schitul Ostrov, 1551)

Nicolae Iorga a descris-o pe Despina Miliţa drept “unul dintre cele mai curate chipuri de doamne române." Foarte evlavioasă, Despina a fost fiică de despot, soţie, mamă, soacră şi cumnată de voievod şi a trecut la Domnul îmbrăcată în haină monahală, cu numele Platonida.
Neagoe_Basarabarticol monahia-platonidaarticol

coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaA
coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaB

Semnal editorial si publicistic - Ciprian Voicilă, “Sfinţii de lângă noi”, (Întâmplări. Portrete. Reflecţii), Editura Areopag, Bucuresti, 2014, 272 pagini

Sociolog la Muzeul Tăranului Român, scriitorul Ciprian Voicila a publicat recent un nou volum dedicat oamenilor deosebiţi pe care i-a intâlnit în perimetrul bisericii. „Sfinţii de lângă noi. Portrete. Amintiri. Reflecţii”, volum apărut la Editura Areopag din Bucureşti, cuprinde „exemple adevărate de oameni ai lui Dumnezeu, ascunşi uneori în cei mai «ciudaţi şi necăjiti oameni»”.Autorul însuşi afirmă ca lucrarea sa „este un exerciţiu de admiraţie faţă de oamenii remarcabili pe care i-am întâlnit în ultimii ani“. Mai multe amănunte le găsiţi, aici, în frumoasa recenzie făcută de Stelian Gamboş.

 


Untitled Document

„Sunt pruncul din pântecul morţii lepădat în scutecul durerii. [...] Alături de fraţii de suferinţă, purtând aceleaşi măşti ale groazei, depun mărturie despre lumea făcută din minciună şi ură, despre cele făcute şi mai ales despre cele nefăcute.”

Mihai Buracu, Eu sunt scribul… Amintiri şi poezii din închisoare

coperta_Mihai_BuracuMica

Unul dintre cele mai valoroase volume de memorialistică despre fenomenul Piteşti, cartea îmbină relatarea unor scene traumatizante de tortură cu meditaţia filozofică, într-un registru marcat de emotivitate şi sensibilitate. Mihai Buracu resimte visceral loviturile fizice şi psihologice deopotrivă, năucit de dezlănţuirea bestială a agresorilor. Eu sunt scribul… cuprinde atât relatarea autorului despre experienţa sa în Piteşti (dar şi la Târgşor, Canal sau Borzeşti), cât şi poeziile pe care le-a compus în timpul detenţiei ori articolele publicate după 1990, toate puse în valoare de un studiu introductiv despre prezenţa lui Mihai Buracu în arhivele Securităţii.

Mihai Buracu (1930-2011) s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti. A cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4-spital. După eliberare a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Filologie din Iaşi, secţia română-istorie, şi a lucrat ca bibliotecar şi profesor de limba şi literatura română în Prăjeni, Coarnele Caprei, Cotnari, Strehaia şi, din 1967, la Liceul Economic din Turnu Severin. A fost membru fondator al PNŢ Mehedinţi şi senator de Mehedinţi (1992-1996).

Volumul, apărut la Editura Filos (Mioveni, 2012) se bucură de o prefaţă de Sorin Lavric, cuvânt înainte, studiu introductiv şi adnotări de Alin Mureşan. Începând de astăzi îl puteţi găsi şi în oferta magazinului nostru virtual.

 

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Pravila albă

EDITURĂ: Agaton

PREȚ: 3 RON

CARACTERISTICI: 10 x 14 cm, 64 pagini 

DETALII/DESCRIERE: «Erau multe şi mari pricinile pentru care trebuia un leac puternic ca acesta. Iată-l, dat la îndemâna tuturor – unora spre bucurie mare, altora spre supărare mare. „Cei ce au păzit cu sfinţenie pravila cea sfântă, sfinţise-vor şi cei ce au învăţat-o, vor şti ce să răspundă» (Înţ. 6, 10).
Părintele Arsenie Boca 


AUTOR:  Virgiliu Gheorghe

TITLU: Efectele micului ecran asupra minții copilului

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 8 RON

CARACTERISTICI: 13 x 20 cm , 128p

DESCRIERE: Deficiențele de atenție și de concentrare, slăbirea capacităților mentale, a puterii de judecată și a motivației sunt probleme care se află de câteva zeci de ani în atenția cercetătorilor din lumea occidentală. În ultima vreme, aceste afecțiuni au început să fie observate și la multi dintre copiii și tinerii din țara noastră, sindromul anunțându-se a avea o largă răspândire în următorii 10 ani.

 



TITLU: Starețul Dionisie - duhovnicul de la Sfântul Munte Athos

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 12 RON

CARACTERISTICI: 14 x 21 cm , 304 pagini + 8 planse color

DESCRIERE: Volumul cuprinde, pe lângă dialogurile purtate cu bâtrânul avvă, un prolog semnat de Arhim. Efrem, stareţul Măn. Vatopedu, un cuvânt de introducere al ucenicilor părintelui Dionisie şi o scurtă biografie a acestuia. Temele pe care sunt purtate dialogurile sunt: viaţa mirenilor, modernismul, ortodoxia, ecumenismul, lupta cu patimile, despre preoţie, către tineri, despre post, spovedanie şi împărtăşanie, asupra rugăciunii minţii ş.a. precum şi “prima sută de capete ale Stareţului Dionisie”.
Cităm câteva astfel de capete, cuvinte puternice şi pătrunzătoare:
* O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite.
* Dumnezeu este dragoste. Cine are dragoste, este în Dumnezeu. Dumnezeu este pace. Trebuie dragoste de aproapele, dar nu numai de cei prieteni, ci şi de vrăjmaşi.
* Egoismul e ca războiul atomic pentru călugăr.
* Mântuirea atâta-i de uşoară dacă suntem noi sinceri, dar dacă suntem vicleni, vai de capul nostru.

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.