vindecarea slabanogului din capernaumCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IISUS SI SLABANOGUL”
„Iisus a tamaduit un slabanog. Nu-i nici o mirare - Dumnezeu fiind. Ce-a facut ? - L-a iertat de pacate; de greselile savarsite impotriva vietii, impotriva firii sale, si i-a dat porunca sa fie iarasi om, rudenia lui Dumnezeu.
- De altfel pentru aceasta refacere a omului a si venit Iisus intre oameni. El ne-a spus, cu toate prilejurile, ca pacatele, greselile impotriva vietii, acestea sunt cauza pentru care omul a ajuns un mutilat al vietii acesteia.
Refacerea omului este refacerea acestei inrudiri pierdute.
E de neinteles cum nu simte omul cu sufletul ca a iesit din omenie, ci abia simte cu trupul, ca s-a departat de Dumnezeu si a ajuns o gramada de doage.
E de neinteles ca durerea trupului il face sa ceara ajutorul lui Dumnezeu, pe cand de durerea sufletului, de strambarea sau amortirea lui, nici ca se misca.
E de neinteles cum oamenii alearga dupa sanatatea trupului, dar dupa iertarea pacatelor asa de putini. Aceasta din urma face inteleasa pe cea dintai.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 105
(Sursa Foto)

WhatsApp Image 2022 01 27 at 16.23.23Ajutor pentru recuperarea lui Mario Gabriel 
Va multumim tuturor membrilor si prietenilor Fundatiei care contribuie constant pentru recuperarea lui Mario Gabriel. Cu ajutorul Parintelui Arsenie si al Maicii Domnului, prin generozitatea si dragostea dumneavoastra, Fundatia noastra a donat, la inceputul lunii martie, suma de 1.000 lei necesara recuperarii motrice a acestui copil.
Sa avem nadejde ca Dumnezeu, prin grija Lui, il va ajuta pe Mario Gabriel sa mearga singur folosindu-si propriile picioare.
Cei care doresc sa se implice acum si pe viitor, in acest proiect, pot contribui cu donatii sau sponsorizari (persoane fizice/persoane juridice). Pentru aceasta, folositi contul fundatiei noastre specificand la detalii plata: „pentru Vasilica Gabriel-Mario”.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA; C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000, Banca Romanească – Sucursala Domenii
Foto: Mario-Gabriel

nil dorobantu26 - 27 martie 2022 - Pelerinaj in Oltenia - Parastasul Parintelui Nil Dorobantu
Plecarea din Bucuresti pentru pelerinajul organizat cu ocazia Parastasului Parintelui Nil Dorobantu va fi sambata, 26 martie 2022, ora 6.45, iar intalnirea va fi la ora 6.30. Ne vom intalni si vom pleca din parcarea centrala, cu plata, amenajata in Piata Victoriei.
Sambata, ne vom opri si vom participa la Sfanta Liturghie si slujba de Parastas, in Paraclisul "Inaltarea Domnului", amenajat in interiorul muzeului "Memorialul Inchisorii Pitesti".
Dupa terminarea slujbei vom vizita inchisoarea!! Costul pentru turul ghidat al inchisorii este de 15 lei/ persoana si se va achita la fata locului, de fiecare participant.
Locurile in acest pelerinaj s-au ocupat! Continuare

hta"Adopta un student de la Valea Plopului"
Dragii nostri prieteni,
Vrem sa va impartasim un gand si cu ajutorul dumneavoastra sa-l transformam intr-un mic proiect al Fundatiei.
Ne-am bucurat nespus cand am aflat ca sunt cativa copii de la Valea Plopului, care au reusit sa intre la facultate
(si la masterat) in Bucuresti: medicina, asistenta sociala, stiintele naturii!
Dar, ca orice student, acesti tineri care isi croiesc propriul drum in viata au nevoie de sustinere financiara pentru: intretinere, mancare, carti, si multe alte nevoi care mai apar, motiv pentru care Parintele Tanase are grija de ei pana vor termina studiile si se vor putea intretine singuri.
Fundatia noastra s-a gandit sa ofere cate o bursa lunara acestor tineri. Pentru a concretiza un asemenea gand, avem nevoie de donatori/ sponsori care sunt dispusi sa contribuie constant, lunar, cu o suma de bani. In functie de cati donatori sunt, vom stabili cu ce suma ii putem ajuta.
Va invitam sa "adoptati un student", pentru a contribui si dumneavoastra la continuarea educatiei si instruirii unor copii care au ajuns in aceasta etapa datorita credintei, propriului efort si viziuni.
Daca doriti sa fiti donator constant in acest proiect, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.