9Din generozitatea unui foarte bun prieten al Fundatiei noastre (caruia ii multumim din suflet), am postat cateva imagini de la locul nasterii Parintelui: Vata de Sus.
Aici, pe dealul Bujoara, se afla vatra casei parintesti a Parintelui Arsenie Boca: un foisor de vara cu Troita si ce a mai ramas din casuta de lemn in care s-a nascut Parintele. Locul natal al părintelui Arsenie Boca se află la o jumătate de oră de mers pe jos, din satul Căzăneşti. Urcuşul începe din Valea Cerboaia, pe un drum forestier, greu accesibil chiar şi pentru maşinile de teren, care străbate o pădure deasă, apoi o poiană şi înconjoară un deal, de pe culmea căruia se văd în depărtare cele mai înalte vârfuri ale Apusenilor.


80 În apropierea căsuţei, restaurată între timp, localnicii au aşezat o cruce din marmură, care să le amintească oamenilor de locul naşterii Parintelui Arsenie Boca. Mai multe hectare din pământurile de pe Dealul Bujoara, inclusiv cele pe care s-a aflat vatra familiei părintelui au fost cumpărate de un preot din Timişoara. O familie de timişoreni a cumpărat un alt teren în aceeaşi zonă şi a ridicat o căsuţă de lemn, cu dependinţe şi o grădină de legume, unde cei doi soţi îşi petrec cea mai mare parte a anului.

 

 

55Preotul Ioan Mircea Toie, Presedintele Asociatiei Bujoara, a declarat intr-un interviu pentru ziarul "Servus" Hunedoara: „Fiind locul natal al părintelui Arsenie, am comandat pictarea unei icoane a acestuia care ţine în braţele sale schiţa clădirii din proiectul social, cu inscripţia: „Locul bucuriei, locul copilăriei mele. Am numit acest colţ de Rai, locul “bucuriei” pentru că aici trăiesc o imensă bucurie sufletească, călcând pe urmele paşilor unui „Apostol al neamului nostru românesc”Activităţile Asociaţiei “Bujoara” includ educarea  noilor caractere în spiritul valorilor umane şi spirituale – dreptate, cinste, spirit de sacrificiu, compasiune pentru cei aflaţi în nevoie – într-un cadru educaţional complex .

 

72

Fotografia Parintelui Arsenie Boca de pe Crucea de piatra
ridicata pe vatra casei parintesti, Vata de Sus (click pe imagine pentru a mari)

37

                                                                                    Biserica Monument in memoria Parintelui Arsenie Boca ((click pe imagine pentru a mari))

70

99Reprezentanţii ONG-ului îşi propun construirea unei tabere pentru copii şi tineret în cadrul căreia se vor desfăşura activităţi cu caracter educaţional şi creativ.

În ultimii ani, aici au fost ridicate mai multe construcţii şi monumente în memoria Parintelui duhovnic Arsenie Boca, iar pe deal membrii asociatiei au ridicat o biserica-monument in memoria Parintelui, avand si alte proiecte in plan, pe care spera ca le vor putea materializa in anii urmatori.

Mai multe fotografii puteti vedea aici. 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.