pr STEFAN BUCHIU BISERICA SERBAN VODA 1
Conferința Pr. Prof. Univ. Dr. Emerit Ștefan Buchiu
„Importanța și semnificația isihasmului ortodox în viața Sfinților Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”- 06.02.2022
Biserica „Șerban Voda” din București, Str. Petre Țuțea, Nr.1, Sector 4, reia seria conferințelor spirituale și ale întâlnilor duhovnicești, întrerupte, în urmă cu doi ani, din cauza impunerii restricțiilor în societate.

Anul acesta – 2022 este declarat în Patriarhia Romana drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”
Prin urmare, toate serile duhovnicești ale parohiei noastre se vor afla și desfășura sub auspiciile acestui an omagial și comemorativ, mai cu seamă că, biserica noastră îl are, drept unul dintre ocrotitorii ei spirituali, adăpostindu-i și un fragment din sfintele sale moaște, pe Sf. Cuv. Paisie de la Neamț!
Altfel spus, pentru parohia noastra este un an special, un an deosebit!
În acest context, prima noastră întâlnire va avea loc în seara duminicii de 06.02.2022, la orele 17.00, invitat fiind Părintele Prof. Univ. Dr. Emerit Ștefan Buchiu, care (ne) va vorbi despre „Importanța și semnificația isihasmului ortodox în viața Sfinților Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”
Vă aşteptăm, pe toţi, cu mult drag şi cu aleasă bucurie!

(Sursa)

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.