mocanita viseu 1      (foto)

În mijlocul verii, luna lui cuptor, pentru a ne revedea, îmbrățișa, împărtăși gândurile și ideile, vă invităm să ne fiți alături pe parcursul celor cinci zile, în locuri binecuvântate cu oameni luminoși și frumoși urmând cu bucurie un traseu nou și unic!
Traseul nostru, de 5 zile, cuprinde multe obiective interesante oferindu-ne prilejul de a explora tradiția, cultura și frumusețea acestor ținuturi: Maramureș și Bucovina.
Plecarea din București va avea loc în dimineața zilei de vineri, 9 iulie, la ora 6:30.

Ziua 1 - vineri, 9 iulie, ne întâlnim la ora 6.15 în Piața Victoriei (Parcarea Centrală)
Traseu parcurs: București - Focșani - Bacău - Roman - Suceava - Putna
Popasuri:
- Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Paraschiva”din Roman 
- Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava
- Mănăstirea Sihăstria Putnei
- Chilia lui Daniil Sihastrul
- Mănăstirea Putna.

În funcție de programul pelerinajului și orarul liturgic al mănăstirilor, vom participa la slujbele religioase.
La Putna vom fi cazați (în camere decente cu 2 sau 3 paturi și baie proprie), vom lua cina și micul dejun din ziua următoare.

Ziua a 2 a - sâmbătă, 10 iulie
Dimineață, vom pleca din acest liman de liniște și binecuvântare călătorind spre o altă zonă bogată din punct de vedere  etnografic,1ea6536ea24a16fdd183829d27110389 Ciocănești, un sat - muzeu în aer liber din Bucovina, unde localnicii păstrează cu sfințenie același model architectural al caselor, cu picturi murale inedite. Această tradiție face ca satul Ciocănești să fie unic în România. Peste 600 de locuințe așteaptă să ne încânte privirea cu motivele tradiționale pictate în negru, maro și galben muștar. Vom face o plimbare pe drumul principal al satului, având de-o parte și de cealaltă adevarate bijuterii tradiționale. În comună există și un muzeu al ouălor încondeiate, în care s-au adunat peste 1800 de exponate extrem de rare și valoroase.
Popasuri:
-Centrul de ceramică neagră de la Marginea
- Mănăstirea Sucevița
- Mănăstirea Voroneț
- Muzeul Național al ouălor încondeiate din Ciocănești
 -Borșa.

În funcție de timpul alocat obiectivelor la care ne vom opri în această zi, vom avea timp liber la dispoziție pentru un tur al localității Borșa sau (opțional) vom porni într-o scurtă drumeție spre Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase cascade cu cea mai înaltă cădere de apă din România,  de 80 m înălțime, formată pe versantul nordic al Munților Rodnei. Vom urca cu telescaunul până în  Poiana Runcu Știolului apoi pe jos către Cascada Cailor, aproximativ 30 minute (vă recomand să aveți echipament adecvat unei drumeții ușoare). Legenda spune că numele cascadei provine de la o întâmplare petrecută aici cu mult timp în urmă. O turmă de cai a fost încolțită în timpul unei furtuni de către un urs pe marginea platoului. Din cauza spaimei și în lipsa vizibilității, caii au sărit în gol pe lângă cascadă și au murit.
Cazarea (camere de 2 sau 3 paturi, cu baie proprie) și cina vor fi la Pensiunea Vaduri, din localitatea Borșa.

Ziua a 3 a - duminica, 11 iulie  imagesLa ora 6.45, fără să servim micul dejun, vom porni către Mănăstirea Bârsana. (foto➝)
Aici vom participa la Sfânta Liturghie. Vom prânzi în apropiere, la pensiunea în care vom fi cazați: Conacul Birtoc
Popasuri:
- Mănăstirea Moisei
- Mănăstirea Bârsana
- Biserica Mănăstirii Săpânța din Peri
Cimitirul Vesel de la Sapanta3(sursa foto)
-Cimitirul Vesel din Săpânța, 
unde descoperim celebrele cruci sculptate de meșteri locali, vopsite în culori vii. Fiecare cruce prezintă în partea superioară o imagine sculptată care evocă un moment important din viața celui decedat. Sub această imagine, scurte poezii sau texte rimate descriu cu umor, în grai popular, viața celui decedat, care a fost meseria lui, care i-au fost viciile și în ce împrejurări a murit.
- Atelierul de sculptură al unui meșter popular din localitatea Breb. 
Cazarea (camere de 2 sau 3 paturi și baie proprie), prânzul și cina vor fi la Conacul Birtoc.

