pestera sf andrei.x71918Cu ajutorul lui Dumnezeu, sâmbătă 23 iunie 2018, vă invităm să participați, alături de noi, într-un pelerinaj ce încununează începutul acestei veri, într-un mod liniștit și armonios pentru suflet.
Ne vom întâlni sâmbătă 23 iunie 2018, la ora 6.00, pentru a pleca la ora 6.30, pe următorul traseu: București - Fetești - Cernavodă - Ion Corvin - Ostrov - Calarași - București.
Costul pelerinajului: 100 lei/persoană
(Sursa foto)
Prețul include:
-transport cu autocarul
-trecere BAC
-taxa de pod

Înscrierile pentru acest pelerinaj se fac până la data de  15 iunie 2018, pe email-ul fundației Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la telefoanele 021.223.2496,  0724.271.236 și 0760.141.744 sau la  sediul fundației noastre: strada Alexandru Depărățeanu Nr 20, sector 1, București. 
Pentru rezervarea locului, vă rugăm să plătiți numerar la sediul fundației, în intervalul 9 -14.00, sau prin OP în contul nostru, cu mențiunea la detaliile plății: „Pelerinaj Dobrogea” și numele pelerinului.
NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

În aceasta călătorie spirituală deosebită, ne vom închina în urmatoarele locuri de o mare importanță sufletească:

Închinare la Moaștele Sfântului Andrei, Ocrotitorul României aflate în Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei.
Vom poposi în peșteră, o bisericuță săpată în stâncă, descoperită în anul 1918 într-o stare avansată de degradare, de către un avocat din Constanța, pe nume Jean Dinu, aflat în călătorie în această zonă. În actuala biserică din peșteră, în pronaos, se află un fel de pat, scobit în piatră despre care tradiția spune că aici se odihnea Apostolul cel Întâi Chemat. Pe acest „pat al Sfântului Andrei", uniți în rugăciune, vom rosti împreună acatistul Ocrotitorului României.
                 
SfinteleCruci 1Sursa foto
Mănăstirea Dervent - ne vom închina la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și la Crucea Tămăduitoare. Mulți oameni, veniți la mănăstire, se închină la Sfânta Cruce, îngenunchează și își lipesc fruntea de Crucea tămăduitoare. "Sfânta Cruce nu este pusă de mână omenească ci creşte natural din pământ. La ea se vindecă numai oamenii bolnavi. Aceşti oameni, când se aduc aici, îi aşez în interiorul paraclisului. Se închină Sfintei Cruci, le citesc câteva rugăciuni şi-i ung cu untdelemn din candelele neadormite. După aceea îi las lângă Cruce câteva zile şi nopţi căci dormind, prin vis, majoritatea se tămăduiesc după cum am multe exemple. Iar la Crucea de afară se vindecă numai animalele bolnave. Se aduc şi se priponesc lângă ea şi după o noapte se vindecă". (Protosinghelul Anastasie Negară)


Manastirea Lipnița - Sursa foto
manastirea lipnita 3563Mănăstirea Lipnița - aici se află o copie a icoanei numită „Maica Domnului – Potolește întristările noastre”. Această icoană, renumită ca făcătoare de minuni, mângâie mult obștea monahală și pe pelerinii care se opresc pentru închinare.
În această mănăstire ne vom închina și la părticele din mâna Sfântului Mucenic Dasie.
„Când omul se află în pelerinaj, de fapt, el se întâlnește cu Dumnezeu Care l-a chemat în pelerinaj, încât pelerinajul lui este răspuns la chemarea tainică a lui Dumnezeu”.(doxologia.ro)
Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.