POVESTIRE ADEVĂRATĂ
Clipboard04Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu un scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?
Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să faci acest lucru pentru tine?
Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele sale picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Menționăm că aceste imagini sunt luate de pe net, noi avem la sediul fundației toate documentele și imagini reale, oricine vrea să le vadă și să se asigure că este un caz real, poate să aibă acces la ele la sediul nostru.

În iarna anului 1969, un nou copil bolnav se năștea. Avea să se cheme Rodica, o fetiță diagnosticată cu luxație congenitală de șold bilaterală. Părinții fiind oameni modești de la țară nu au înțeles gravitatea acestui diagnostic, nici resurse financiare nu aveau, așa că nu au luat nici o măsură în privința acestei afecțiuni. Anii au trecut, fata a crescut, iar boala s-a dezvoltat odată cu ea, ajungându-se la o displazie de șold bilaterală.
„Mă numesc Rodica Filip, am vârsta de 47 de ani, iar de 25 de ani locuiesc în București alături de familia mea. În urmă cu 5 ani, septembrie 2012, am acuzat dureri mari în zona șoldului drept, acesta blocându-se fără a-l mai putea folosi pe moment. Durerile persistau, iar în acel moment, având copiii deja mari, am decis că a sosit momentul să merg la un doctor ortoped pentru a mă sfătui și a mă ajuta în găsirea unei soluții pentru problema mea. Am fost la un spital din București, la secția ortopedie, unde doctorul ortoped care m-a evaluat a luat decizia de a interveni chirurgical pentru montarea unei proteze de șold. Operația a fost mai complicată de atât. Aceasta s-a desfășurat în 2 pași: în prima fază a avut loc etapa tracțiunii. În această etapă, cu ajutorul unor greutăți, timp de 5 săptămâni  femurul, împreună cu nervii și mușchii piciorului au fost trași, alungiți pentru a ajunge la locul unde trebuia să fie în mod normal acest os.Cea de-a doua etapă a constat în protezarea efectivă a șoldului cu o proteză ceramică, achitată integral de familia mea.

Proteza-coapsa-modularaDupă această operație am rămas cu o pareză de nerv sciatic al piciorului drept și o diferență între membre de 11 cm. Pentru a putea merge în continuare, am achiziționat o gheată ortopedică pentru membrul stâng, astfel ajungând ambele picioare la aceeași înălțime.

După multe sesiuni de recuperare la spitalul unde am fost operată, cât și la alte spitale și clinici de specialitate, am reînceput să merg, însă cu dificultate cauzată de pareza nervului sciatic, în continuare fiind (până în prezent) în același stadiu.

La prescripția  chirurgului ortoped care a efectuat operația, în ianuarie 2016 am fost internată pentru a efectua procesul de protezare și pentru piciorul stâng. Aceleași etape au fost urmate, însă de data aceasta prima etapă a procesului, tracțiunea, a durat 2 luni de zile. Osul a opus rezistență, nu a mai coborât atât de ușor, de aceea perioada s-a prelungit. După trecerea celor două luni de zile, medicul a decis trecerea la următoarea etapă, protezarea propriu-zisă.

De aici vă scriu din povestirile familiei care îmi spun că am stat timp de 4 zile în secția de terapie intensivă a spitalului, într-o stare din ce în ce mai gravă. (Chiar dacă eram conștientă în acea perioadă, eu nu îmi amintesc nimic, de aceea vă vorbesc din povestirile familiei) După cele 4 zile, la insistențele familiei, am fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, unde s-au făcut toate procedurile necesare pentru a mă menține în viață, deoarece eram într-un stadiu critic. Am fost conectată la aparatul de dializă deoarece rinichii nu își mai îndeplineau funcțiile la capacitățile normale, mi-au fost injectate calmante și alte subtanțe pentru a-mi ajuta toate organele puternic afectate să își reia funcțiile.
După toate aceste încercări de stabilizare, intervenția chirurgicală nu a putut fi evitată de medicii din Spitalul Floreasca, astfel că au fost nevoiți să intervină de urgență. În urma primei operații, familia a fost înștiințată că artera femurală a piciorului stâng a fost ruptă în timpul procesului de protezare și că s-a încercat refacerea acesteia și a fluxului sanguin femural. În  urma mai multor operații efectuate în doar câteva zile, am rămas pe partea stângă, în loc de un membru întreg, cu unul amputat, adică doar un bont de amputație din 1/3 proximală a coapsei. După aproximativ o săptămână, mi-am revenit și am început să conștientizez și eu ceea ce mi s-a întâmplat. Șocul a fost pe măsură.

După un an de la amputație, nu am reușit să mă acomodez cu starea mea, să îmi accept condiția, de aceea după un an întreg de căutări și încercări, răspunsul mult așteptat a venit de la firma de protezare Ottobock, care mi-a oferit  o soluție de protezare externă a piciorului cu o proteză special creată pentru mine (adică o proteză care să îmi stabilizeze și șoldul,deoarece pe parcurs am aflat că proteza de șold de pe partea stângă este luxată, adică a sărit din locul în care a fost pusă în timpul operației și a revenit la starea de dinainte de protezare),aprobată de medicul care îmi urmărește evoluția.
Prețul aceste proteze atât de necesară depășește posibilitățile financiare ale familiei mele, de aceea apelez la bunăvoința dumneavoastră pentru a mă ajuta în recuperarea unei vieți pierdute acum 12 luni.

Vă mulțumim pentru orice sumă de bani pe care o veți aduce la sediul fundației sau o veți depune in contul nostru cu mențiunea: PENTRU DNA RODICA FILIP.
Contul nostru este: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA, C.U.I: 252 36 71
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000      Banca Românească – Sucursala Domenii
 

Sau puteți să o contactați direct pe doamna Rodica Filip la numărul de telefon: 0729.375.597 sau email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Contul dnei Rodica Filip este deschis la BRD pe numele său:
Rodica Filip
RO88BRDE445SV33735964450 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.