ȘTIRILE NOASTRE

MantuitorulCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din "IISUS? - NECUNOSCUT..."
„Carturarii nu-L cunosc si Il urăsc. De ce ?
Fiindca viata lor e in contrazicere cu Viata lui Iisus. «Faptele lor nu-i lasa sa creada ]n Dumnezeu» (Oseia 5,4). «Intelepciunea

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

Informatii de ultima ora

traditii si obiceiuri de mos nicolae de ce se pun cadouri in ghete in seara de 5 decembrie 495202
Dragii noștri,

Cu voia Domnului, sâmbătă, 7 decembrie a.c., vom organiza ultima vizită din acest an la Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din comuna Slobozia, județul Giurgiu, aflat în grija părintelui Valentin Ștefan și a doamnei preotese Veronica Ștefan.
În continuarea tradiției începute în anii trecuți, cu ocazia sărbătorii de Sf. Nicolae, am vrea să le aducem copiilor câte un cadou corespunzător dorinței fiecăruia (informațiile și actualizarea listei cu dorințele fiecăruia, le puteți solicita la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu).

Puteți să contribuiți prin virarea unei sume de bani cu precizarea „Cadou pentru Giurgiu” sau să achiziționați chiar dumneavoastră un obiect de pe listă și să îl aduceți la sediul Fundației până cel târziu în data de 05.12.2024, ora 15:00.
De asemenea, orice alt ajutor pentru asigurarea nevoilor de hrană și întreținere curentă, cât și pentru susținerea lunară a burselor din proiectul „Adoptă un licean de la Giurgiu”, este bine-venit.
Vă reamintim că puteți dona sumele în următorul cont (cu specificarea destinației pe care doriți să o dați sumelor transferate):

FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Exim Bank – Sucursala Domenii

În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până miercuri, 04 decembrie 2024.
Persoană de contact: Simona Șandru, telefon 0760 141 744, e-mail sandrusimona@yahoo.com.
Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.
Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Sfântul nostru Părinte, Sf. Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop, să vă aibă sub ocrotirea Sa!
Doamne, ajută!

EVENIMENTE / INVITAȚII

concert caritabil muzica folk 2024
Pe data de 5 noiembrie, de la ora 18.30, la Sala Dalles, vă invităm la un concert caritabil de muzică folk cu invitați excepționali.
S-a alăturat evenimentului nostru un mare și îndrăgit artist al muzicii folk, Mircea Vintilă.
Suntem onorați că a acceptat invitația noastră și că va cânta, alături de Marius Bațu și, în deschidere, Ana Teodora.
Le mulțumim tuturor celor trei artiști, care vor cânta pentru educație și, mai ales, pentru inimile noastre!
Nu uitați să achiziționați un bilet,

...
Untitled Document

"Şi fu tuturor tată milostiv, asemănându-se Domnului ceresc, care străluceşte soarele Său şi ploaia şi peste cei buni, şi peste cei răi, cum arată Sfânta Evanghelie“ (Cronicarul Gavriil Protul) - Măria sa, Neagoe Basarab, domnitorul care a îndemnat cele mai multe minţi şi condeie să se avânte la cercetare şi scris.

"Am învăţat din viaţa Măriei Sale că nu este sfârşit pocăinţei, nici dragostei dumnezeiesti, şi că sufletul însetat după Domnul se vede pururea la începutul căii, şi nu ştie că se înalţă din putere în putere şi că pune suişuri în inima sa…"
(Monahia Platonida – Schitul Ostrov, 1551)

Nicolae Iorga a descris-o pe Despina Miliţa drept “unul dintre cele mai curate chipuri de doamne române." Foarte evlavioasă, Despina a fost fiică de despot, soţie, mamă, soacră şi cumnată de voievod şi a trecut la Domnul îmbrăcată în haină monahală, cu numele Platonida.
Neagoe_Basarabarticol monahia-platonidaarticol

coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaA
coperta_tipar_carte_Ciprian_VoicilaB

Semnal editorial si publicistic - Ciprian Voicilă, “Sfinţii de lângă noi”, (Întâmplări. Portrete. Reflecţii), Editura Areopag, Bucuresti, 2014, 272 pagini

Sociolog la Muzeul Tăranului Român, scriitorul Ciprian Voicila a publicat recent un nou volum dedicat oamenilor deosebiţi pe care i-a intâlnit în perimetrul bisericii. „Sfinţii de lângă noi. Portrete. Amintiri. Reflecţii”, volum apărut la Editura Areopag din Bucureşti, cuprinde „exemple adevărate de oameni ai lui Dumnezeu, ascunşi uneori în cei mai «ciudaţi şi necăjiti oameni»”.Autorul însuşi afirmă ca lucrarea sa „este un exerciţiu de admiraţie faţă de oamenii remarcabili pe care i-am întâlnit în ultimii ani“. Mai multe amănunte le găsiţi, aici, în frumoasa recenzie făcută de Stelian Gamboş.