Ziua a 4 a - luni, 12 iulie 
La ora 7.15, vom pleca spre Vișeu de Sus, locul de unde vom porni într-o plimbare cu Mocănița - ultima cale ferată forestieră activă din Carpați. Trainicele locomotive cu abur vă vor purta prin sălbatica Valea Vaserului pâna la stația Paltin (km 21.6), oferindu-vă oportunitatea de a vă bucura de minunatele peisaje din Munții Maramureșului.  În incinta gării Mocăniței de pe Valea Vaserului este amplasat un ansamblu de case tradiționale maramureșene care vă oferă ocazia să admirați expoziția de case în stil maramureșean și să serviți produse tradiționale românești. Plimbarea cu acest trenuleț va dura 6 ore, în intervalul 9 -15.00, cu pauzele corespunzătoare incluse. La Paltin, fiind capăt de linie, vom servi prânzul din propriile pachete sau oferta organizatorilor.
După parcurgerea acestui traseu, în jurul orei 15.00, vom continua pelerinajul nostru cu un popas duhovnicesc în Țara Lăpușului, la Mănăstirea „Sfânta Ana Rohia”, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Așezată într-un cadru pitoresc, în vârful unui deal, ascunsă în pădurile de fag și de stejar, Mănăstirea Rohia constituie locul privilegiat al căutătorilor de liniște sufletească, al iubitorilor de frumos artistic și natural.  Aici ne vom caza (în camere de 2/3 paturi cu baie proprie), vom servi cina si micul dejun din ziua următoare și vom participa la slujbele acestei mănăstiri (Miezonoptica și Sf. Liturghie).
Alte popasuri ale acestei zile:
- Muzeul Maramureșencei
- Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie Dragomirești, vestită pentru icoana făcătoare de minuni care o înfăţișează pe Maica Domnului cu pruncul în braţe. Aceasta s-a făcut remarcată prin faptul că piciorul stâng al pruncului Iisus a fost pictat în formă de palmă, lucru care i-a intrigat deopotrivă pe credincioși și pe reprezentanții Bisericii, cu toții considerând că ar fi vorba de un simbol.
- Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril” din Rozavlea.

Ziua a 5 a - 13 iulie 
După Sf Liturghie vom parcurge ultima zi a acestui frumos program, îndreptându-ne către „Perla Medievală” a României, orașul Sighișoara.
În pauza de prânz, ne vom opri în Centrul istoric al Sighișoarei, printre puținele orașe  medievale locuite care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România, înscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Construită de către coloniștii sași în secolul al XII-lea pe malul Târnavei Mari, cetatea este construită pe două etaje, pe cel de sus aflându-se Biserica din Deal și Școala, iar la bază fiind clădirile cetății. Vom lua parte la un tur pietonal (vedere exterioară), în urma căruia vom descoperi: Turnul cu Ceas (clădirea simbol a Sighișoarei, azi găzduind Muzeul de Istorie), Casa Venețiană, Strada Școlii, Scara Școlarilor, Biserica din Deal. Seara, când vrea Domnul, ne vom întoarce în București, la casele noastre, mai luminoși și bucuroși, având rucsacul inimii plin cu amintiri frumoase.
Să-l rugăm pe Dumnezeu, Maica Domnului și Parintele Arsenie ca acest pelerinaj să fie folositor și ziditor sufletelor noastre. 

Costul pelerinajului este de 750 lei/ persoană.
INCLUS în preț:
• TRANSPORT (cheltuieli cu cazare și masă ptr șofer, taxe de drum, parcări) 
• CAZARE 4 nopti la pensiuni și / mănăstiri (Spațiile de cazare oferite de pensiuni, Mănăstirea Rohia și Mănăstirea Putna sunt decente, curate, cu 2 sau 3 paturi și baie proprie)
• MESE: 2 Mic dejun,  1 Prânz  și 4 Cine 

Pretul NU include:
- intrările la obiectivele turistice: Cimitirul Vesel (5 lei /pers), bilet de tren ptr Mocăniță (adulți: 72 lei /pers; studenți/pensionari: 62 lei/pers; elevi cu vârsta: 6-16 ani - 49 lei /pers în funcție de tarif sezon), Muzeul Maramureșencei - 4 lei/pers.
- alte mese, taxe de intrare la muzee sau mănăstiri/biserici, cheltuieli care nu sunt precizate
- cheltuieli personale 
Pe parcursul călătoriei, dacă este cazul, vom avea scurte opriri pentru aprovizionarea cu apă/alimente/fructe din magazine sau benzinării. 

Înscrierile pentru acest pelerinaj se fac până la data de 30 iunie 2021, pe email-ul fundației Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la telefoanele:  0724.271.236 și 0760.141.744 sau la  sediul fundației noastre.
Pentru a avea confirmată rezervarea locului, vă rugăm să plătiți un avans de minim 300 de lei/persoană. Plata se face numerar la sediul fundației sau prin OP în contul nostru, cu mențiunea: „avans pelerinaj Maramureș”  și numele pelerinului/pelerinilor.

Pentru buna desfășurare a activității noastre și pentru a putea face plățile la timp către furnizorii de servicii, vă anunțăm că plata avansului nu mai poate fi restituită dacă vă răzgândiți ulterior decât dacă vă găsiți înlocuitor. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm cu drag alături de noi în acest pelerinaj!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.