sfanta parascheva 2015 0
Cu bucurie vă anunțăm că în perioada 19 - 20 octombrie 2024, (sâmbătă și duminică) cu ajutorul Maicii Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iași, pentru a ne închina la moaștele Sfintei Preacuvioasei noastre Maici, mult-milostivei Parascheva, izvor de bine­cu­vân­ta­re și însă­nă­to­șire duhovnicească și trupească pentru toți cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlo­ci­toa­re către Preamilostivul Dum­ne­zeu.

Costul acestui pelerinaj este 450 lei/ persoană și include:
- transport cu autocarul și 1 noapte cazare, la Hanul Răzeșilor, în camere cu 2-3-4 paturi, baie, cina de sâmbătă și prânzul de duminică.

Scopul acestui pelerinaj este închinarea la Sfintele Moaște, comuniune și participarea la Sfânta Liturghie.

Vă transmit programul pelerinajului pe care îl vom desfășura pe parcursul celor 2 zile:
Sâmbătă, 19 octombrie 2024, vom pleca la ora 6:30 din Piața Victoriei - parcarea Centrală. Întâlnirea va fi, în același loc, la ora 6:15.
Cu mila Maicii Domnului, vom parcurge următorul traseu: București - Râmnicu Sărat - Focșani - Bârlad - Vaslui - Iași - București.
Vom poposi la:
- Catedrala Mitropolitană din Iași, cea mai mare biserică ortodoxă din România, care adăpostește moaștele Cuvioasei Parascheva aduse de la Mănăstirea Sf.Trei Ierarhi în 1889. Aici ne vom închina la moaștele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, această fiinţă îmbrăcată în veşmântul simplităţii duhovniceşti, care a ajuns la iubire de Dumnezeu şi de oameni pe calea desăvârşitei smerenii, devenind locaş al Sfântului Duh.
- Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, adevărat poem în piatră și capodoperă a arhitecturii românești, sfințită de Mitropolitul Varlaam în 1639.
- Schitul ”Sf. Maria Magdalena”- Țibucani - în comuniune și unitate aici vom participa, duminică - 20 oct 2024, la Sfânta Liturghie!!
Acest locaș este situat la 2,5 km de comuna Țibucani, din mila și din darul lui Dumnezeu, într-o minunată poiană înconjurată de păduri, se păstrează o nestemată monahală încrustată pentru veşnicie în diadema vestitelor focare de credinţă şi spiritualitate românească ale judeţului Neamţ: Schitul „Sfânta Maria Magdalena” Țibucani. Sihaştri vor fi vieţuit aici, încă din a doua jumătate a veacului al XVIII-lea, când din rânduiala lui Dumnezeu, un grup de monahi din obştea Sfântului Paisie Velicikovski, care în acea vreme era stareţul Mănăstirii Secu, au cerut binecuvântare de a se retrage aici pe pământurile Mănăstirii Secu din comuna Ţibucani şi a întemeia un schit.Biserica monument istoric, cu hramul "Sfânta Maria Magdalena" este ctitoria spătarului Iordachi Cantacuzino Deleanu. Ea a fost construită în anul 1774 din lemn de stejar, pe temelie de piatră, în formă de cruce, prevăzută cu trei turle, tencuită în interior și căptuşită cu scândură în exterior. 
Schitul ”Sf. Maria Magdalena”- Țibucani
Cu mila Domnului, duminică după prânz pornim către casă nădăjduind să ajungem, spre seară, mai întăriți și sporiți în credință.
Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dăruiască Harul Său și să regăsim bucuria revederii în inima fiecăruia dintre noi!

Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 7 octombrie 2024, inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, București, L - V, orele 9 - 17 sau prin O.P. în contul fundației noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Iași, oct 2024 și numele pelerinului”). Pentru alte informații și rezervări folosiți nr de telefon 0760 141 744 (Florina Ionescu) sau adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.
Prețul este calculat pentru un grup de 40 persoane. Dacă numărul de persoane va fi mai mic de 40, prețul va suporta modificări.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