sfanta parascheva 2015 0
Cu bucurie vă anunțăm că la sfârșitul lunii octombrie 2022, pe 29 și 30 octombrie, (sâmbătă și duminică) ne vom îndrepta spre Iași, pentru a ne închina la sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva.
Sâmbătă
, după ce plecăm din Iași, ne vom opri la Mănăstirea Nechit, unde vom participa la Vecernie, Litie, Utrenie, Sfântul Maslu cu dezlegări, Procesiune și închinare la cele peste 300 de Sfinte Moaște din Paraclisul Mănăstiri.

Duminică dimineața vom participa la Sfânta Liturghie, iar după  prânz pornim către casă nădăjduind, cu mila Domnului, să ajungem spre seară.

Costul acestui pelerinaj este 285 lei/ persoană și include:
- transport cu autocarul și 1 noapte cazare, la Mănăstirea Nechit, în camere comune, cu mai multe paturi

Scopul acestui pelerinaj este închinarea la Sfintele Moaște, participarea la slujbele specificate, o binecuvântare/un cuvânt de folos de la Părintele Stareț Zenovie.

Vă transmit programul pelerinajului pe care îl vom desfășura pe parcursul celor 2 zile:
Sâmbătă, 29 octombrie 2022, vom pleca la ora 6.00 din Piața Victoriei - parcarea Centrală.
Întâlnirea
va fi, în același loc, la ora 5.45.
Cu mila Maicii Domnului, vom parcurge următorul traseu: București - Râmnicu Sărat - Focșani - Bârlad - Vaslui - Iași - Mănăstirea Nechit - București.
Vom poposi la:
- Catedrala Mitropolitană din Iași, cea mai mare biserică ortodoxă din România, care adăpostește moaștele Cuvioasei Parascheva aduse de la Mănăstirea Sf.Trei Ierarhi în 1889. Aici ne vom închina la moaștele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, această fiinţă îmbrăcată în veşmântul simplităţii duhovniceşti, care a ajuns la iubire de Dumnezeu şi de oameni pe calea desăvârşitei smerenii, devenind locaş al Sfântului Duh.
- Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, adevărat poem în piatră și capodoperă a arhitecturii românești,Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi 1 sfințită de Mitropolitul Varlaam în 1639.
- Biserica Sf. Nicolae Domnesc, construită în 1492, este cea mai veche biserică din Iași, fiind una dintre cele mai remarcabile ctitorii ale voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. Fiind situată în imediata apropiere a curții domnești, biserica a fost, de-a lungul secolelor locul de încoronare a domnitorilor Moldovei.
300591731 3265184010360680 5956718584572193626 nMănăstirea Nechit - pe firul neîntrerupt al vremii a ajuns până la noi amintirea unui anume Nichita Sihastrul, primul care s-ar fi nevoit rugându-se lui Dumnezeu pe aceste plaiuri, de la care apoi au împrumutat numele, pârâul, valea și muntele care străjuiau locul său de închinăciune. În jurul lui s-au adunat și alți rugători întru singurătate, care au ridicat, după obiceiul vremii, o bisericuță de lemn punând, astfel, bazele unei așezări isihaste ce va fi apoi cunoscută sub numele de „Sihăstria lui Nechita” sau „Schitul Nechit". 

Cu nădejde în Dumnezeu și rugăciune către Cuvioasa Paraschiva că totul va decurge bine, duminică 30 octombrie 2022, în comuniune și unitate, vom participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Nechit, apoi pornim către casele noastre cu sufletul plin de bucurii duhovnicești.
Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dăruiască Harul Său și să regăsim bucuria revederii în inima fiecăruia dintre noi.

Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 18 octombrie 2022, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, București, L - V, orele 9 - 17 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Iași, oct 2022 și numele pelerinului”). Pentru alte detalii folosiți nr de telefon 0760 141 744 (Florina Ionescu) sau adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.
Prețul este calculat pentru un grup de 40 persoane. Dacă numărul de persoane va fi mai mic de 40, prețul va suporta modificări.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.