NuntaCartea_vietii
Icoana murala a Parintelui Arsenie Boca: Nunta Fiului de Imparat (Biserica Sf. Nicolae, Draganescu)

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca

Fragment din Capitolul "Bucuriile lui Iisus", pag 219.

"Bucuriile ucenicilor erau mai multe. Dintre acestea, una le-o facuse Iisus, „dandu-le puterea sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului". Dar Iisus i-a infranat de la bucuria aceasta, aratandu-le mai motivata alta bucurie mai mare:inscrierea numelor in Cartea Vietii.
Bucuria minunilor te poate pierde (Matei 7,22-23) in slava desarta; pe cand in Cartea Vietii te scriu mai ales faptele pe care le-ai facut plangand. Cu puterea de-a izgoni duhurile cureti pe altii si te poti primejdui pe tine; pe cand cu lacrimile te curatesti pe tine si folosesti si pe altii.
Iisus n-a pus accentul pe minuni, ci pe cunoasterea lui Dumnezeu si pe curatia inimii, iar la acestea se ajunge, de cele mai multe ori, plangand. Aceasta e pecetea veacului de-acum: a vaii plangerii, pusa intarire langa numele noastre, din Cartea veacului viitor: „Bucurati-va cand va vor urî oamenii si va vor prigoni si vor lepada numele voastre, din pricina Fiului Omului" (Luca 6,22). Atunci se va apleca Cerul si va culege numele omului, scriindu-l in Cartea Vietii vesnice."

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva 2006.
ValeaPlopuluiNOU
Valea Plopului

 
Va reamintim ca sambata aceasta, 13 august 2016, ne dorim sa ajungem impreuna cu dumneavoastra in vizita la asezamintele Valea Screzii - Valea Plopului.
Fie ca veti dori sa ne insotiti, fie ca doriti sa contribuiti si dumneavoastra la ajutorul lunar pe care Fundatia Arsenie Boca il ofera celor de acolo, va prezentam mai jos necesitatile:

A: Popularizarea actiunii
- Povestiti despre actiune prietenilor si cunoscutilor dumneavoastra. 
- Trimiteti-ne adrese de mail ale celor interesati sa fie informati sau oferiti-le datele de contact ale coordonatorului. 

B: Participarea la colecta de produse
Necesitatile pentru aceasta data sunt urmatoarele:
- Alimente: cartofi, ceapa, morcovi, ciuperci, pateu vegetal, conserve de mazare, fasole verde si uscata, masline, margarina, lapte praf NAN 3/4/5
- Produse de igiena personala: pampers copii 4/5/6, pampers adulti
-  Produse de menaj: solutii curatenie, mopuri
Punct de colectare: noul sediu al fundatiei: Str. Maior Alexandru Campeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucuresti. Colectarea se va efectua in perioada 8 - 12 august 2016, orele 12-18 (La sediul fundatiei este in acest interval orar cineva sa preia donatiile dumneavoastra pentru Valea Plopului).

C: Voluntariat pentru transportarea darurilor Transportarea donatiilor se face exclusiv prin voluntariat. Multumim membrilor si prietenilor fundatiei care ajuta ca produsele sa ajunga la destinatie. Vom primi cu placere vizitatori, in limita locurilor disponibile si in ordinea inscrierii.
In cazul in care doriti sa ajutati cu serviciul de transport, va rugam sa anuntati coordonatorul pana joi, 11 august (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).
Intalnirea de sambata. 13 august 2016, va fi la sediul fundatiei* la ora 9:30. Plecarea se va face la 9:50, intervalul de 20 de minute fiind destinat organizarii si incarcarii masinilor.  (Pentru orice alte informatii sau lamuriri, va rugam sa contactati coordonatorul: Daniela Petcovici - email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si tel: 0765.236.231)

Va multumim pentru orice ajutor pe care il puteti oferi. Domnul, Maica Domnului si Parintele Arsenie Boca sa va rasplateasca gandul bun!
 
Va semnalam lansarea de curand a unei carti interesante - "Vaccinurile si autoimunitatea", aceasta prezentand realitatea intr-un mod cat se poate de neutru dar foarte bine documentat. In prefata la editia 2016 a aceastei carti, domnul dr Pavel Chirila scrie:
"Sperăm că și în România practicienii din domeniul medical – imunologi, cercetători și clinicieni, medici de familie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sănătate publică – vor primi cartea, cu studiile, experiențele și adevărurile descoperite în ea, ca pe un eveniment științific prețios, de care – în mod necesar și chiar obligatoriu – trebuie să se țină cont".
Mai multe detalii despre acest volum gasiti aici. 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.