PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din  „LUPTA DUPA LEGE”
„Gandurile celui rau, nalucirile lui, idolii (ideile fixe ale lui), momelile sale, acestia sunt pruncii vavilonesti sau «puii de drac», dupa cum ii numeste Sfantul Maxim. Iar piatra este Hristos sau credinta in El, temelia cetatii sufletului, piatra cea din capul unghiului, pe care zidarii vremii de atunci nu au bagat-o in seama (Matei 22,42). Or, intru nimeni altul nu este mantuire, caci nu este sub cer nici un alt nume dat noua oamenilor, intru care sa ne mantuim (Fapte 4, 11-12). De piatra aceasta trebuie sa lovim pruncii vavilonesti. Caci cine va cadea pe piatra aceasta se va sfarama, iar pe cine va cadea ea, il va spulbera (Matei 21, 44). De aceea Sfantul Ioan Scararul zice: «Ca numele lui Iisus Hristos, arma mai tare, in cer si pe pamant nu este». Cerul este mintea si pamantul este inima in care trebuie sa se depene rugaciunea neincetata a preasfantului nume: «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul», intorcandu-se ca o arma mereu intinsa asupra vrajmasului.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca  „Cararea Imparatiei”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp.176
(Sursa Foto)

IMG 20201203 WA0003Dragii nostri,
Datorita donatiilor financiare oferite de dumneavoastra, in luna decembrie, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca a reusit sa ajute familia Raicu cu suma de: 9465 lei, prin transfer bancar.
Il rugam pe Dumnezeu si Parintele Arsenie ca acesti oameni sa duca la bun sfarsit reconstructia casei, mistuita de flacari in urma unui incendiu, iar pe toti cei care ati oferit ajutorul financiar sau gandul bun sa va rasplateasca.
Va multumim pentru daruirea pe care ati manifestat-o acestui proiect de intrajutorare.
Parintele Arsenie Boca sa va aibă sub ocrotirea sa! 

pr JustinParintele Justin Parvu, un om plin de daruri dumnezeiesti

Intr-un asemenea iad, plin de chinuri diabolice, parintele Justin si fratii sai de suferinta au rezistat prin credinta si prin cultura.
Prin credinta, in sensul ca celulele au devenit adevarate chilii monahale, cu pravila, rugaciune neincetata, postire, spovedanie, impartasanie, lecturi biblice sau patristice atunci cand existau, practicarea virtutilor, in special virtutea iubirii fata de toti prin intrajutorare frateasca, ba chiar iubirea tortionarilor care-i chinuiau.
Rezistenta prin cultura in puscarii s-a manifestat in sensul ca fiecare intemnitat, de regula toti cu studii superioare, invata pe ceilalti ceea ce stia el, astfel incat fiecare a devenit o enciclopedie vie, iar temnita a devenit o universitate in cel mai autentic sens al cuvantului.
Din puscarii au iesit ca aurul din topitoare lamurit de sapte ori, astfel incat suferinta i-a transfigurat pe toti, iar Parintele marturiseste ca suferinta din puscarii l-a ajutat sa inteleaga suferintele oamenilor. Continuare

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.14Vizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 20 februarie 2021
Cu voia Domnului, ne propunem ca sambata, 20 februarie 2021, sa reincepem vizitele noastre in comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde va reamintim ca sunt gazduiti aproximativ 40 de mame si copii (victime ale violentei domestice), atat in Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cat si in casele din sat, aflati in grija parintelui Valentin Stefan si a doamnei preotese Veronica Stefan, chiar daca nu va fi posibila interactiunea directa cu copiii, din motive ce tin de respectarea restrictiilor sanitare actuale. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.