269837574 2927287307601890 2421096353755851073 nCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „O DESCOPERIRE IN VIS”
Iisus Fiul lui Dumnezeu era nascut mai inainte de veci, fara mama din Tatal; iar acum se nastea in veac, fara tata din mama. Legea nu prevedea aceasta unica nastere, decat ca tot primul nascut e inchinat Domnului, intrucat unul din primii nascuti poate sa fie Mesia.
Legea nu-i prevedea nasterea mai presus de fire.
Deci ca sa nu se intample neoranduieli, neoranduielile erau pedepsite cu moartea. Orice fata necasatorita care nastea un prunc, era ucisa cu pietre inaintea tatalui ei.
Daca sfanta Fecioara n-ar fi fost logodita cu batranul Iosif, la fel ar fi patit.
Dar Iosif, logodnicul Mariei, nu stia de Buna-Vestire.
Deci cand s-a intors Maria de la Elisabeta, sotia lui Zaharia, mama lui Ioan Botezatorul, trecusera «ca la trei luni» si sarcina se observa. Batranul Iosif, stiindu-se neprihanit, era intr-o mare cumpana: sa o mai ia de sotie sau sa o paraseasca, sa fie ucisa cu pietre. Deci se gandea sa desfaca logodna si pe Maria sa o lase in voia sortii.
Chiar daca Fecioara Maria l-ar fi lamurit, si poate ca tot nelamurit ramanea. De aceea a intervenit Providenta.
Ingerul Domnului i s-a aratat lui Iosif in vis, zicandu-i: «Nu te teme a lua pe Maria» sub scutul tau si a face sa fie socotita de lume «nevasta ta», pentru ca sarcina ei nu e de la vreun barbat, ci «de la Duhul Sfant este». Sarcina aceasta nu-ti este spre rusine, ci spre cinste. Tu ai menirea sa o acoperi de asprimea Legii, scapand-o de la moarte.
Tu ai menirea sa scapi Pruncul ce se va naste, de asprimea tiranului Irod, care va umbla sa-L omoare. Tu ai menirea sa fii ocrotitorul Aceluia caruia ii vei pune numele Iisus, care se talcuieste Mantuitor, fiindca El va mantui pe popor de pacatele sale.
Nasterea Pruncului din Fecioara e implinirea proorociei facuta de Isaia: «Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vei pune numele lui Emanuel, nume care se talcuieste si corespunde misiunii Lui in lume, adica: «Dumnezeu cu noi» (Isaia 7,14).
Adica Dumnezeu ia chip de om adevarat, ca sa poata vorbi si suferi la rand cu oamenii, sa petreaca intre oameni, ca om, desi El e si Dumnezeu adevarat.
Iata un vis revelatoriu, care a linistit pe Iosif si i-a dat curajul tuturor ostenelilor viitoare, pe care avea sa le faca, si pentru care Biserica l-a cinstit printre sfinti.
- Una din cele mai fericite treziri din somnul indoielilor.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 282-283
(FotoIcoana Nasterea Domnului)

craciun 45398Craciun cu bucurie!
Pentru a implini lucruri bune, fundatia noastra are nevoie permanenta de ajutor.
Toate proiectele noastre au fost sustinute de eforturile unor voluntari, membri si prieteni inimosi si generosi, care s-au implicat si ne-au sustinut de-a lungul activitatii noastre. 
Va multumim tuturor sustinatorilor Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca si va dorim ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca sanatate trupeasca si sufleteasca, liniste in casa, caldura in suflete, intarirea credintei, iar crenguta de brad sa fie mana intinsa catre ceilalti cu binete, prietenie si ganduri bune. La multi ani!

db964956 7849 40bc 861f 88549172d139Mesaj de multumire dupa ultima vizita - 11 dec 2021- la Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil 
Va multumim pentru caldura si generozitatea cu care v-ati implicat fiecare pentru a aduce bucurie pe fetele copiilor de la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am poposit mai intai, pe 4 decembrie, in preajma sarbatorii Sf. Nicolae, cu napolitane si portocale (50 kg), iar mai apoi, sambata-11 decembrie, in ultima noastra vizita din acest an.
”Ajutoarele Mosului”, parca mai multe ca niciodata (12 adulti si 3 copii), au purces la drum cu 5 masini, pentru a le aduce copiilor toate cadourile pe care si le-au dorit si pe care le-ati pregatit cu atata dragoste. Continuare

WhatsApp Image 2021 12 19 at 19.14.13 5Cum a fost la Valea Plopului - 19 decembrie 2021 
Multumim celor care au facut posibila ultima vizita din acest an, de duminica 19 decembrie 2021, la Asezamantul din Valea Plopului, prin donatii in bunuri si in bani, prin asigurarea transportului, celor care v-ati oferit timpul vostru pretios, energia, generozitatea si dragostea voastra. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.