Vasile Stoica - Suferinţele din Ardeal

Email
Prețul de vânzare 20,00 lei
Descriere

AUTOR: Vasile Stoica
TITLU:
Suferințele din Ardeal

EDITURA: Vicovia
CARACTERISTICI: 441 pagini, ISBN: 978-973-18251-0-6
DETALII/ DESCRIERE: S-ar putea cineva întreba dacă reeditarea unei cărţi scrise la început de secol XX mai poate prezenta interes şi oportunitate la sfârşit de secol, atâta vreme cât situaţia istorică a îmbrăcat forme atât de diverse şi popoarele Europei au trecut prin cel puţin trei mari încercări: două războaie mondiale şi războiul rece, care fiecare-n parte au provocat mari transformări în situaţia geo-politică a Europei. Răspunsul poate fi găsit în însăşi lectura atentă a cărţii „Suferinţele din Ardeal”, care tratează momentele cele mai importante ale istoriei Transilvaniei, într-o lucrare de sinteză, scrisă de un bun cunoscător al evenimentelor, preocupat să aducă puţină lumină în luptele de idei duse de oameni de ştiinţă şi diplomaţi pe tărâmul istoriografiei.
Vasile Stoica a fost unul dintre cei mai mari diplomaţi din istoria României, un om cuun destin excepţional, dar şi dramatic, care a reuşit să mobilizeze peste 15.000 de români stabiliţi în SUA să participe în primul război mondial, pentru a-şi sprijini compatrioţii din Transilvania care doreau să se unească cu patria mamă. Mai multe informaţii despre biografia sa incredibilă pot fi găsite în prefaţa cărţii.

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.