Cuvântul de învățătură
             al Părintelui Arsenie Boca

Fragment din Moartea care dobândește Învierea


”Dar credința a fost superioară celor mai înfricoșate chinuri. Organic, chinuri de moarte, îngrozitoare, se dovedeau neputincioase în fața vieții sfinților. Ei nu mureau când voiau muncitorii, ci când voia Dumnezeu. [...] Precum la Iisus așa și la sfinți vedem, de nenumărate ori, această superioritate a credinței asupra morții, când mucenicii supraviețuiau focului, strivirii între pietroaie, mutilărilor celor mai îngrozitoare,trebuind - spre a pune capăt rușinii pe care o mâncau prigonitorii - să le taie capul cu sabia.
Tot șirul sfinților mucenici au biruit moartea, că i-au știut neputința și n-au fugit de ea, când împrejurarea le-a îmbiat-o. Ei au biruit moartea, ca moarte.


Sfintii_40_mucenici
Sfinții 40 de mucenici din Sevastia, Pictură murală a Părintelui Arsenie Boca, Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu
Iată în ce înțeles primim moartea, ca o eliberare, ca o ultimă spălare a vieții, un câștig al morții lui Iisus și o arvună a învierii Sale, premiza si concluzia tuturor învierilor.
Iată câta înviere e în crucea noastra cea de toate zilele; câta înviere e în săptamâna patimilor noastre, care e viața aceasta toată. Iar de vom fi vrednici și de asemănarea cu Iisus, aceasta numai din acestea se dovedește.
Deci viața noastră în Hristos și viata lui Iisus în noi ne duc de la chip la asemănare, de la început până la sfârșit. Iar a trăi pe Hristos, e a învia din morți!
Slavă Învierii Tale, începătura învierii noastre.”

Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 81, 82.
 
SfintiiVoicila
Corneliu Vlad, vorbind despre cartea SFINȚII DE LÂNGĂ NOI a sociologului si scriitorului Ciprian Voicila - care înmănunchează eseuri (și interviuri) despre “întâmplări, portrete, reflecții”- concluzionează astfel: Fișa medicală schițată de Ciprian Voicilă acestui început de veac și de mileniu dă la iveală un diagnostic atroce și necruțător, dar exact. Întrebarea este ce ar putea oare înțelege dintr-o asemenea carte atâția dintre tinerii frumoși și liberi care-și împart timpul între ecranul computerelor, pauza pentru fumat pe balconașul înalt al firmei și procedurile de scandat în cor în piața publică. Dar eu știu - chiar dacă nu o cunosc- o tânără întradevăr frumoasă și întradevăr liberă care, înainte de culcare, citește câteva pagini din Viața unui Sfânt.”

Cartea poate fi cumpărată de aici, la prețul promoțional de 5 lei. 
La începutul Postului Mare, Editura Sophia și Editura de Suflet  vă propun patru titluri noi: Enervarea (Ecaterina Burnistrova), Cum să ne purtăm creștinește cu aproapele nostru (Nikolai E. Pestov), Biruirea necazurilor (Sfinții părinți), Căsătoria (Arhim. Vasilios Bacoianis). Detalii pentru aceste cărți aici.
Cărţile pot fi procurate din librăria Sophia sau online, de pe site-ul librăriei Sophia. 
Nouytati
poza-site-mars-v1.0
22.638.755 de vieţi au fost curmate în ţara noastră, prin avort, din anul 1958 până în 2014!
Alătură-te şi tu Bisericii Ortodoxe Române şi Asociației „Studenți pentru viață” în lupta purtată împotriva avortului şi participă la Marşul pentru viaţă.
Evenimentul, aflat sub tema "Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine", se va desfăşura pe străzile Capitalei, în data de 25 martie 2017.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.