280_p17agi0lv01sil1npu12tf19c11vuja

Dragii nostri,


Astazi, cand il sarbatorim pe Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului si al tuturor romanilor, nadajduim ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa fim asemanatori Sfantului Dimitrie, cu multa iubire de Dumnezeu si de oameni, cu ravna in cele bune si placute lui Dumnezeu.

Ii transmitem domnului Lucinescu, Presedintele fundatiei noastre, cele mai bune urari de sanatate si viata plina de evenimente placute si folositoare sufletului. La multi ani, domnule Dan Dumitru Lucinescu!

De asemenea, tuturor membrilor si prietenilor fundatiei noastre cu numele de Dumitru, Dimitrie si Dumitra le uram sa aiba o viata curata si plina de iubire si folos duhovnicesc! La multi ani!
 
Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ziua Moşilor de toamnă, fundația noastră va vizita aşezămintele Valea Screzii – Valea  Plopului.
Valea_Plopului

Vă invităm să contribuiți şi dumneavoastră la ajutorul lunar - material sau în altă formă regasită mai jos :

A: Participarea la colecta de produse
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: mezeluri, pulpe pui, pateu vegetal, conserve de mazăre sau fasole verde
- Produse de igienă personală: tampoane, şampon adulți
-Produse de menaj: soluții curățenie, hârtie igienică, saci menajeri, pungi sandwich, clor, alcool sanitar
Punct de colectare: noul sediu al fundaţiei: Str. Maior Alexandru Câmpeanu, nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti.
Colectarea se va efectua în perioada 27.10 – 04.11, orele 9-13 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la 0766 405 939  - Irina Popescu).

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor: Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor şi prietenilor fundației care ajuta ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 3 noiembrie (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau telefon: 0765236231).

C: Popularizarea acţiunii:
- Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
-Trimiteți-ne adresele de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea de sâmbătă 5 noiembrie va fi la sediul fundației* la ora 9:30, pentru organizarea și încărcarea mașinilor; plecarea se va face la 9:50.
(Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice ajutor pe care îl puteti oferi. Domnul, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul bun!


Sambata - 29.10.2016 se vor implini exact sapte ani de la nasterea cea cereasca si vesnica a renumitului nostru parinte duhovnicesc - Preacuviosul Parinte Arhim. Teofil Paraian - vietuitor la Manastirea Brancoveanu din localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov. 
Prin urmare, in aceasta zi de sambata, la orele 8:30, Biserica Sf. Antonie va invita sa participati, alaturi de comunitatea parohiala, la slujba de parastas, ce va fi oficiata in cinstea distinsului slujitor, marturisitor si duhovnic al neamului romanesc
Vesnica sa-I fie amintirea, evocarea si pomenirea!
Detalii, aici. 
DSCN6467
Preacuviosul Parinte Arhimandrit Teofil Paraian
albastru"Insula paradiziaca" - Puiu Costachi Dumitras
Joi,  27 octombrie 2016, ora 18:00, la Institutul Cultural Român, în Aleea Alexandru 38, se va deschide expoziția„Insula paradiziacă" a pictorului Puiu Costachi Dumitraș.
Artistul, născut în 1958, a avut mai multe expoziții personale și de grup în România și în străinătate.

Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 11 noiembrie 2016.

Mai multe detalii, aici.
Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României.
Conform tradiției, Institutul Cultural Român se numără și anul acesta printre parteneri. Ediția din 2016, având tema „La Muse et le Poète", promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.
unnamedMUSE

Conform tradiţiei, sambata, 29 octombrie 2016, ora 11:00 luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România comunistă vor fi comemoraţi în cadrul unui pelerinaj memorial la Fortul 13 Jilava.

  • La ora 11,oo va începe o vizită a fostei închisori politice, având ca ghizi chiar pe foştii deţinuţi politici.
  • La ora 13,oo va avea loc o ceremonie de comemorare a eroilor paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România ocupată de comunişti, între 1951 şi 1953, şi executaţi la 31 octombrie 1953 în Fortul 13 Jilava, împreună cu susţinătorii lor locali. 
13unisti
Clara
Între 29 octombrie și 5 noiembrie 2016, la Filarmonica din Sibiu, Sala Thalia, se va desfășura cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional „Clara Haskil"
, primul proiect de talie internațională din România dedicat celei care a fost una dintre cele mai talentate pianiste de origine română, Clara Haskil.
Pe durata evenimentului vor concerta nume importante ale scenei muzicale internaționale alături de artiști români consacrați, cu un repertoriu ce conține Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn, Maurice Ravel, Johannes Brahms, Robert Schumann, Franz Schubert, Frédéric Chopin, György Kurtág, Alban Berg și Leos Janacek.
 
Deschidere Evenimentele toamnei la Scoala "ANASTASIA POPESCU" au inceput cu inaugurarea oficiala a LICEULUI PEDAGOGIC ORTODOX ANASTASIA POPESCU si au continuat cu o expozitie interesanta si inedita "Peste varfuri...", dedicata Martirilor Brancoveni si Sfantului Antim Ivireanul. Expozitia va fi deschisa cateva luni de aici inainte, in spatiul din strada Zborului nr. 7 - 9.
Evenimentele culturale vor continua cu o auditie de pian dedicata Sf Dimitrie joi, 27 octombrie. Saptamana 24-28 octombrie este inchinata Sfintilor Inchisorilor si se continua cu un pelerinaj la bustul lui Mircea Vulcanescu din zona strazii Popa Soare si cu o vizita la Memorialul Sighet din Bucuresti.
In saptamana 21 – 26  Noiembrie, se vor desfasura ZILELE ANASTASIA POPESCU – ZILELE EDUCATIEI CREȘTIN ORTODOXE iar in cadrul acestora, pe 24 nov. 2016,  CONFERINTA ”CE ESTE ȘCOALA?” sustinuta de dl. prof. SERGIU CIOCÂRLAN.
Alte detalii interesante gasiti aici.  
Librăria Sophia, Fundaţia Profesor George Manu şi Editura Evdokimos vă invită luni, 31 octombrie 2016, ora 18.30
la o dublă lansare de carte: 

              Valeriu Gafencu şi Ioan Ianolide - Despre
                        duhul "Sfinţilor închisorilor" 
                                          şi
            
Permanenţe europene. Rosturi româneşti.


                        Autor: Bogdan Munteanu
Dublalansare
Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, are deosebita plăcere de a va invita luni - 31.10.2016, orele 18:00, la  întâlnirea spiritual - duhovnicească cu tema: "Căinţa şi Pocăinţa - calea cea mai sigură ce duce către Dumnezeu", avându-l ca invitat deosebit  pe  Părintele Protosinghel Ghelasie Iorga - Stareţul Schitului Darvari din municipiul Bucureşti. PrGhelasieIorga
Părintele Protosinghel Ghelasie Iorga
Noutati_Sophia
Va semnalam ultimele aparitii editoriale de la Libraria Sophia:

Darurile rugaciunii - Arhimandrit Serafim Alexiev;
Intarzierile si promisiunile neindeplinite - Olga Krasnikova;
Bizantini, latini si musulmani in perioada cruciadelor - Pr.Prof. Dr. Emanoil Babus;
Taina iubirii - Paul Evdokimov.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.