Arsenie Boca Iisus in Zeghe Biserica Elefterie1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „PENTRU O GRESEALA VREMELNICA, O PEDEAPSA VESNICA?”
„Intrebarea aceasta zvacneste aproape in toate mintile. Intr-adevar, pentru ca n-ai fost milostiv cu saracii, fratii mai mici ai lui Dumnezeu, pentru ca nu le-ai dat sa manance, nu i-ai imbracat, nu i-ai primit cand erau straini, nu i-ai cercetat cand erau in temnita, numai pentru atata vina, facuta intr-o viata scurta, se poate ca Dumnezeu sa te dea focului si diavolilor sa te munceasca in vecii vecilor?
Ce taina ar putea raspunde si la intrebarea aceasta?
Totusi este raspuns:
Cel flamand si insetat, gol, strain si bolnav si, peste toate acestea, in temnita, in intelesul tainic, nu mai sunt saracii, ci Mantuitorul Iisus Hristos insusi, pe Care il avem in noi, in fiecare, de la Botez.
Daca in vremea vietii, in vremea mintii depline nu ne intoarcem de la cele dinafara si vremelnice la cele dinlauntru si vesnice, la faptura noastra cea nascuta de la Dumnezeu, la Hristos Cel ce petrece in adancul profund, dar apropiat al fiecarui om; daca nu vom cauta darul nasterii noastre celei din Duhul Sfant, atunci Hristos Iisus se afla in noi: flamand si insetat, gol, strain si bolnav de durerea intunecarii noastre, si pe deasupra, intr-o temnita in care misuna viermii patimilor si serpii rautatilor. Caci numai facand acestea lui Iisus cel din noi, le facem si semenilor nostri.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI” - IMPARATIILE IUBIRII - CAP VII, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 325.

(Sursa foto)WhatsApp Image 2022 12 11 at 16.44.31Daruri si clipe de bucurie la Valea Plopului - 10 dec 2022
Va multumim din suflet pentru implicarea si generozitatea dumneavoastra!!
Cu ajutorul donatorilor si voluntarilor, toti copiii din lista primita de la Valea Screzii, pe care ne-am propus sa-i bucuram in acest an, au primit ce si-au dorit!
Din donatiile financiare am cumparat si transportat la asezamant urmatoarele: detergent, produse de igiena, consumabile si pentru ingrijirea persoanelor varstnice.
Va transmitem si dumneavoastra un strop din bucuria traita acolo, in imaginile de aici.
Continuare

WhatsApp Image 2022 12 04 at 20.47.50 5Mesaj de multumire dupa ultima vizita - 4 dec 2022 - la Giurgiu
Va multumim pentru caldura si generozitatea cu care v-ati implicat fiecare pentru a aduce bucurie pe fetele copiilor de la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am ajuns duminica, pe 4 decembrie 2022 (cu 3 masini – 10 adulti si 4 copii), in preajma sarbatorii Sfantului Nicolae, in ultima noastra vizita din acest an unde am impartit copiilor dulciuri si cadourile pregatite cu sprijinul dvs.: cate o IE, dar si o basmaluta (pentru fete), respectiv, un brau tricolor (pentru baieti). Cateva imagini gasiti aici.
De asemenea, in afara de celelalte bunuri (alimente si produse de curatenie) pe care le-am achizitionat si transportat acolo, a fost donata prin virament bancar suma de 3.000 lei, care sa poata fi folosita inclusiv la achitarea facturilor de utilitatiContinuare


hta„Adopta” un student de la Valea Plopului!

Cu ajutorul donatorilor care contribuie constant va anuntam, cu bucurie, ca in luna noiembrie am oferit ajutor pentru studii suma de 4.500 lei (7 burse de 500 lei si 1 bursa de 1.000 lei). Dumnezeu si Maica Domnului sa va rasplateasca grija si dragostea pentru semeni!
Va invitam sa „adoptati un student", sa fiti piatra de temelie pentru sperantele si aspiratiile acestor tineri, pentru a contribui si dumneavoastra la continuarea educatiei si instruirii unor copii care au ajuns in aceasta etapa datorita credintei, propriului efort si viziuni.

Pentru a crea si sustine fondul pentru bursele studentilor, avem nevoie de donatori/ sponsori care sunt dispusi sa contribuie constant, lunar, cu o suma de bani. Persoanele care si-au manifestat dorinta de a face parte din acest proiect, vor efectua transferul banilor in contul bancar al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: „Adopta un student”)

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Va multumim pentru efort si implicare!

dac1c485 746f 4831 b17e bd86ee76fbf8Ajutor pentru recuperarea lui Mario-Gabriel
In apropierea Sarbatorii "Nasterea Domnului", cu generozitatea si dragostea dvs, din putinul fiecaruia, vom reusi sa ajutam si sa oferim un strop de bucurie familiei lui Mario-Gabriel. Cei care doriti sa ajutati cu donatii sau sponsorizari puteti folosi contul fundatiei noastre,  specificand la detalii plata: pentru Vasilica Gabriel-Mario”.
Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.” (Matei, 25-40).
Ne dorim sa oferim ajutor constant acestui copilas!!
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii 
In continuare, va transmitem gandurile unei mame care ne cere ajutor pentru fiul sau, Mario-Gabriel:
Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.