 


Untitled Document

„Sunt pruncul din pântecul morţii lepădat în scutecul durerii. [...] Alături de fraţii de suferinţă, purtând aceleaşi măşti ale groazei, depun mărturie despre lumea făcută din minciună şi ură, despre cele făcute şi mai ales despre cele nefăcute.”

Mihai Buracu, Eu sunt scribul… Amintiri şi poezii din închisoare

coperta_Mihai_BuracuMica

Unul dintre cele mai valoroase volume de memorialistică despre fenomenul Piteşti, cartea îmbină relatarea unor scene traumatizante de tortură cu meditaţia filozofică, într-un registru marcat de emotivitate şi sensibilitate. Mihai Buracu resimte visceral loviturile fizice şi psihologice deopotrivă, năucit de dezlănţuirea bestială a agresorilor. Eu sunt scribul… cuprinde atât relatarea autorului despre experienţa sa în Piteşti (dar şi la Târgşor, Canal sau Borzeşti), cât şi poeziile pe care le-a compus în timpul detenţiei ori articolele publicate după 1990, toate puse în valoare de un studiu introductiv despre prezenţa lui Mihai Buracu în arhivele Securităţii.

Mihai Buracu (1930-2011) s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti. A cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4-spital. După eliberare a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Filologie din Iaşi, secţia română-istorie, şi a lucrat ca bibliotecar şi profesor de limba şi literatura română în Prăjeni, Coarnele Caprei, Cotnari, Strehaia şi, din 1967, la Liceul Economic din Turnu Severin. A fost membru fondator al PNŢ Mehedinţi şi senator de Mehedinţi (1992-1996).

Volumul, apărut la Editura Filos (Mioveni, 2012) se bucură de o prefaţă de Sorin Lavric, cuvânt înainte, studiu introductiv şi adnotări de Alin Mureşan. Începând de astăzi îl puteţi găsi şi în oferta magazinului nostru virtual.

 

AUTOR: Părintele Arsenie Boca

TITLU: Pravila albă

EDITURĂ: Agaton

PREȚ: 3 RON

CARACTERISTICI: 10 x 14 cm, 64 pagini 

DETALII/DESCRIERE: «Erau multe şi mari pricinile pentru care trebuia un leac puternic ca acesta. Iată-l, dat la îndemâna tuturor – unora spre bucurie mare, altora spre supărare mare. „Cei ce au păzit cu sfinţenie pravila cea sfântă, sfinţise-vor şi cei ce au învăţat-o, vor şti ce să răspundă» (Înţ. 6, 10).
Părintele Arsenie Boca 


AUTOR:  Virgiliu Gheorghe

TITLU: Efectele micului ecran asupra minții copilului

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 8 RON

CARACTERISTICI: 13 x 20 cm , 128p

DESCRIERE: Deficiențele de atenție și de concentrare, slăbirea capacităților mentale, a puterii de judecată și a motivației sunt probleme care se află de câteva zeci de ani în atenția cercetătorilor din lumea occidentală. În ultima vreme, aceste afecțiuni au început să fie observate și la multi dintre copiii și tinerii din țara noastră, sindromul anunțându-se a avea o largă răspândire în următorii 10 ani.

 



TITLU: Starețul Dionisie - duhovnicul de la Sfântul Munte Athos

EDITURĂ: Prodromos

PREȚ: 12 RON

CARACTERISTICI: 14 x 21 cm , 304 pagini + 8 planse color

DESCRIERE: Volumul cuprinde, pe lângă dialogurile purtate cu bâtrânul avvă, un prolog semnat de Arhim. Efrem, stareţul Măn. Vatopedu, un cuvânt de introducere al ucenicilor părintelui Dionisie şi o scurtă biografie a acestuia. Temele pe care sunt purtate dialogurile sunt: viaţa mirenilor, modernismul, ortodoxia, ecumenismul, lupta cu patimile, despre preoţie, către tineri, despre post, spovedanie şi împărtăşanie, asupra rugăciunii minţii ş.a. precum şi “prima sută de capete ale Stareţului Dionisie”.
Cităm câteva astfel de capete, cuvinte puternice şi pătrunzătoare:
* O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite.
* Dumnezeu este dragoste. Cine are dragoste, este în Dumnezeu. Dumnezeu este pace. Trebuie dragoste de aproapele, dar nu numai de cei prieteni, ci şi de vrăjmaşi.
* Egoismul e ca războiul atomic pentru călugăr.
* Mântuirea atâta-i de uşoară dacă suntem noi sinceri, dar dacă suntem vicleni, vai de capul nostru.

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.